Facebook Pixel Στα δικαστήρια για τα παράνομα δελτία και τις πλαστές ενημερότητες
Life
| 2011-05-13 23:24:00

Στα δικαστήρια για τα παράνομα δελτία και τις πλαστές ενημερότητες

Στα δικαστήρια για τα παράνομα δελτία και τις πλαστές ενημερότητες

Η υπόθεση των παράνομα εκδοθέντων δελτίων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι αποκτήθηκαν με χρήση πλαστών φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων από διάφορες ομάδες θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, αθλητικής και ποινικής.

Συγκεκριμένα, η έρευνα στις ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες των ομάδων της Σούπερ Λίγκας, της Β’ και της Γ’ Εθνικής, που βρισκόταν το τελευταίο διάστημα σε εξέλιξη, ολοκληρώθηκε από την ΕΠΟ και προέκυψε ένα συγκεκριμένο πόρισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός της ασφαλιστικής ενημερότητας του Ηρακλή, την οποία κατήγγειλε και κατέθεσε ο Σοφοκλής Πιλάβιος στη Βουλή ως πλαστή, δεν φαίνεται να υπάρχει άλλο κρούσμα σε ομάδα της Σούπερ Λίγκας. Αντιθέτως, στη Β’ και τη Γ’ Εθνική, εκτός του Ιωνικού και του Εθνικού που είναι γνωστές υποθέσεις, λέγεται πως βρέθηκαν αρκετές ακόμη περιπτώσεις πλαστών ενημεροτήτων. Αυτές φέρονται να είναι τουλάχιστον πέντε-έξι.

Η ΕΠΟ πλέον, έστειλε τα αποτελέσματα της έρευνας της, αρχικά στην Επιτροπή Ιδιότητας και Μετεγγραφών ώστε να ανακληθούν τα δελτία που εκδόθηκαν παρανόμως. Παράλληλα, το πόρισμα παραδόθηκε και στην πειθαρχική επιτροπή της ομοσπονδίας, η οποία θα καλέσει τις εμπλεκόμενες ομάδες σε απολογία.

Την ίδια στιγμή, οι διοικήσεις των ομάδων που ευθύνονται για τις παράνομες αυτές πράξεις, αναμένεται να κληθούν για εξηγήσεις και ίσως να καθίσουν και στο «σκαμνί» και από την ποινική δικαιοσύνη! Και αυτό, διότι η ΕΠΟ θα στείλει το πόρισμα της και στις εισαγγελικές αρχές (ως οφείλει) ώστε να αποδοθούν ευθύνες και στα εμπλεκόμενα φυσικά πρόσωπα.

Πηγή: sport-fm.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags