Facebook Pixel Εκλογές Άρη: Ψήφος με… προοπτική
Life
| 2011-05-21 17:21:00

Εκλογές Άρη: Ψήφος με… προοπτική

Εκλογές Άρη: Ψήφος με… προοπτική

Ο Παντελής Ζουμπούλης γράφει για τις επερχόμενες εκλογές στον Άρη λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες.

Μιλήσανε όλοι, λοιπόν. Και ακούστηκαν. Εκανε τις προγραμματικές του εξαγγελίες το ψηφοδέλτιο «ΑΡΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» του Θανάση Αθανασιάδη και ακολούθησε αυτό του «ΑΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ», με επικεφαλής τον Παναγιώτη Στεφανίδη. Μίλησε τελευταίος και ο κ. Σκόρδας ο οποίος –όπως αναμενόταν- απέσυρε το ψηφοδέλτιό του, επιβεβαιώνοντας αυτό που είχαμε ισχυριστεί όταν αίφνης την τελευταία στιγμή κατατέθηκαν τρεις υποψηφιότητες.

Ο,τι δηλαδή, δεν ήταν απαραίτητα δείγμα εξέλιξης για τον Αρη το γεγονός αυτό και θα πρέπει από τώρα να απασχολήσει τη Λέσχη για τις μεθεπόμενες εκλογές.

Πάμε παρακάτω. Η προεκλογική περίοδος κύλησε σε υψηλούς τόνους, με τις αντεγκλήσεις να είναι στην ημερήσια διάταξη, ενώ δεν έλειψαν και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση. Εγιναν, ακόμη, καταγγελίες από τον κ. Σκόρδα για «κακοδιαχείριση, αδιαφανείς διαδικασίες και στημένο σκηνικό» (αφήνει, δε, να εννοηθεί ότι θα μπλοκάρει δικαστικά τις εκλογές). Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ τα έβαλε με όλους και με όλα, απαξιώνοντας τους πάντες και τα πάντα. Ο τρόπος που κινήθηκε προεκλογικά όμως, το… οικογενειακό ψηφοδέλτιο και η απόσυρσή του, έδωσαν το δικαίωμα και στην «ΑΡΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» να μιλάει αυτή για «στημένο σκηνικό» και «συμπαιγνία μεταξύ Σκόρδα και Στεφανίδη».

Η ουσία είναι ότι το κλίμα στην προεκλογική περίοδο κάθε άλλο παρά πολιτισμένο είναι κι αυτό δεν τιμάει τον Αρη. Η έξωθεν καλή εικόνα που δημιούργησε ως σύλλογος και οργανισμός την τελευταία πενταετία «τσαλακώθηκε» σημαντικά στα μάτια των ουδέτερων. Κάτι που πρέπει επίσης να απασχολήσει τη Λέσχη από Δευτέρα, όπως και τη νέα διοίκηση της ΠΑΕ που θα προκύψει στις εκλογές της Κυριακής.

Την τελευταία διεκδικούν δύο σχήματα, το «ΑΡΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» και το «ΑΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ». Το προνόμιο να αποφασίσουν σε ποιο σχήμα θα πάει η ομάδα τους, το έχουν οι ίδιοι οι φίλοι του Αρη. Τα μέλη της Λέσχης. Αυτοί θα επιλέξουν με την ψήφο τους ποιο ψηφοδέλτιο είναι πιο ικανό να διοικήσει την ΠΑΕ και πιο εξασφαλίζει καλύτερη προοπτική στην ομάδα τους.

Κάποια πράγματα, ωστόσο, είναι ευδιάκριτα. Κάνοντας μία απλή σύγκριση μεταξύ των δύο υποψηφίων ψηφοδελτίων, είναι φανερό νομίζουμε ότι το «ΑΡΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» δίνει μεγαλύτερη σιγουριά για το μέλλον του συλλόγου. Είναι πιο «στιβαρό», πιο συγκροτημένο, διαθέτει στελέχη με μεγαλύτερη παραγοντική εμπειρία, πια, και το πολύ σημαντικό πλεονέκτημα: Εχει ανθρώπους που μπορούν σε μία δύσκολη στιγμή να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να υποστηρίξουν την επένδυση.

Η προσθήκη των τεσσάρων νέων «συμπαικτών» στο ψηφοδέλτιο Αθανασιάδη και πιο συγκεκριμένα των κ. Παπαϊωάννου, Πόππη, Ευγενίου, Ορφανίδη, ισχυροποιεί το ψηφοδέλτιο «ΑΡΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» οικονομικά. Και το καθιστά φαβορί. Να μην ξεχνάμε ότι τυγχάνει και της στήριξης της «ΓΕΝΕΣΙΣ», ενώ έχει εκφραστεί ξεκάθαρα υπέρ του κ. Αθανασιάδη και ο Super 3 που εκφράζει μία πολύ μεγάλη τάση. Κοντολογίς, η «ΑΡΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» έχει ισχυρούς συμμάχους.

Από την άλλη, η «ΑΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ» αποτελείται από τέσσερα νέα άτομα που κατεβαίνουν για πρώτη φορά να ζητήσουν τη διοίκηση της ΠΑΕ. Ο κ. Στεφανίδης και οι συνεργάτες του είναι αναμφισβήτητα Αρειανοί που προβληματίζονται για το μέλλον της ομάδας τους και διαθέτουν μεράκι. Η αγάπη τους και το μεράκι δεν αρκούν όμως για να διοικήσουν ένα μεγάλο και δύσκολο «καράβι» όπως είναι ο Αρης. Δεν έδωσαν όραμα στον κόσμο. Χρειάζεται, μεταξύ άλλων, εμπειρία και χρήμα γι’ αυτό.

Το πρώτο είναι σαφές ότι τους λείπει, το δεύτερο δεν μας έπεισαν στην προεκλογική τους καμπάνια ότι το διαθέτουν. Η λογική της «καλύτερης διαχείρισης των εσόδων» όπως ανήγγειλαν στις προγραμματικές τους εξαγγελίες, δεν εξασφαλίζουν το αύριο του Αρη. Από τη στιγμή, δε, που τα έσοδα τη νέα περίοδο θα είναι μικρότερα. Πάντως, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι ο κ. Στεφανίδης και οι συνεργάτες του έμειναν έξω από την ίντριγκα των τελευταίων ημερών κι αυτό είναι κάτι που χρεώνεται στα «συν» του ψηφοδελτίου τους.

Αυτές είναι οι δικές μας εκτιμήσεις λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες, αλλά νομίζουμε ότι βρίσκουν σύμφωνους τους περισσότερους στην κοινωνία του Αρη. Ωστόσο, τον πρώτο και τελευταίο λόγο τον έχουν τα μέλη της Λέσχης που θα ψηφίσουν την Κυριακή. Αυτοί έχουν την ευθύνη (και είναι μεγάλη γιατί έρχονται ακόμη πιο δύσκολες μέρες…) να ψηφίσουν το σχήμα που πιστεύουν ότι δίνει την καλύτερη προοπτική στον Αρη τους…

ΠΗΓΗ: sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags