Facebook Pixel «Πρέπει να το πιστέψουμε όλοι»
Life
| 2011-05-07 19:10:00

«Πρέπει να το πιστέψουμε όλοι»

«Πρέπει να το πιστέψουμε όλοι»

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για το κυριακάτικο ματς του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό και επισημαίνει την σπουδαιότητας του νικηφόρου αποτελέσματος στην 1η αγωνιστική των πλέι οφ.

Ξεκινάει η διαδικασία των πλέι οφ και νομίζω πως το κλειδί σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα, έχει να κάνει με το πόσο θα το πιστέψουμε όλοι.

Η ομάδα, θα πρέπει να ξεπεράσει τον σκόπελο που της εμφανίζεται πουρνό – πουρνό. Έναν αγώνα θεωρητικά χωρίς αύριο που ή θα αυξήσει σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες διάκρισης ή θα της κόψει τα φτερά τουλάχιστον στο κομμάτι της πρώτης θέσης.

Η διαδικασία έχει αποδείξει πως ομάδα που χάνει με το καλημέρα δεν συνέρχεται, άρα νομίζω πως για εμάς είναι μονόδρομος η νίκη.

Εγώ πιστεύω πως είμαστε καλύτεροι από τον Παναθηναϊκό που μάλιστα έρχεται στη Θεσσαλονίκη χωρίς τα δύο του βασικά στόπερ, τον βασικό του αριστερό μπακ, το μπακ – απ του δεξιού αμυντικού και τον βασικό του αριστερό χαφ – εξτρέμ. Πέντε απώλειες που αν ο ΠΑΟΚ έχει καθαρό μυαλό θα είναι σχετικά εύκολο να τις εκμεταλλευτεί.

Πρέπει να έχουμε και στο μυαλό μας, τι ακριβώς δούλεψε ο ΠΑΟΚ σε αυτό το διάστημα των δύο εβδομάδων. Αυτό το κενό, χρησιμοποιήθηκε για να καλυφθούν οι βασικές αδυναμίες που παρουσιάστηκαν στη κανονική περίοδο. Κυρίως η επιθετικότητα και η προσέγγιση του γκολ.

Ο στόχος του ΠΑΟΚ είναι να πετυχαίνει πιο εύκολα γκολ σε αυτή τη διαδικασία.

Στόχος που αν δεν επιτευχθεί, δεν έχουμε καμία τύχη.

Πέρυσι βέβαια, ο ΠΑΟΚ πήρε τέσσερις νίκες στα πλέι οφ, τις τρεις με 1-0 και τη μία με 2-0 και χωρίς να φορτσάρει βέβαια για ένα ημίχρονο. Φέτος, νομίζω πως δεν μπορεί να διαχειριστεί το 1-0 στα περυσινά επίπεδα, άρα θα ήταν φρόνιμο να σκοράρει με μεγαλύτερη ευκολία.

Για να το πετύχει αυτό ο Χάβος, δούλεψε την πίεση στα δύο τρίτα, τις πλαγιοκοπήσεις, προτιμά τους δύο βραζιλιάνους ακραίους μπακ, χωράει τον Βιτόλο δίπλα στον Γκαρσία για να έχει ισορροπία και λογικά, προτιμά τον Κλάους στη κορυφή της επίθεσης σε έναν ρόλο που οι υπόλοιποι θα δουλέψουν για αυτόν και ο μικρός απλά θα προσπαθεί να παστελώνει.

Αν η πίεση ψηλά έχει αποτελεσματικότητα, τότε ο Κλάους είναι σαφώς ανώτερος για να παίξει τον ρόλο του εκτελεστή. Αν όμως ο ΠΑΟΚ δεν καταφέρει να πάρει τα μέτρα που θέλει στο γήπεδο, θα δυσκολευτεί με τον Κλάους στη κορυφή και στη προσπάθειά του να κρατήσει μπάλα και να ανεβάσει την ομάδα. Αυτός είναι προφανώς και ο λόγος που αμφιταλαντεύεται ακόμη για το αν θα ρίξει στη μάχη τον μικρό ή τον Μούσλι.

Για να πετύχουμε τον στόχο μας επίσης, θα πρέπει να διώξουμε αυτό το φάντασμα του ΟΑΚΑ και θα πρέπει να παρουσιάσουμε μία ομάδα με υψηλότερο κίνητρο. Σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, οι παίκτες τους γνωρίζουν πως δεν πρόκειται να βρίσκονται του χρόνου στην ομάδα. Οι περισσότεροι τουλάχιστον και αυτό είναι θέμα.

Από εκεί και πέρα, τραυματισμοί δεν υπάρχουν, η ομάδα μπαίνει πλήρης στη διαδικασία, η Τούμπα θα είναι γεμάτη και νομίζω πως όλοι έχουμε καταλάβει πως δεν πρέπει να δημιουργηθεί το παραμικρό εντός του γηπέδου.

Και βέβαια, αν θέλουμε να καλύψουμε το ντεζαβαντάζ των τριών βαθμών από τον Παναθηναϊκό και του ενός από την ΑΕΚ, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε πραγματικά την ομάδα και όχι να βγάλουμε την δυσφορία που δημιουργείται όταν προτάσσουμε περισσότερο το εγώ μας.

ΠΗΓΗ: paok24.com
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags