Facebook Pixel Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση, ως το βράδυ η απόφαση
Life
| 2011-05-19 20:00:00

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση, ως το βράδυ η απόφαση

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση, ως το βράδυ η απόφαση

Μετά από μια περιπετειώδη διαδικασία, ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της καταγγελίας του Αστέρα Τρίπολης εις βάρος του Ηρακλή για διαστρέβλωση αγώνα, με την οποία οι Αρκάδες ζητούν αφαίρεση βαθμών από τους Θεσσαλονικείς.

Ο Αστέρας στήριξε την καταγγελία του και ζήτησε την αφαίρεση βαθμών από τον Ηρακλή. Οι νομικοί του Γηραιού έκαναν ένσταση παραθέτοντας αιτήματα (μη έννομο συμφέρον, απαράδεκτη καταγγελία). Ο Αστέρας αντέκρουσε τις ενστάσεις.

Ο κ. Κοντοβαζαινίτης ζήτησε εκ μέρους του Αστέρα την αφαίρεση 7 βαθμών από την ΠΑΕ Ηρακλής με βάση το άρθρο 22 για δυσφήμιση του αθλήματος.

Από την πλευρά της η «κυανόλευκη» ΠΑΕ κατέθεσε ένσταση λέγοντας ότι η καταγγελία της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης είναι απαράδεκτη και επικαλείται έλλειψη έννομου συμφέροντος από την Αρκαδική ΠΑΕ η οποία έχει υποβιβαστεί στη Β' Εθνική. «Δεν κατονομάζεται φυσικός αυτουργός για να ξέρουμε αν ενήργησε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Για αυτό κάνουμε ένσταση», είπε ο κ. Αδαμίδης, νομικός εκπρόσωπος του ερασιτέχνη Ηρακλή.

Ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας Επιτροπής, κ. Κλουκίνας, ρώτησε τον κ. Βαγιάκο αν υπήρχε ή όχι πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα του Ηρακλή. Ο νομικός εκπρόσωπος του Ηρακλή επικαλείται τα όσα είπε ο πρόεδρος του Ηρακλή ότι από αυτόν δεν εστάλη αυτή η ασφαλιστική ενημερότητα.

Ο Κοντοβαζαινίτης απάντησε για την πλευρά του Αστέρα Τρίπολης ότι «έχουμε το έννομο συμφέρον, μετέχουμε στο πρωτάθλημα, έχουμε έννομο συμφέρον. Δεν έχει γίνει επικύρωση της βαθμολογίας. Γι αυτό και ήμασταν στο συμβούλιο της Super League. Ως προς το απαράδεκτο, γιατί είναι απαράδεκτο; Ο κ. Τάκης δεν υπέγραψε την ασφαλιστική ενημερότητα; Ως προς την παραγραφή: Ένα μήνα λέει η παράγραφος. Πήγε στη Βουλή ο πρόεδρος της ΕΠΟ αποκάλυψε την πλαστογραφία. Στις 17 Απριλίου έγινε ο τελευταίος αγώνας του Ηρακλή, στις 12 Μαΐου έκανε την καταγγελία ο Αστέρας Τρίπολης. Ποια αοριστία; Καταγγέλλουμε και την ΠΑΕ Ηρακλής και τον κ. Τάκη. Έχουμε διαστρέβλωση και το αδίκημα αυτό είναι διαρκές. Η εμπλοκή του κ. Τάκη αποδεικνύεται από την επιστολή που έχει τη σφραγίδα του κ. Τάκη".

"Άλλο έγγραφο η ασφαλιστική ενημερότητα και άλλα έγγραφα τα δελτία τα οποία χρησιμοποιήθηκαν μέχρι τη λήξη της περιόδου", ισχυρίστηκαν οι εκπρόσωποι του Ηρακλή.

"Είτε είναι πλαστό δελτίο, είτε είναι νοθευμένο έγγραφο υπάρχει διαστρέβλωση αποτελέσματος" είπε ο πρόεδρος του δικαστηρίου για να συμπληρώσει: "Το πλαστό δημιουργεί έτερες παράνομες πράξεις". Οι άνθρωποι του Ηρακλή ζήτησαν προθεσμία για υπόμνημα αλλά δεν έγινε αποδεκτή.

"Δεν αποτελεί δυσφήμιση του αθλήματος, δεν αποτελεί διαστρέβλωση. Η διαπίστωση αυτής της πράξης έλαβε χώρα τον Μάιο με μια σειρά ενεργειών της ΕΠΟ. Γιατί δεν έγινε στο χρόνο που έπρεπε; Θα μπορούσε να ήταν πιο απλό το θέμα εάν κάποιοι έκαναν σωστά και καλά τη δουλειά τους. Αυτή η αμέλεια, αυτή η πράξη του αόρατου προσώπου που έστειλε το έγγραφο αυτό, δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί " είπε η υπερασπιστική γραμμή του Ηρακλή.

"Υπάρχει παίκτης που ΔΕΝ έπρεπε να παίξει στην τελευταία αγωνιστική και έπαιξε" τόνισε η πλευρά του Αστέρα.
Μετά από όλα αυτά το πρωτοβάθμιο όργανο της Super League αποσύρθηκε για να βγάλει την απόφαση, η οποία αναμένεται μετά τις 21:00.

Πηγή: contra.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags