Facebook Pixel To πλάνο της λαϊκής βάσης
Life
| 2011-05-04 20:15:00

To πλάνο της λαϊκής βάσης

To πλάνο της λαϊκής βάσης

Διαβάστε πώς το supporters club θα ανοίξει σε όλο τον κόσμο της ΑΕΚ…

Την ερχόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένη η συνέντευξη Τύπου του Σταύρου Αδαμίδη, όπου μεταξύ άλλων, θα αποκαλύψει επίσημα το σχέδιο της λαϊκής βάσης που έχουν ετοιμάσει οι Supporters και έχει ήδη εγκρίνει ο ίδιος. To εν λόγω σχέδιο θα παρουσιαστεί σε ξεχωριστή συνέντευξη που θα παραθέσουν εκπρόσωποι των «Υποστηρικτών» της ΑΕΚ. Μέχρι στιγμής έχουν ήδη γίνει κάποια πράγματα γνωστά, όπως, το ότι οι Supporerts αναμένεται να πάρουν στα χέρια τους για το ξεκίνημα το 20% των μετοχών της ΠΑΕ, που τους το παραχωρεί ο Πέτρος Παππάς.

Αυτή αναμένεται να είναι μόνο η αρχή, την στιγμή που θα γίνει κάλεσμα σε όλο τον κόσμο να σταθεί στο πλευρό τους. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, όπως άλλωστε ξεκαθάρισε και στην γραπτή ανακοίνωσή του, θα σταθεί ο Πέτρος Παππάς, όπως και η υπάρχουσα διοίκηση, που βλέπουν το συγκεκριμένο πλάνο ως μονόδρομο τη συγκεκριμένη στιγμή και όσο δεν εμφανίζεται κάποιος επενδυτής που θα θελήσει να εμπλακεί δυναμικά με τα κοινά της ΠΑΕ. Παράλληλα, έχουν ήδη βρεθεί συγκεκριμένοι άνθρωποι, από την ευρύτερη οικογένεια της ΑΕΚ, που έχουν συνδυάσει το όνομά τους με την ιστορία της ομάδας και θα είναι οι «μπροστινοί» σε αυτή την κίνηση, ώστε να δώσουν το απαιτούμενο όραμα που χρειάζεται στον κόσμο, για μία πρωτοβουλία που δεν έχει ξαναγίνει στην Ένωση.

Όταν λοιπόν ξεκινήσει και επίσημα η λειτουργία του πλάνου, οι Supporters θα εκλέξουν νέο Δ.Σ. όπου επικεφαλείς θα είναι 3-4 επιχειρηματίες, μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς, που θα δείχνουν τον... δρόμο και σε άλλους ενδιαφερόμενους, ανάλογων οικονομικών δυνατοτήτων. Παράλληλα θα απολαμβάνουν και κάποιων ξεχωριστών προνομίων, που θα συμφωνηθούν από κοινού με την ΠΑΕ και θα έχουν άμεση σχέση με την ομάδα.

Το αντίτιμο των μετοχών

Το μεγάλο ερωτηματικό του κόσμου έχει να κάνει με ποιον τρόπο και κυρίως με ποιο ποσό μπορεί να πάρει μετοχές στα χέρια του. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει, θα κυκλοφορήσουν μετοχές των 200 ευρώ, των 500 ευρώ και των 1000 ευρώ, που θα είναι οι ετήσιες συμμετοχές του καθενός. Αυτό που θα πρέπει να τονιστεί είναι πως από το πρώτο, επιπλέον, ευρώ που θα αγοραστεί, αυτομάτως το κλαμπ των Supporters αποκτάει μεγαλύτερο ποσοστό μετοχών της ΠΑΕ, το οποίο βεβαίως θα γίνεται μέσω της Α.Μ.Κ. Παράλληλα, για την κάθε κατηγορία θα υπάρχει και η αντίστοιχη εκπροσώπηση στο Δ.Σ. της ΠΑΕ. Για παράδειγμα, για τους «200άρηδες» θα εκλεχθούν 2 εκπρόσωποι, για τους «500αρηδες» 3 εκπρόσωποι και για όσους αγοράσουν μετοχές έναντι 1000 ευρώ, θα υπάρχουν 5 (σ.σ. τα νούμερα των εκπροσώπων είναι ενδεικτικά). Για όλες τις κατηγορίες οπαδών - επενδυτών θα υπάρχουν προνόμια στην σχέση τους με την ομάδα και βέβαια θα έχουν λόγο στις σημαντικές αποφάσεις.

Η σύσταση της εταιρίας

Τις επόμενες μέρες και από τη στιγμή που το πλάνο ξεκινήσει να εφαρμόζεται, εκτός από τα νέα γραφεία που θα έχει η εταιρία, θα ξεκινήσει ένα νέο site το οποίο θα ενημερώνει τους μετόχους για το ποσοστό τους, τα χρήματα που συγκεντρώνονται και όλα τα στοιχεία που χρειάζεται κάποιος για τη διαφάνεια αυτής της πρωτοβουλίας. Από την πλευρά τους τα μέλη που είναι ήδη στο κλαμπ, θα κανονίσουν το ποσοστό των μετοχών που θα πάρουν στα χέρια τους, ανάλογα με τα χρήματα που θα βάλουν.

Παραμένει η διοίκηση

Σε πρώτη φάση και όσο το ποσοστό των Supporters παραμένει στα επίπεδα που είναι αρχικά, η υπάρχουσα διοίκηση θα συνεχίσει να... τρέχει την ΑΕΚ. Ο Σταύρος Αδαμίδης θα παραμείνει στην προεδρία, εκπροσωπώντας τις μετοχές που θα κρατήσει ο Πέτρος Παππάς, αλλά και αυτές που έχει στα χέρια του ο Νίκος Νοτιάς. Βεβαίως, όλα αυτά μπορούν να αλλάξουν, αν το εγχείρημα αυτό προχωρήσει με ευεργετικές συνέπειες. Αν λοιπόν ο κόσμος δείξει την ανταπόκριση που θα ήθελαν όλοι όσοι πήραν αυτή την πρωτοβουλία, τότε θα αυξηθεί το ποσοστό των μετοχών του κλαμπ και θα έχει δικαίωμα να εκλέξει και νέα διοίκηση χωρίς βέβαια να αποκλείεται και σε αυτή την περίπτωση η παραμονή Αδαμίδη που άλλωστε έχει άριστες σχέσεις με τους Supporters.

ΠΗΓΗ: www.aek365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags