Facebook Pixel Στα πόδια του Παναθηναϊκού και στα χέρια του ...Μπέου!
Life
| 2011-05-22 22:42:00

Στα πόδια του Παναθηναϊκού και στα χέρια του ...Μπέου!

Στα πόδια του Παναθηναϊκού και στα χέρια του ...Μπέου!

Ο Παναθηναϊκός κρατάει στα χέρια του πλέον την πρώτη θέση στα πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκα, καθώς με νίκη επί της ΑΕΚ την τελευταία αγωνιστική στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ, βγαίνει πρώτος ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα της ερχόμενης Τετάρτης, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό Βόλου στην Τούμπα.

Οι πράσινοι βγαίνουν πρώτοι ακόμα και με ισοπαλία, εφόσον όμως ο ΠΑΟΚ δεν κερδίσει, κάτι που μάλλον μοιάζει απίθανο αν αναλογιστούμε το ρίσκο που παίρνει σε αυτή την περίπτωση ο Ολυμπιακός! Η ομάδα του Βόλου είχε στόχο να μη βγει πρώτη η ΑΕΚ στα πλέι-οφ, ώστε να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τη Europa League της ερχόμενης σεζόν ακόμα κι αν καταλάμβανε την 4η και τελευταία θέση των πλέι-οφ (αν βγει πρώτη η ΑΕΚ, αυτή πάει στoν 3ο προκριματικό γύρο του Champions League και το εισιτήριό της για τα πλέι-οφ της Europa League καταλήγει στα χέρια του φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας, Ατρόμητου). Άρα, αν κόψει βαθμούς από τον ΠΑΟΚ, το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι να μείνει εκτός Ευρώπης αν παράλληλα η ΑΕΚ κερδίσει τον Παναθηναϊκό!

Οπότε, η λογική λέει πως όλο το παιχνίδι θα παιχτεί στο ΟΑΚΑ, με την ΑΕΚ να γνωρίζει πως ακόμα και με νίκη, δύσκολα θα είναι πρώτη. Παράλληλα, εφόσον δεν βγει πρώτη, δεν την ενδιαφέρει η θέση που θα καταλάβει από εκεί και κάτω, καθώς ακόμα κι αν καταλήξει 4η (με ήττα από τον Παναθηναϊκό και νίκη του Ολυμπιακού Βόλου στην Τούμπα), θα παίξει απευθείας στα πλέι-οφ της Europa League ως Κυπελλούχος.

Επίσης, για να βγει ο Βόλος στην Ευρώπη (εκτός απο το να ΜΗΝ τερματίσει η ΑΕΚ πρώτη)  θα πρέπει να νικήσει τον ΠΑΟΚ με δύο γκολ διαφορά και τότε θα τον αφήσουν τελευταίο. Αν ο ΠΑΟΚ τερματίσει τελευταίος και η ΑΕΚ είναι πρώτη, τότε μένει και εκτός Ευρώπης.

Από εκεί και πέρα, για να ολοκληρώσουμε τα σενάρια της πρωτιάς, ο ΠΑΟΚ βγαίνει πρώτος με δική του νίκη και απώλεια (ισοπαλία ή ήττα) του Παναθηναϊκού, ενώ η ΑΕΚ με νίκη επί του Παναθηναϊκού και απώλεια (ισοπαλία ή ήττα) του ΠΑΟΚ.

Η βαθμολογία μετά από 5 αγωνιστικές: Παναθηναϊκός 10, ΠΑΟΚ 9, ΑΕΚ 8, Ολυμπιακός Βόλου 6.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags