Facebook Pixel Γι' αυτούς, ο Καλάθης δεν είναι έκπληξη...
Μπάσκετ
| 2011-05-07 22:01:00

Γι' αυτούς, ο Καλάθης δεν είναι έκπληξη...

Γι' αυτούς, ο Καλάθης δεν είναι έκπληξη...

Ο Βασίλης Σαμπράκος σχολιάζει την παρουσία του Νικ Καλάθη στον ημιτελικό του Παναθηναϊκού με τη Σιένα.

Σε μια πρόσφατη κουβέντα τους, όταν ο Ηλίας Ζούρος προσπαθούσε να εξηγήσει στον Δημήτρη Διαμαντίδη το αυτονόητο, πόσο ανάγκη τον έχει η Εθνική ομάδα, ο Διαμαντίδης, εκτός των άλλων απαντούσε: "μην ανησυχείς, έχεις τον Καλάθη". Διότι τόσο τον πιστεύει εδώ και καιρό ο Διαμαντίδης τον Νικ Καλάθη. Πάνω κάτω ίδια απάντηση είχε δώσει μήνες πριν ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς σε αυτούς, από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, που τον ρωτούσαν τι θα συμβεί αν έσκαγε ο Διαμαντίδης, που είχε τον καιρό εκείνο ανησυχητικές μετρήσεις. "Εχω τον Καλάθη, από δω και πέρα θα ανέβει και θα εξελιχθεί σε αυτό που περιμένω".

Με όσα είχε κάνει στα τελευταία ματς με την Μπαρτσελόνα και όσα έκανε χθες ο Καλάθης ήρθε να δώσει δίκιο στον more than Mourinho προπονητή του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ, αλλά και στον Διαμαντίδη, ο οποίος καιρό τώρα καταλάβαινε ότι μεγαλώνει δίπλα του το next best thing του υψηλού επιπέδου στο μπάσκετ.

Ναι, το έχω αντιληφθεί μέσα από τις συζητήσεις με τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι τόσο απαιτητικοί που δεν τους εξιτάρει ακόμη ο Καλάθης, επειδή δεν έχει μεγάλη ευστοχία στο σουτ. Θα τον εκτιμήσουν όταν τον δουν να βάζει στο ρεπερτόριό του και μερικά τρίποντα σαν αυτά που κόλλησε χθες ο Φώτσης, όταν θα πάρει επάνω του ορισμένα καυτά σουτ σαν αυτά που τους έχει συνηθίσει ο Διαμαντίδης, όταν θα κατεβάζει τη μπάλα με τόσο κρύο κεφάλι σαν του Διαμαντίδη. Ολα αυτά όμως είναι βέβαιο ότι θα εκπαιδευτεί να τα κάνει. Γίνονται. Τα υπόλοιπα είναι τα δύσκολα. Αυτά που ήδη κάνει. Αυτά δεν θα ήταν δυνατόν να του τα μάθουν αν δεν είχε τα προσόντα να τα κάνει. Αν δεν είχε γεννηθεί και διαπλασθεί έτσι που να είναι ικανός να τα κάνει.

Χάρη στο χθεσινό παιχνίδι του Καλάθη, ο μαέστρος Ομπράντοβιτς και τα μέλη της ομάδας κατάφεραν να φέρουν στα μέτρα τους ένα αντιαθλητικό και δύσκολο παιχνίδι και να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό της Euroleague. Μας φαίνεται τόσο συνηθισμένο, ακριβώς επειδή μας έχει συνηθίσει ο Παναθηναϊκός σε τέτοιες, τόσο μεγάλες επιτυχίες. Αυτό όμως που παρακολουθούμε από τον Παναθηναϊκό είναι κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν από ελληνική ομάδα μπάσκετ, που δεν έχει ξανασυμβεί πολλές φορές από ευρωπαϊκή ομάδα μπάσκετ, που είναι πιθανό να μην ξανασυμβεί στο ελληνικό μπάσκετ. Ας καθίσουμε λοιπόν να απολαύσουμε τη στιγμή: ο Παναθηναϊκός στον τελικό της Euroleague.


ΠΗΓΗ: www.exedra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags