Facebook Pixel «Φοβούνται οι Έλληνες, αγοράζουν μακαρόνια...»!
Life
| 2015-06-29 16:42:00

«Φοβούνται οι Έλληνες, αγοράζουν μακαρόνια...»!

«Φοβούνται οι Έλληνες, αγοράζουν μακαρόνια...»!

Ο Γιόζεφ Βάντσικ μίλησε στην πατρίδα του για όσα βιώνει στην Ελλάδα, περιέγραψε τι συμβαίνει γύρω του και είπε τη γνώμη για το «ναι» ή «όχι» στο δημοψήφισμα.
 

Ο Γιόζεφ Βάντσικ περιέγραψε σε πολωνική ιστοσελίδα την κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα, λίγες ημέρες πριν από τη διενέργεια του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Αναλυτικά:

Το Σάββατο (27/6) όλα έδειχναν φυσιολογικά. Αλλά, σήμερα (29/6) δεν είναι, γιατί επικρατεί μεγάλη ανησυχία μετά το κλείσιμο των τραπεζών. Οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι τους περιμένει, φοβούνται ότι θα χάσουν τα χρήματα τους. Προπονούσα δύο σχολές τερματοφυλάκων, στις οποίες τα μαθήματα τελείωσαν. Εγώ δεν έχω αισθανθεί το πρόβλημα, οι πληρωμές γίνονται στην ώρα τους. Η γυναίκα μου πήγε κανονικά στην εργασία της τη Δευτέρα, όπως συνηθίζει.

Με την πρώτη ματιά, όλα μοιάζουν φυσιολογικά. Όμως, στα μέσα μαζικής μεταφοράς επιτρέπεται η δωρεάν είσοδος και πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να μαζεύουν προμήθειες. Αγοράζουν μακαρόνια, αλλά, δεν υπάρχει το φαινόμενο των άδειων ραφιών όπως θα συνέβαινε σε περίοδο πολέμου, γιατί τα Lidl και τα Carrefour ανανεώνουν συνεχώς τις προμήθειες τους.

Ούτε μπορείς να το πεις πανικό. Οι απόψεις για το μέλλον της χώρας, διίστανται. Θα διενεργηθεί ένα δημοψήφισμα για την παραμονή στη ζώνη του ευρώ σε μερικές ημέρες. Όσοι έχουν εργασία, υποστηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και όσοι δεν έχουν, επιθυμούν την επιστροφή στη δραχμή.

Προσωπικά, θεωρώ ότι θα ήταν οπισθοδρόμηση για την Ελλάδα μία έξοδος από το ευρώ. Εγώ θα ψηφίσω υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, η άποψη ανθρώπων όπως εγώ, δεν επηρεάζουν την πλειοψηφία.

Η Ελλάδα δεν μπορεί έτσι απλά να τεθεί εκτός Ευρωζώνης. Η Ευρώπη θα τη βοηθήσει, σημαντικό ρόλο θα παίξει η επικείμενη συνάντηση ανάμεσα στους κυβερνώντες και στους εκπροσώπους της Ένωσης.
Το μέλλον της χώρας θα κριθεί σε μερικές ημέρες.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags