Facebook Pixel Περί αλλαγών στον ΚΑΠ και μη αυστηροποίησης των ποινών…
Life
| 2011-05-17 20:23:00

Περί αλλαγών στον ΚΑΠ και μη αυστηροποίησης των ποινών…

Περί αλλαγών στον ΚΑΠ και μη αυστηροποίησης των ποινών…

Δύο ήταν τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχόλησαν το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας την Τρίτη.

Αφενός, εξετάστηκαν αλλαγές για την νέα σεζόν, που θα επικυρωθούν στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ (03/06), αφετέρου, οι συνέταιροι αποφάνθηκαν πως «δεν είναι λύση η αυστηροποίηση των ποινών»…

«Δεν είναι λύση η αυστηροποίηση των ποινών. Η λύση είναι ο διάλογος με όλους τους φορείς για να βρεθεί λύση για την πάταξη του φαινομένου» ήταν τα λόγια του αναπληρωτή προέδρου της Λίγκας

Παράλληλα, στο ΔΣ, απ’ όπου απουσίαζαν οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Λάρισα, αποφασίστηκε ο εκπρόσωπος της Superleague στην Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με αναπληρωτή των Γιώργο Μποροβήλο.

Αναλυτικά:

1. Συζητήθηκε σειρά προτάσεων επί τροποποιήσεων κανονιστικών κειμένων αρμοδιότητας ΕΠΟ (ΚΑΠ, ΚΙΜ, Κανονισμός Αδειοδότησης), οι οποίες θα προταθούν στο Δ.Σ. της ΕΠΟ κατά την επόμενη συνεδρίασή του.

2. Τονίστηκε η πάγια θέση της διοργανώτριας Αρχής περί συνολικής αντιμετώπισης των φαινομένων βίας και διευκρινίστηκε ότι η μέθοδος της μονομερούς αυστηροποίησης των ποινών προς τις ΠΑΕ δε λύνει από μόνη της το πρόβλημα, αν δε συνοδευτεί από τη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Πολιτεία, ΕΛ.ΑΣ, Δικαιοσύνη) και την τιμωρία των φυσικών αυτουργών των επεισοδίων. Επιπροσθέτως, αποφασίστηκε η κατάρτιση και η υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων προς τις αρμόδιες αρχές.

3. Αποφασίστηκε η οικονομική ενίσχυση της οικογένειας του ποδοσφαιριστή της SKODA Ξάνθη Ο. Αντεφέμι, από τη Super League.

4. Στην επικείμενη Γ.Σ. της ΕΠΟ, τη Super League θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος του Δ.Σ. και σε περίπτωση κωλύματός του, ο αναπληρωτής πρόεδρος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags