Facebook Pixel "Nα πάμε στο EURO"
Ποδόσφαιρο
| 2011-05-26 17:26:00

"Nα πάμε στο EURO"

"Nα πάμε στο EURO"

Η πρόκριση στο EURO 2012 είναι ο μεγάλος στόχος της Εθνικής Ελλάδας, δήλωσε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ενόψει του αγώνα με τη Μάλτα (04/06), κάνοντας παράλληλα έκκληση στον κόσμο να έρθει στο γήπεδο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ελληνα αμυντικού στο «hellasfanclub.gr»:

-Κατ’ αρχάς σε τι κατάσταση βρίσκεστε, ειδικά οι παίκτες που δεν αγωνίζονται στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, κι έχετε καιρό να δώσετε επίσημο αγώνα;

«Εχουμε κάνει πολλές προπονήσεις ώστε να είμαστε σε καλό ρυθμό και να είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα με την Μάλτα. Τώρα περιμένουμε να προστεθούν και τα υπόλοιπα παιδιά και να κάνουμε όλοι μαζί προπόνηση».

-Στο τελευταίο ματς με τη Μάλτα οι αντίπαλοί μας φάνηκαν αρκετά ανταγωνιστικοί, συνεπώς κι εσείς πλέον θα είστε ακόμη πιο υποψιασμένοι για τον αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

«Κοιτάξτε, όλα τα ματς είναι δύσκολα και στο παρελθόν και πρόσφατα η Μάλτα μας είχε δυσκολέψει. Οφείλουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να είμαστε αυτοί που πρέπει στον αγώνα με τη Μάλτα. Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι και θα χρειαστεί υπομονή, συγκέντρωση καθώς και άλλα πράγματα. Πρέπει από το πρώτο λεπτό να μπούμε δυνατά να πάρουμε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς».

-Αυτή τη φορά δεν θα ‘ναι ο Παπασταθόπουλος δίπλα σου, αλλά κάποιος άλλος παίκτης που θα επιλέξει ο κ. Σάντος; Πόσο σημαντικό είναι το βάθος που έχει αποκτήσει εσχάτως η Εθνική;

«Η Εθνική έχει πολλούς σημαντικούς ποδοσφαιριστές, παίκτες που είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να μπουν στους αγώνες και να βοηθήσουν πολύ. Νομίζω έχουμε πλέον πολλούς παίκτες με ποιότητα που μπορούν να σταθούν σε πολύ υψηλό επίπεδο».

-Ποιο είναι το μυστικό για μια ομάδα με ανοιχτό «ροτέισιον» που παίρνει και τα αποτελέσματα που θέλει;

«Το μυστικό είναι η ουσία, δηλαδή τα αποτελέσματα. Εμείς προσπαθούμε πολύ σε κάθε ματς, μολονότι είμαστε μια νέα ομάδα, με αρκετά νέα πρόσωπα, νέα φιλοσοφία, νέο προπονητή. Υπάρχει όμως το ταλέντο, η ποιότητα και η θέλησή μας να βγαίνουμε νικητές».

-Συμφωνείς πως η Εθνική ενδεχομένως έχει πλεονέκτημα έναντι της Κροατίας επειδή έχουμε το μεταξύ μας ματς στην έδρα μας;

«Κατ’ αρχάς ο στόχος μας είναι να πάμε στο Euro. Αυτό θέλουμε, αυτό επιδιώκουμε. Δεν νομίζω ότι μόνο ο αγώνας με την Κροατία είναι ο κρίσιμος. Η πρωτιά μπορεί να κριθεί και στα άλλα τρία εκτός έδρας παιχνίδια που έχουμε να δώσουμε στη συνέχεια. Είμαστε πρώτοι και πρέπει να παλέψουμε για να παραμείνουμε στην κορυφή μέχρι τέλους».

-Επειτα από ένα Μουντιάλ φαντάζομαι ότι είναι όνειρο να παίξεις και σε ένα Eurο;

«Βέβαια, για κάθε παίκτη είναι πολύ σημαντικό να παίζει σε τόσο σπουδαίες διοργανώσεις. Ασφαλώς η συμμετοχή σε ένα Μουντιάλ είναι κάτι το εξαιρετικό, αλλά όλοι μας θέλουμε να πάμε και στο Euro».

-Η διάρκεια της Εθνικής αποτελεί μήνυμα ότι ήρθε στην ελίτ για να μείνει;

«Τα τελευταία χρόνια η Εθνική είχε πολλές μεγάλες επιτυχίες με κυριότερη φυσικά την κατάκτηση του Euro 2004. Ολοι μας γνωρίζουμε ότι οι απαιτήσεις είναι πια μεγάλες και στόχος μας είναι να μείνουμε σε αυτό το υψηλό επίπεδο και να πρωταγωνιστούμε».

-Παρά το όνομα του αντιπάλου, περιμένουμε αρκετό κόσμο στον αγώνα με τη Μάλτα. Εσύ τι περιμένεις από τους Έλληνες φιλάθλους.

«Σίγουρα θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, πάντα. Μας βοηθάει πολύ και επειδή όπως έχουμε ξαναπεί δεν υπάρχουν πια εύκολοι αγώνες χρειαζόμαστε τους Έλληνες φιλάθλους να μας στηρίζουν».

-Η άποψή σου για το Hellas Fan Club; Συμφωνείς ότι συμβάλει να έρθει ακόμα πιο κοντά ο κόσμος στην Εθνική;

«Σίγουρα! Είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός γιατί όπως σας είπα κι οι Έλληνες παίκτες αποζητάμε τον κόσμο τον θέλουμε στους αγώνες μας και πιστεύω ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί και θα δείξει την μεγάλη αγάπη που έχει για την Εθνική Ελλάδας».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags