Facebook Pixel Αλλάζει το μπάσκετ στην Ελλάδα
Life
| 2011-01-08 14:00:00

Αλλάζει το μπάσκετ στην Ελλάδα

Αλλάζει το μπάσκετ στην Ελλάδα

Πολλά θα αλλάξουν στο ελληνικό μπάσκετ από την επόμενη σεζόν. Η απόφαση είναι ειλημμένη και όλα έχουν πάρει το δρόμο τους. Οι ανακοινώσεις δεν θα αργήσουν και όπως όλα δείχνουν ο ΕΣΑΚΕ θα πάψει να υφίσταται.

Μάλλον δεν θα έχει λόγο ύπαρξης και ακόμα και η Α1 θα διοργανώνεται από την Ομοσπονδία.Δυστυχώς ή ευτυχώς, το ελληνικό πρωτάθλημα θα υποβαθμιστεί, τουλάχιστον ως προς την κανονική του περίοδο.

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός το έχουν πάρει απόφαση και θα αγωνίζονται σε άλλη λίγκα την επόμενη σεζόν, μαζί με σπουδαίες ομάδες από την Τουρκία, το Ισραήλ, τη Σερβία. Σε αυτή τη λίγκα θα παίρνει μέρος και άλλη μια ελληνική ομάδα, πιθανότατα ο Αρης, αλά ακόμα ο ακριβής αριθμό των ομάδων δεν έχει ξεκαθαρίσει.

Τι θα γίνει με το ελληνικό πρωτάθλημα είναι κάτι άλλο. Θα θυμίζει πολύ τη σερβική και την κροατική λίγκα, που περισσότερο θα έχει το ρόλο της παραγωγής νέων ταλέντων. Οι περισσότερες ομάδες δεν αντέχουν οικονομικά, δεν μπορούν να είναι ανταγωνιστικά και πρέπει να λειτουργήσουν διαφορετικά. Ομως και ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακός έχουν ανάγκη από ένα εμπορικό πρωτάθλημα και όχι μια αδιάφορη Α1.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags