Facebook Pixel Ποινή φυλάκισης!
Άλλα Σπορ
| 2011-05-10 14:00:00

Ποινή φυλάκισης!

Ποινή φυλάκισης!

Φυλάκιση για 31 μήνες, με αναστολή, επέβαλλε στους Κεντέρη-Θάνου το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, ενώ ο Τζέκος τιμωρήθηκε με ποινή 33 μηνών (επίσης με αναστολή).

Η ποινή είναι εφέσιμη και αναμένεται και οι τρεις να καταθέσουν έφεση.

Ένοχοι κρίθηκαν όμως και οι αυτόπτες μάρτυρες στους οποίους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης επτά και δεκαπέντε μηνών, αντίστοιχα. Aναγνωρίστηκε, πάντως, επιπλέον και το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων. Το ίδιο ελαφρυντικό αναγνωρίστηκε και στους 7 γιατρούς του ΚΑΤ, στους οποίους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης από 6 εως 8 μήνες.

Να σημειώσουμε ότι αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης, οι συνήγοροι των δύο ολυμπιονικών αποχώρησαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί δεν αναγνωρίστηκε στους πελάτες του το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Την ίδια στάση, άλλωστε, κράτησε και ο Χρήστος Τζέκος, αποχωρώντας από το δικαστήριο.

Οι κατηγορίες

Ο Κεντέρης και η Θάνου κατηγορήθηκαν για τέσσερις πράξεις, καθεμία από τις οποίες επιβάλλουν μονοετή φυλάκιση. Συνολικά, δηλαδή,  η ποινή ανέρχεται στα τέσσερα χρόνια. Ο Χρήστος Τζέκος κατηγορήθηκε για τρεις αξιόποινες πράξεις: οι δύο απο αυτές αποφέρουν ποινή φυλάκισης ενός έτους έκαστη και η τρίτη ποινή φυλάκισης για τέσσερα χρόνια συν πρόστιμο 15 χιλ. ευρώ.

Από τους γιατρούς που κρίθηκαν ένοχοι για ψευδείς μαρτυρίες και βεβαιώσεις παραμονής των δύο ολυμπιονικών στο ΚΑΤ, η πρόταση ήταν μονοετής φυλάκιση, εκτός του Βαλιανάτου. Ο Σακελλαρίου, ένας από τους μάρτυρες, αντιμέτωπιζε πρόταση φυλάκισης ενός έτους. Τέλος, ο Ζωγράφου κατηγορείται για δύο πράξεις εκ των οποίων η κάθε μια αποφέρει μονοετή φυλάκιση.

Διαβάστε επίσης:

"Όλοι ένοχοι"!

Πρόταση για πολυετή φυλάκιση!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags