Facebook Pixel «Κάποιοι θέλουν να διώξουν την Ελλάδα – Εγώ πιστεύω ότι κινδυνεύει η Ευρωζώνη»
Life
| 2015-07-12 18:32:00

«Κάποιοι θέλουν να διώξουν την Ελλάδα – Εγώ πιστεύω ότι κινδυνεύει η Ευρωζώνη»

«Κάποιοι θέλουν να διώξουν την Ελλάδα – Εγώ πιστεύω ότι κινδυνεύει η Ευρωζώνη»

Ο Σουλτς μίλησε για τις χώρες που επιθυμούν το GRexit, ήταν αισιόδοξος για συμφωνία και εξήγησε τι πρέπει να κάνουν οι Έλληνες για να... σώσουν τον λαό τους.
 

Στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το μέλλον της Ελλάδας και τη θέση της στη ζώνη του ευρώ αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Ευρωκοινωβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

«Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι. Πρέπει να καταλάβουμε ότι τα χρονικά πλαίσια που πρέπει να πάρουμε απόφαση είναι συγκεκριμένα. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις» τόνισε ο κ. Σουλτς.
Αναφερόμενος στις απόψεις που έχουν εκφραστεί εντός του Κοινοβουλίου για το ζήτημα ο κ. Σούλτς είπε πως οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη. «Άλλοι πιστεύουν το αντίθετο. Ότι το grexit δεν είναι επικίνδυνο. Οι περισσότεροι όμως πιστεύουν ότι ένα grexit δεν αποτελεί εναλλακτική λύση» πρόσθεσε.

Όσον αφορά στο τι μέλλει γενέσθαι με τη χρηματοδότηση της χώρας μας ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είπε πως «ανάλογα με την σημερινή απόφαση θα δούμε αν μπορεί να υπάρξει χρηματοδότηση προς την Ελλάδα. Αλλιώς οι καταστροφές θα είναι μεγάλες».
Εκτίμησε την πεποίθησή του ότι θα υπάρξει διάθεση συμβιβασμού και από τις δύο πλευρές. «Θα εξαρτηθούν πολλά από το ποια θα είναι η στάση της ελλ. κυβέρνησης τις επόμενες ημέρες» είπε.
Σχετικά με το πώς η Ελλάδα οδηγήθηκε στην κατάσταση αυτή τόνισε πως «κανείς δεν είχε προβλέψει ότι θα μπορούσαμε να βρεθούμε μπροστά σε ένα τέτοιο δίλημμα. Κανείς δεν είχε προβλέψει ότι θα μπορούσαμε να βρεθούμε μπροστά σε ένα τέτοιο δίλημμα. Η Ε.Ε. πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να λύσει τα προβλήματα».

Ο Μάρτιν Σουλτς δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον ελληνικό λαό είπε πως «έχουμε στα χέρια μας τη μοίρα εκατ. Ελλήνων που εξαρτώνται από αυτή την απόφαση».

Σχετικά με την ιδέα να δημιουργηθεί ένα ταμείο για τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας είπε πως «η ιδέα ταμείου που θα έχει εγγυήσεις από την Ελλάδα, δεν ήταν της Γερμανίας αλλά του Γιούνγκερ. Ήταν μια ιδέα στο πρώτο πρόγραμμα αξίας 50 δις Δεν γίνεται να δοθούν τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας στα χέρια κάποιου. Πάντως η ιδέα, αυτή καθαυτή, δεν είναι άσχημη. Η ιδέα πάντως αυτή δεν προήλθε από την Γερμανία αλλά από τον Ζ. Γιούνγκερ. Η Γερμανία είχε ένα έγγραφο που περιλαμβάνει προσωρινό grexit με μια προϋπόθεση. Να το αποδεχθεί η Ελλάδα. Αφού η Ελλάδα δεν το αποδέχεται δεν υπάρχει τέτοιο θέμα».

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο κ. Σουλτς έκανε λόγο για τις προσπάθειες Γαλλίας και Γερμανίας να βρουν μια συμβιβαστική λύση. «Μια πιθανή κοινή γαλλογερμανική λύση είναι ένα σκέλος του προβλήματος γιατί υπάρχουν και άλλα κοινοβούλια που πρέπει να το αποδεχθούν» είπε.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags