Facebook Pixel Τέτοιες «κηδείες» μόνον η ΑΕΚ! (07/05/89 -07/05/11)
Life
| 2011-05-07 23:43:00

Τέτοιες «κηδείες» μόνον η ΑΕΚ! (07/05/89 -07/05/11)

Τέτοιες «κηδείες» μόνον η ΑΕΚ! (07/05/89 -07/05/11)

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο Χάντμπολ από την ΑΕΚ και τη συγκρίνει με την επιτυχία του 1989 στο ποδόσφαιρο!

Τι ωραία είναι να απλώνεται νεκρική σιγή σε ένα γήπεδο που σε όλο το ματς ακούγαμε μπινελίκια για την ΑΕΚ και την Αθήνα.

Τι όμορφα είναι να αισθάνεται τόσο σίγουρος ο σπίκερ πως δεν γυρνάει με τίποτα το ματς και πως ο ΠΑΟΚ είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου.

Τι ωραία που είναι όταν τα βάζει ο Χριστόφορος Μπακαούκας και κάνει το αεροπλανάκι.

Όλη η χαμένη περηφάνια από τα τόσα δεινά που τραβάει αυτή η ομάδα σε όλα τα τμήματα τόσα χρόνια, αντικατοπτρίζεται στα πρόσωπα αυτών των παιδιών και του προπονητή της ομάδας χάντμπολ που -κάθε χρόνο- οδηγούν την ομάδα ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά.

Το 1989, όταν ο Τάκαρος είχε βάλει το γκολ, η ηδονή ήταν μεγάλη. Επιτρέψτε μου να πω, όμως, ότι αυτή η νίκη ίσως ήταν ακόμα πιο γλυκιά. Γιατί ήρθε με μια διαιτησία που ήταν προφανές και σε κάποιον άσχετο με το σπορ ότι έσπρωχνε ανελέητα τη μία ομάδα. Γιατί ήρθε σε ένα γήπεδο που δεν υπήρχε μέσα κόσμος της ΑΕΚ. Γιατί ήρθε -όχι με ένα γκολ απλά, αλλά με ανατροπή εκεί που όλα έδειχναν χαμένα, αφού η «Ένωση» βρισκόταν στο τελευταίο κομμάτι του ματς με τρία γκολ πίσω.

Αυτά τα παιδιά που μας χάρισαν φέτος τόσες σπουδαίες στιγμές αξίζουν την συμπαράσταση μας και πρέπει ν’ αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για όσους φορούν αυτή τη φανέλα. Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι διψασμένος και γι’ αυτό απ’ όπου και αν περνάει η αποστολή της, βγαίνει από τα σπίτια του για ν’ αποθεώσει τους Πρωταθλητές. Τους πρώτους μετά από εννέα χρόνια σε οποιοδήποτε ομαδικό σπορ. Κι αξίζουν μια μεγάλη αποθέωση στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου, αφού θα βρεθούν εκεί την Κυριακή το απόγευμα.

Ο ανυπέρβλητος Καφάτος, ο υπερσκόρερ Μπακαούκας, το «θωρηκτό» Μάνιτς, ο τιτάνας Τσαούσης, ο Μεγαλοοικονόμου, ο Ασαρίδης και όλα τα παιδιά αξίζουν πολλά μπράβο. Όλοι πρέπει να βρεθούν κοντά τους στο μεγάλο πάρτι που θα στηθεί το βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Κι ασφαλώς το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε όλοι είναι να στείλουμε όσα περισσότερα SMS γίνεται στο 54534 αυτό το 24ώρο (18.00 Σαββάτου με 18.00 Κυριακής) γιατί όλα τα χρήματα θα πάνε ως πριμ στους Πρωταθλητές.

ΥΓ: Από την κρατική τηλεόραση δεν περιμέναμε και τίποτα καλύτερο κι ασφαλώς προσωπικά, δεν περίμενα να μεταδοθεί απονομή. Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι αυτή υπάρχει για τις ομάδες που… πρέπει να προβάλλονται.

YΓ1: Όπως θα καταλάβατε από τον τίτλο, σαν σήμερα πριν από 22 χρόνια είχε γίνει το ματς με τον Ολυμπιακό που σφραγίστηκε ο τίτλος με το γκολ του Τάκαρου. Τέτοια μέρα, δεν θα μπορούσε παρά να πάρει τίτλο η ΑΕΚ -έστω και σε άλλο άθλημα, αλλά με παρόμοιο και σίγουρα ακόμα πιο δραματικό φινάλε.

ΠΗΓΗ: www.sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags