Facebook Pixel Το αλισβερίσι του Ηρακλή με την ΕΠΟ
Life
| 2011-05-22 19:35:00

Το αλισβερίσι του Ηρακλή με την ΕΠΟ

Το αλισβερίσι του Ηρακλή με την ΕΠΟ

O Γιώργος Ζαχαριάδης αρθρογραφεί για τον αγώνα που κάνει ο Ηρακλής προκειμένου να μην υποβιβαστεί στη Football League.

Οι αλλεπάλληλες καταδικαστικές αποφάσεις που υποβιβάζουν τον Ηρακλή στη Β' Εθνική κοντεύουν να αποθαρρύνουν ακόμα και τον πιο μαχητικό οπαδό της ομάδας. Ο αγώνας για την ανατροπή της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ σχετικά με την αδειοδότηση έμεινε ουσιαστικά στη μέση, όταν ο πρόεδρος Πιλάβιος αποφάσισε να βγάλει από το συρτάρι την υπόθεση με την ασφαλιστική ενημερότητα και να προσφέρει στον... φιλόδοξο Αστέρα Τρίπολης μερικές ελπίδες παραμονής στη Σούπερ Λίγκα. Η αλλαγή στο διοικητικό σχήμα δημιούργησε την αίσθηση ότι υπάρχει τελικά λόγος για να ελπίζει ο Ηρακληδέας στην ανατροπή. Ωστόσο, οι στάχτες από τη βόμβα με την υπόθεση της πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας εξακολουθούν να σκεπάζουν τις ελπίδες παραμονής.

Με γυμνό μάτι οι προχθεσινές αποφάσεις της ΕΠΟ για νέο υποβιβασμό του Ηρακλή οδηγούν σε έφεση, την οποία θα κερδίσει χωρίς να χρειαστεί και πάλι επιστράτευση του δικηγορικού συλλόγου...

Τα άρθρα στα οποία τοποθετείται το σκεπτικό αναφέρονται σε δόλο και κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να σταθεροποιείται σε δεύτερο βαθμό. Κατά συνέπεια και υπό κανονικές συνθήκες η έφεση του Ηρακλή θα ολοκληρώσει την απαραίτητη ανατροπή και θα αφορά μία από τις αποφάσεις για υποβιβασμό.

Η βαλίτσα πάει μακριά. Υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμα και το διαιτητικό δικαστήριο θα αποφανθεί για την πρώτη απόφαση υποβιβασμού, η οποία αφορά την αδυναμία του Ηρακλή να λάβει άδεια συμμετοχής. Εκεί αρχίζουν τα δύσκολα. Θα επανέλθουμε στο αρχικό σημείο μιας αντιπαράθεσης ανάμεσα στον Ηρακλή και την ΕΠΟ και θα περιμένουμε πότε θα μας κλείσει το μάτι ο πρόεδρος Σοφοκλής, ο οποίος, όπως μπορεί να διακρίνει κανείς, είναι ο απόλυτος ρυθμιστής.

Δεν αποκλείεται να έχει λάβει ήδη τις αποφάσεις του και τα επεισόδια του σίριαλ να μην έχουν καμία απολύτως σημασία πριν από το τελευταίο. Περιμένουμε όλοι το φινάλε, για το οποίο δεν αποκλείεται να έχει φροντίσει η ΕΠΟ ή ο ίδιος ο πρόεδρος Σοφοκλής, όπως φάνηκε με την παρέμβασή του στο διοικητικό σχήμα του Ηρακλή. Να μην τα ξαναλέμε… Ο βουλευτής Καράογλου μετέφερε την επιθυμία του προέδρου Σοφοκλή και ο πρόεδρος Τάκης έγινε πρώην. Εξαφανίστηκε από προσώπου Γης και η συμπαθητική φιγούρα του Βασίλη Χατζηπαναγή αντικατέστησε τον δριμύ καταγγελτικό λόγο του αποπεμφθέντος που -όπως υποστηρίχθηκε- ετοιμαζόταν να συνεταιριστεί με ιδιοκτήτη ομάδας, τον οποίο προσπαθεί να περιορίσει η ΕΠΟ. Γλύκανε, είπαν, η ατμόσφαιρα και ο πρόεδρος Σοφοκλής έσκασε το πρώτο χαμόγελο έπειτα από καιρό.

Με τα χαμόγελα, όμως, δεν κάνουμε δουλειά. Οι μέρες περνούν, οι αποφάσεις δεν είναι ποτέ οριστικές και εξακολουθούν να καταδικάζουν τον Ηρακλή σε υποβιβασμό. Την ίδια ώρα, το εμπόριο ελπίδας ανθεί από πολιτικούς που υπόσχονται όσα δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν. Σχεδόν δύο μήνες τώρα το ελληνικό ποδόσφαιρο εξευτελίζεται -ακόμα περισσότερο- και όλα παίζονται στο σκοτεινό παρασκήνιο.

Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν τελικά, στο καθοριστικό αλισβερίσι, κατά το οποίο ο Ηρακλής έδωσε το ελεύθερο στον πρόεδρο Σοφοκλή να παρέμβει στο εσωτερικό του, τελικά υπάρχει κάτι που θα εισπράξει και δεν είναι λιγότερο από την άρση του υποβιβασμού.

ΠΗΓΗ: sday.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags