Facebook Pixel Δεν της πέρασε της Λίγκας!
Life
| 2011-05-10 19:08:00

Δεν της πέρασε της Λίγκας!

Δεν της πέρασε της Λίγκας!

Οριστικά τέσσερις ομάδες θα ανέβουν από την Football League, καθώς απορρίφθηκε το αίτημα της Σούπερ Λιγκ για «αντικατάσταση» του Ηρακλή από τον Αστέρα Τρίπολης.
 

Απορρίφθηκε τελικά από το τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ με ψήφους 2 προς 1 η προσφυγή της Σούπερ Λιγκ, η οποία ζητούσε να παραμείνει στην κατηγορία ο Αστέρας Τρίπολης αντί του Ηρακλή που δεν πήρε την αδειοδότηση και να μην ανέβει τέταρτη ομάδα από την Football League.

Ένταση, διαφωνίες και Γκαγκάτσης

Η εκδίκαση της προσφυγής της Σούπερ Λίγκας στο τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ διήρκησε 2,5 ώρες, με τη Λίγκα να ζητά να τερματίσει ο Ηρακλής στη 16η θέση της βαθμολογίας και να παραμείνει ο Αστέρας Τρίπολης.

Εκ μέρους της Football League το "παρών" έδωσαν ο πρόεδρός της και αντιπρόεδρος της Βέροιας, Σπύρος Καλογιάννης, ο νομικός σύμβουλος, Αντώνης Βουγίδης, ο πρόεδρος του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης, ο πρόεδρος της Δόξας Δράμας, Θανάσης Σάμιος, ενώ πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της ΕΠΟ έκαναν η Ένωση Β'-Γ' Εθνικής και οι ΠΑΕ Δόξα Δράμας, Πανθρακικός, Λεβαδειακός, που εκπροσωπήθηκαν από τον Βασίλη Γκαγκάτση, καθώς και η Βέροια.

Από την ΕΠΟ παραβρέθηκε ο νομικός σύμβουλος, Θόδωρος Κουρίδης, από τη Σούπερ Λίγκα ο εκτελεστικός διευθυντής, Πατρίκ Κομνηνός, και ο νομικός σύμβουλος, Γιάννης Καραμηνάς, ενώ τον Αστέρα Τρίπολης εκπροσώπησαν ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Δημήτρης Μπάκος, και ο πρόεδρος, Γιώργος Μποροβήλος.

Τα πράγματα πάντως κατά την διάρκεια της εκδίκασης μόνο ήρεμα δεν ήταν, καθώς υπήρξαν στιγμές με μεγάλη ένταση μεταξύ των δικηγόρων των ομάδων της FootballLeague και της Σούπερ Λιγκ.

Η Football League υποστήριξε ότι η πρόταση δεν έχει περάσει από την ΕΠΟ και δεν υπάρχει στους κανονισμούς της, ενώ ποτέ στο παρελθόν δεν έχει συμβεί να υποβιβαστεί μία ομάδα και τελικά να μείνει στην κατηγορία.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι της Σούπερ Λιγκ ανέφεραν πως: "Δεν έχει επικυρωθεί η βαθμολογία. Από τους κανονισμούς προβλέπεται υποβιβασμός για τρεις ομάδες κι εμείς θέλουμε να υποβιβαστούν τρεις ομάδες. Η ομάδα που δεν πήρε την άδεια κάτι δεν έκανε καλά και από αυτό βλάφθηκαν άλλες ομάδες, επομένως πρέπει να τερματίσει στην τελευταία θέση".

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Σούπερ Λίγκας, Πατρίκ Κομνηνός, είπε ότι "πρώτο κριτήριο είναι η αδειοδότηση και όχι οι βαθμοί, οπότε δεν μπορεί να ωφεληθεί ομάδα από τη Football League".

Από την πλευρά του, ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Θόδωρος Κουρίδης, τόνισε ότι "δεν έχει επικυρωθεί η βαθμολογία, αλλά υπάρχει βαθμολογία και δεν μπορεί κάποια ομάδα να βρεθεί στη 16η θέση. Μεσούσης της περιόδου δεν είναι δυνατόν να υπάρξει τροποποίηση στους κανονισμούς".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση με την απόφαση 100/10-5-2011 απέρριψε την αίτηση της Super League για επίλυση διαφοράς με την ΕΠΟ κατά την εφαρμογή κανονισμών. Η αίτηση απορρίφθηκε ως μη νόμιμη κατά πλειοψηφία ενός μέλους, ήτοι του κ. Ιωάννη Οικονομάκη, έχοντας τη γνώμη ότι η αίτηση έπρεπε να γίνει δεκτή ως νόμιμη και ουσία βάσιμη.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags