Facebook Pixel Ούτε στα πλέι οφ ντόπινγκ κοντρόλ...
Life
| 2011-05-05 20:40:00

Ούτε στα πλέι οφ ντόπινγκ κοντρόλ...

Ούτε στα πλέι οφ ντόπινγκ κοντρόλ...

Στον τελικό του Κυπέλλου δεν έγινε ντόπινγκ κοντρόλ, αλλά από ότι φαίνεται ούτε στους αγώνες των πλέι οφ θα γίνουν!

Το gazzetta.gr αποκάλυψε πρόσφατα το σκάνδαλο να μην γίνει ντόπινγκ κοντρόλ στον τελικό κυπέλλου. Παρά το γεγονός ότι το επιβάλλει ο νόμος. Κάτι που το επιβεβαίωσε μετά και ο ΓΓΑ Μπιτσαξής σε δηλώσεις του.

Ο νόμος, όμως, «θέλει» αντιντόπινγκ ελέγχους και στα play οff. Θα γίνουν; Το πιθανότερο είναι πως όχι. Και, μάλιστα, υπάρχουν και ομάδες (Παναθηναϊκός) που έχουν κάνει σχετικό αίτημα για διεξαγωγή τεστ και στο αίμα, εκτός από τα «τυπικά» που γίνονται στα ούρα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις τελευταίες εξελίξεις υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να ξεκινήσουν και τα playoff δίχως ελέγχους. Οι δειγματολήπτες, στους οποίους οφείλονται αρκετά χρήματα, εμμένουν μέχρι κι αυτή την στιγμή στην στάση τους να μην πηγαίνουν για ντόπινγκ κοντρόλ, μέχρι να εξοφληθούν. Και δεν είναι τόσο λίγα τα χρήματα (30 – 35.000 ευρώ), όπως είπε πρόσφατα ο Μπιτσαξής. Οι δειγματολήπτες κάνουν λόγο για πολλαπλάσιες οφειλές απ’ όλες τις ομοσπονδίες.

Χαρακτηριστικό είναι το γκάλοπ που γίνεται στο blog του Συλλόγου Δειγματοληπτών (ΣΥΔΕΝΕ). Στο ερώτημα αν θα πρέπει να γίνει αποχή ή όχι από τους αγώνες των playoff της superleague, το ποσοστό υπέρ της αποχής είναι συντριπτικά υπέρ του να μην διεξαχθούν ντόπινγκ κοντρόλ!

Η superleagueεξόφλησε πρόσφατα τους ελεγκτές, όμως αυτοί θεωρούν ότι δεν μπορούν να γίνονται τα τεστ επιλεκτικά σε όσες ομοσπονδίες ή φορείς είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους.

Πηγή: gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags