Facebook Pixel Πρώτη από την άσπρη βούλα με ...μαύρο πέναλτι! (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2011-05-08 23:39:00

Πρώτη από την άσπρη βούλα με ...μαύρο πέναλτι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρώτη από την άσπρη βούλα με ...μαύρο πέναλτι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΑΕΚ πέρασε πρώτη στα πλέι-οφ (4 βαθμοί έναντι 3 ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού), κερδίζοντας 1-0 τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ. Σκόρερ ο Λεονάρντο, που κέρδισε και το αμφισβητούμενο πέναλτι από το οποίο προήλθε το γκολ.

Μπορεί στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός Βόλου να έκανε πλάκα στην ΑΕΚ, επικρατώντας 3-1 στον Πανθεσσαλικό και 0-4 στο ΟΑΚΑ, στα πλέι οφ όμως δεν ίσχυσε το ίδιο.

Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκης φέτος κόντρα στους «ερυθρόλευκους» και να πάρει την 1η θέση στα πλέι οφ, εκμεταλλευόμενη με τον καλύτερο τρόπο τη νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Οι Βολιώτες βέβαια ήταν πολύ διαφορετικοί σε σχέση με την εικόνα που έδειξαν στην κανονική περίοδο. Έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι η ΑΕΚ κατάφερε να προηγηθεί με ένα αμφιλεγόμενο πέναλτι, το οποίο μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να δοθεί…

Από την αρχή του αγώνα η ΑΕΚ έδειξε μία υποτυπώδη υπεροχή έχοντας μερικές καλές στιγμές ιδιαίτερα με τον Λυμπερόπουλο, ο οποίος όποτε έβρισκε χώρο εκτός περιοχής, δεν το πολύ-σκεφτόταν και σούταρε αμέσως…

Το γκολ πάντως δεν μπήκε από κάποια οργανωμένη ενέργεια ή σουτ, αλλά από πέναλτι που ευστόχησε στο 38’ ο Λεονάρντο, ο οποίος προηγουμένως το είχε κερδίσει με βουτιά μέσα στην περιοχή. Φυσικά αυτή η απόφαση του Θάνου πυροδότησαν τις διαμαρτυρίες των "ερυθρόλευκων"...

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ανέβηκε περισσότερο, αλλά η «Ένωση» ήταν αυτή που έκανε και πάλι τις περισσότερες ευκαιρίες, δημιουργώντας συνεχόμενους πονοκεφάλους στον Γιαπούκοβιτς. Παρ’ όλα αυτά το 1-0 έμεινε ως τελικό σκορ, το οποίο έστειλε την ΑΕΚ στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των πλέι οφ.
 

Δείτε το live της αναμέτρησης:

94' Ληξη αγώνα

92' Αν έμπαινε και αυτό θα ήταν το γκολ της αγωνιστικής! Ο Ντιοπ απομάκρυνε την μπάλα σε επίθεση του Βόλου και αυτή πήγε συστημένη στην εστία του Γιακούποβιτς, ο οποίος έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

88' Αλλαγή για τον Βόλο: Ο Νέμεθ αντί του Ρόκα

86' Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Μπλάνκο στη θέση του Μπαχά

85' Δοκάρι ο Μπαχά!

76' Ο Ντιόπ χτύπησε έδειξε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει όμως ο Σενεγαλέζος επιβεβαίωσε το παρατσούκλι του (θηρίο) και μπήκε ξανά στον αγωνιστικό χώρο.

75' Ωραίο σουτ του Λαγού ο Γιακούποβιτς δεν κατάφερε να μπλοκάρει και ο Μπαχά που πήρε το ριμπάουντ έστειλε την μπάλα άουτ.

72' Καταπληκτική φάση για την ΑΕΚ. Ύστερα από ωραία εναλλαγή του Γκερέιρο με τον Λαγό, ο Βραζιλιάνος έβγαλε παράλληλη σέντρα στον Μπαχά, ο οποίος τσίμπησε τη μπάλα αλλά όχι όσο έπρεπε για να την στείλει στα δίχτυα, με αποτέλεσμα να φύγει άουτ.

67' Ο Γιαπούκοβιτς αποκρούει ενστικτωδώς σε ωραίο σουτ του Γκερέιρο εκτός περιοχής

62' Αλλαγή για την ΑΕΚ: Φεύγει ο Λεονάρντο, μέσα ο Καφές

58' Πρόλημα και με Λεονάρντο, ο οποίος είπε στον Χιμένεθ ότι δεν μπορεί να συνεχίσει.

55' Καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό με τον Μαρτίν, ο οποίος έκανε κακό κοντρόλ και  του έφυγε η μπάλα, σπαταλώντας την ευκαιρια.

46' Έναρξη δευτέρου μέρους

Αλλαγή για τον Βόλο: Ο Σολάκης αντί του Μόνχε

Εσωτερική αλλαγή για την ΑΕΚ, ο Μίτσελ πέρασε αριστερά και ο Μάκος δεξιά.

45' Σουτ του Μπαχά από κοντά, η μπάλα πέρασε δίπλα από δεξί χέρι του Γιαπούκοβιτς και έφυγε άουτ...

Οι Πρωταθλητές παίκτες του κιτρινόμαυρου Χάντμπολ κάνουν την εμφάνισή τους στα επίσημα του ΟΑΚΑ με τον Χριστόφορο Μπακαούκα να μεταφέρει το τρόπαιο!

38' Ο Λεονάντο ευστοχεί από τα 11 βήματα και αφιερώνει το γκολ στη γυναίκα και το παιδί του.

36' Πέναλτι για την ΑΕΚ, ύστερα από ανατροπή του Λεονάρντο από τον Σέλεζι. Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των παικτών του Βόλου στον διατητή Θάνο...

34' Αλλαγή για την ΑΕΚ: Τελικά ο Λυμπερόπουλος δεν μπορούσε να συνεχίσει και έδωσε τη θέση του στον Γκερέιρο. Κάκωση στο αριστερό γόνατο υπέστη ο Έλληνας επιθετικός.

28' Τραυματίστηκε ο Λυμπερόπουλος και απ' ότι φαίνεται θα γίνει αλλαγή. Ο Λύμπε βέβαια είπε στον Χιμένεθ ότι μπορεί να συνεχίσει. Πάντως ο Γκερέιρο κάνει καλού κακού ζέσταμα...

26' Νέο καλό σουτ του Λυμπερόπουλου από καλή θέση εκτός περιοχής, η μπάλα έφυγε άουτ λίγο πιο δίπλα από το δεξί δοκάρι.

13' Σουτ του Λυμπερόπουλου εκτός περιοχής η μπάλα πέφυγε άουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γιαπούκοβιτς.

1’ Έναρξη αγώνα

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Σάχα, Μανωλάς, Δέλλας, Λεονάρντο (62' Καφές), Μίτσελ, Μάκος, Λαγός, Ντιοπ, Γεωργέας, Λυμπερόπουλος (34' Γκερέιρο), Μπαχά (86' Μπλάνκο)

Βόλος (Κατσαβάκης): Γιακούποβιτς, Τόμας, Μάρτιν, Μπρέσκα, Αλβάρες, Σανκαρέ, Ακόστα, Ρόκας, Ζελέσι, Μόνχε (46' Μόνχε), Μητρόπουλος


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags