Facebook Pixel Δεν έβαλε γλώσσα μέσα του…
Life
| 2011-05-26 00:14:00

Δεν έβαλε γλώσσα μέσα του…

Δεν έβαλε γλώσσα μέσα του…

Μίνι απολογισμό των πλέι οφ, έκανε ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα της ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό. Διαβάστε τις δηλώσεις… ποταμό.

Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε για τον αγώνα, τις επιλογές του σχετικά με την 11άδα, τις δυσκολίες της χρονιάς, το μέλλον του στην ΑΕΚ και άλλα πολλά σε μία συνέντευξη Τύπου… ποταμός, όπως αυτές που μας έχει συνηθίσει ο τεχνικός της «Ένωσης».

Γλώσσα δεν έβαλε (ξανά) μέσα του ο Χιμένεθ, ο οποίος είχε και ένα έντονο διάλογο με δημοσιογράφο σχετικά με τη σημερινή εμφάνιση της ομάδας.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Θα μιλήσω πρώτα για το παιχνίδι. Ήμουν ευχαριστημένος με την ομάδα, μέχρι να δεχθούμε το γκολ από το λάθος που κάναμε. Μέχρι τότε είχαμε την αίσθηση ότι θα μπορούσαμε να σκοράρουμε εμείς πρώτοι. Από εκεί και πέρα άλλαξε το παιχνίδι. Σίγουρα μετά το γκολ ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο, διότι εμείς παραδοθήκαμε. Σαν να ήταν όλα χαμένα. Είμαι ικανοποιημένος, με 6 σημαντικές απουσίες σήμερα, με όσο κρατούσαν οι δυνάμεις μας, πολλοί παίκτες προσπάθησαν. Παίκτες που είχαν καιρό να παίξουν. Κάποιοι επέστρεφαν από τραυματισμό. Κάποιοι δεν ήταν στο 100% όπως ο Καφές. Νομίζω δεν εγκαταλείψαμε το παιχνίδι ποτέ και χάσαμε από μία ομάδα που πιστεύω ότι άξιζε το Τσάμπιονς Λιγκ. Εδώ, δεν υπάρχουν έχθρες. Αποδέχομαι τους κανονισμούς της Ομοσπονδίας για το Τσάμπιονς Λιγκ. Σέβομαι πάντα όλους τους κανόνες, αλλά ο Παναθηναϊκός σαν δεύτερη καλύτερη ομάδα που βγήκε στη διάρκεια, θεωρώ ότι αυτά τα παιχνίδια των πλέι οφ έχουν μία ιδιοτερότητα. Στόχος, όλων ήταν να μη βγει η ΑΕΚ πρώτη», ήταν το αρχικό σχόλιο του Ισπανού για το παιχνίδι και στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Νασούτι και Λεονάρντο χωρούσαν στην ομάδα;

«Ο Νασούτι δεν ήταν σε κατάσταση να παίξει. Ο Λεονάρντο είναι μία διαφορετική περίπτωση. Μου έλειπαν αμυντικοί, μου περίσσευαν επιθετικοί. Αν έπρεπε να χαρίσουμε κάποια λεπτά συμμετοχής στο τέλος του παιχνιδιού ήμουν πεπεισμένος ήθελα να παίξει ο Νικόλτσης γιατί είναι καλός παίκτης. Τα προβλήματα που είχαμε στα χαφ, κυρίως από την πλευρά του Λαγού που ζήτησε την αλλαγή, εμπόδισε να παίξει ο Νικόλτσης. Αυτή είναι η μόνη αγωνιστική απόφαση που έπρεπε να πάρω. Του Λεονάρντο».

Κάνω λάθος αν πιστεύω ότι η ΑΕΚ αντιμετώπισε το ματς σαν φιλικό;

«Είναι άποψή σας. Δεν πρόκειται να απαντήσω σε τέτοια ερώτηση. Νομίζω ότι είναι ύβρεις αυτό που λέτε. Μέχρι το 55-60 είδατε τι γινόταν στο γήπεδο».

Νομίζω ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος...

«Καλά...»

Για τον καταρτισμό της ενδεκάδας πόσο καλύτεροι ήταν αυτοί που έπαιξαν από τον Νασούτι;

«Καταλαβαίνετε ότι ο Νασούτι δεν μπορούσε να παίξει;»

Ναι, αλλά ούτε και ο Νταντόμο δεν μπορούσε να παίξει...

«Ποιος το είπε αυτό;»

Ναι, έπαιξε, αλλά έδειξε ότι δεν μπορούσε να παίξει...

«Αυτό που λέει ένας επαγγελματίας είναι σωστή πληροφόρηση: Ο Νασούτι δεν μπορούσε να παίξει. Ο Μανωλάς ούτε. Ο Ντιόπ είναι στο κρεβάτι. Δεν μπορεί να σηκωθεί. Έχετε υποχρέωση να ενημερώνεστε. Είναι τραυματίες. Και μετά κάντε τη δουλειά σας. Είπα και πριν ότι ο Λεονάρντο δεν ήταν επιλογή μου. Είναι δική μου απόφαση που είμαι προπονητής».

Επειδή αναφέρατε τον Μπάχα, είστε ευχαριστημένος από την απόδοσή του;

«Σαν στοιχεία ο Μπάχα είναι καλός να παίζει με τη μπάλα και να παίζει με την πλάτη. Δεν είναι εύστοχος στο να σκοράρει. Είχε τελειώματα και με την απουσία του Μπλάνκο ήταν ο μοναδικός καθαρός φορ. Έχει αποδείξει ο Μπάχα ότι είναι καλός ποδοσφαιριστής και βεβαίως μπορεί να δώσει κάποια παραπάνω. Αν ήταν στο 100% δεν θα τον άφηναν από τη Μάλαγα να φύγει. Προσπαθήσαμε να τον φέρουμε στα δικά του επίπεδα. Κυρίως με την αποχώρηση του Τζιμπούρ, με τα προβλήματα του Μπλάνκο στο ένα του πόδι δεν μπορούσε παραπάνω και ήταν ο μοναδικός συν τον Νικόλτση που μπορούσε να παίξει».

Είστε 7 μήνες στην Ελλάδα, τι είναι αυτό που θέλετε να πείτε για ό,τι ζείτε;

«Μ' αρέσει η ανταγωνιστικότητα στο πρωτάθλημα, υπάρχουν καλοί παίκτες, καλές προθέσεις από τις περισσότερες ομάδες. Θα καταδικάσω φυσικά τη βία. Θεωρώ ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο θα βελτιώνεται και κάθε μέρα να γίνεται πιο ανταγωνιστικό».

'Έχετε αποφασίσει τι θα κάνετε με το συμβόλαιο;

«Έχω ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο. Πρόθεσή μου είναι να συνεχίσω. Αλλά πρέπει πρώτα να μιλήσω με τον πρόεδρο και οι απαιτήσεις που πρέπει να έχουμε με την ομάδα. Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα που πρέπει να πάρει το πρωτάθλημα, αν όχι δεν μπορεί να πάμε να το πάρουμε. Ακόμα κι αν η πρόθεση πάντα υπάρχει

Είστε διατεθειμένος να μείνετε;

«Αν η ομάδα δεν είναι ανταγωνιστική όσο θέλουμε να είναι και μου ζητήσουν να μείνω, με καθαρούς στόχους, θα διεκδικήσουμε τα πάντα, αλλά το πρώτο που θεωρώ είναι να αρχίσουμε να γνωρίζουμε τους εαυτούς μας. Δεν είναι να έχουμε το τρίτο μπάτζετ. Είναι να έχουμε παίκτες που να μπορούμε να διεκδικήσουμε όποια θέση μας αξίζει. Ότι ένας παίκτης έχει ένα άλφα συμβόλαιο δεν σημαίνει ότι είναι καλός παίκτης. Πρέπει να τα αφήσουμε όλα. Χρέη, οφειλές, όλα. Γνωρίζω πόσο πάλεψαν οι παίκτες και τι δυσκολίες πέρασαν».

Τι ήταν αυτό που οι ίδιοι παίκτες έδειξαν καλό πρόσωπο και άλλες φορές άσχημο;

«Δεν ξέρω αν συμφωνείτε μαζί μου, αλλά είχαμε μία πρόοδο. Είχαμε κάποια άσχημα αποτελέσματα, σίγουρα. Αλλά βάλαμε μία δομή. Το μόνο που με στεναχωρεί κάποια αποτελέσματα τώρα στο τέλος, και κάποιοι παίκτες που έμειναν εκτός. Έχουμε δημιουργήσει μία οικογένεια στα αποδυτήρια. Υπάρχει σεβασμός. Δεν ξέρω τι γινόταν πριν. Ζούμε όλοι μαζί. Υπάρχει σεβασμός. Με στεναχωρεί επίσης ότι φτάσαμε σχεδόν... νεκροί στα πλέι οφ, από φυσική κατάσταση. Η ΑΕΚ έπαιξε τα περισσότερα παιχνίδια, με κάποιες απώλειες βαθμών. Ακόμα κι έτσι πρέπει να συμβιβαστούμε την τρίτη θέση. Μιλάμε για την κανονική διάρκεια. Κερδίσαμε ένα Κύπελλο τίμια, που χαλάμε όμως από τη συμπεριφορά μίας μειονότητας. Δεν μπορώ να ρίξω ευθύνη σε κανέναν και πουθενά. Όλοι μαζί κατάφεραν πολλά. Υπήρχαν παίκτες που ούτε έκαναν προπόνηση. Άλλοι σε άσχημη κατάσταση: υπέρβαροι και με ψυχολογία χάλια. Απαίτησα πολλά από αυτούς και αυτοί απέδωσαν. Είμαι περήφανος για το ρόστερ. Έδωσαν το 120%. Αυτό που μπορούσαν. Πάλεψαν όλα τα παιχνίδια. Είχαμε ματς που μας πλήγωσαν»

Έχει τεθεί ζήτημα μείωσης χρημάτων του τεχνικού επιτελείου κι αν θα επηρεάσει αυτό;

«Δεν έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο. Από αύριο θα μιλήσουμε. Μπορώ να αγαπήσω οποιαδήποτε ομάδα που εργάζομαι. Ζω από αυτό όμως. Αν μπορούσα να βοηθήσω με την κρίση στη χώρα θα προσπαθούσα. Το πρώτο που πρέπει να σκεφτώ είναι η οικογένειά μου και μετά η ΑΕΚ. Ό,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει με μία τάξη. Αν ήταν θέμα οικονομικό, θα μπορούσα να είχα φύγει πριν δύο μήνες. Μετά τον Γενάρη υπήρχαν προτάσεις από 3 ομάδες από Ισπανία τις οποίες και απέρριψα».

Σχετικά με το ρόστερ κι αν σκοπεύετε να κρατήσετε ένα κορμό;

«Αυτή είναι και η δυσκολία. Βάζω ένα παράδειγμα ότι η Μπαρτσελόνα είναι καλή για τους παίκτες που έχει. Αρά, μπορεί να είσαι ο καλύτερος στον κόσμο, αλλά αν δεν έχεις παίκτες που μπορούν να παίξουν στη Μπαρτσελόνα δεν μπορείς να έχεις... Μπαρτσελόνα. Θα συμβιβαστώ με τις ανάγκες της ομάδας. Θα προσπαθήσω να βγάλω ότι καλό είχε ο κάθε παίκτης. Ο παίκτης που προόδευσε περισσότερο μπορεί να είναι και ο Καράμπελας. Πριν πέντε μήνες μου έλεγαν ότι είναι καλό παιδί αλλά όχι παίκτης για την ΑΕΚ. Είδατε πως έπαιξε σήμερα και σαν δεξί μπακ για πρώτη φορά στη ζωή του. Μακάρι να είχα τη δυνατότητα να φέρω τους παίκτες που θέλω. Αν δεν μπορούμε να υπογράψουμε αυτούς που θέλουμε και αυτοί που έρθουν θα απαιτήσουμε και θα ζητήσουμε να δώσουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Καμία ομάδα πρωταθλήτρια μιας χώρα δεν κερδίζει πρωτάθλημα χωρίς σημαντικούς παίκτες. Στην ΑΕΚ κερδίσαμε το Κύπελλο γιατί είμαστε όλοι σημαντικοί. Στηριχθήκαμε σε μεγάλους επαγγελματίες, παλιούς, παίκτες. Τίμιοι παίκτες που έδωσαν τα πάντα. Μακάρι να ενισχύσουμε την ΑΕΚ για να προοδεύσουμε. Στον κόσμο να μιλήσουμε όμως ξεκάθαρα. Αν ο κόσμος ξέρει δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Σας έχουν πει αν θα μείνουν Δέλλας, Λυμπερόπουλος;

«Πολλοί παίκτες περιμένουν τις δικές μου αποφάσεις. Έχω μιλήσει μαζί τους. Ξέρουν πόσο σημαντικούς τους θεωρώ. Δεν είναι παράλογο να πω ότι αυτοί οι δύο στα 35 τους είναι το μέλλον της ΑΕΚ. Δημιουργούν μία σχολή. Είναι αναγκαίοι. Ο Δέλλας έχει παίξει 30 παιχνίδια φέτος, όταν ήρθε το καλοκαίρι ήρθε για παίξει 10-15 ματς. Είναι ένα παράδειγμα. Βεβαίως θέλω να μείνει. Η ΑΕΚ τον χρειάζεται. Αν δεν μπορεί να παίξει 30, ας παίξει 5. Βοηθάει τους πάντες, τον Μετέος, τον Μανωλά, τον Νασούτι, ακόμα και τον Βλάχο».

Κυκλοφορεί η φήμη ότι ο Αδαμίδης είπε στα αποδυτήρια ότι «Χιμένεθ και παίκτες συνεχίζουν μαζί»

«Μην αμφιβάλλετε καθόλου ότι δουλεύουμε την επόμενη χρονιά. Ανεξάρτητα με το χρόνο που θα μείνω εδώ ήθελα να βάλω δομή στην ομάδα. Τώρα υπάρχει μία ομάδα που ξέρει τι παίζει στο γήπεδο. Αυτή είναι η δουλειά μου. Όπως και η προηγούμενοι έκαναν δουλειά. Αν πρέπει να φύγω τη μέρα που πρέπει να φύγω θα βάλω στη βαλίτσα της ΑΕΚ ό,τι έγινε. Όποια πληροφορία έχω για παίκτη της ΑΕΚ είναι κληρονομιά της ΑΕΚ».

Για το οξύμωρο της υπόθεσης ότι η ΑΕΚ ήταν πιο φρέσκια στα πλέι οφ;

«Βοήθησε η αλλαγή συστήματος. Θεωρώ ότι ένας παίκτης πρέπει να προσαρμοστεί στους παίκτες που έχει. Ένας προπονητής μπορεί να φτιάξει όπως θέλει μία ομάδα. Υπήρχε ο σχεδιασμός τον Οκτώβρη. Δεν ήξερα την ομάδα. Έπρεπε να δοκιμάσω, να ανακαλύψω, να δω εγώ ο ίδιος. Η αλλαγή συστήματος έκανε την ΑΕΚ να γνωρίσει μία ήττα σε 16 αγώνες. Είναι πρόοδος. Πρότεινα κάποια πράγματα. Η κούραση υπάρχει. Τους έχω ζήσει όμως σαν χαρακτήρα όλους αυτούς. Έχουν δώσει παραπάνω από αυτό που μπορούσαν».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags