Facebook Pixel Oρθά μένει, αλλά δεν αντέχονται άλλες τρέλες Μανόλο
Life
| 2011-05-26 20:30:00

Oρθά μένει, αλλά δεν αντέχονται άλλες τρέλες Μανόλο

Oρθά μένει, αλλά δεν αντέχονται άλλες τρέλες Μανόλο

Ο Κώστας Μιαούλης σχολιάζει την χθεσινή ήττα της ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό, τις εμπνεύσεις του Χιμένεθ και την παραμονή του…

Δεν θα προσπαθήσω να δικαιολογήσω την χθεσινή παρωδία. Παρά το γεγονός πως η ΑΕΚ είχε πολλές απώλειες, ο Χιμένεθ θα μπορούσε να είχε καταστρώσει ένα καλύτερο σχέδιο για μια πιο αξιοπρεπή εμφάνιση. Ο Ισπανός πάντως είχε αποκαλύψει ξεκάθαρα την τοποθέτηση του για την ένσταση προ του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, οπότε απλώς οι απουσίες του προσέθεταν μια ακόμα δικαιολογία. Προφανώς ο Χιμένεθ, μετά το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου, πιθανώς όμως και νωρίτερα, να είχε αποφασίσει ότι δεν τρελαινόταν για να διεκδικήσει η ομάδα το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Για κάποιους δεν είναι και τόσο συμπτωματικό, πως όταν η ΑΕΚ έμαθε πως δεν θα ήταν στους ισχυρούς ούτε στον 3ο γύρο, με την κατάκτηση του τίτλου από τη Γκενκ, δεν ξαναπήρε πόντο στα πλέι οφ. Μόνο που σε μια ομάδα αποφασίζουν υπό νορμάλ συνθήκες ο πρόεδρος και οι μέτοχοι και όχι ο προπονητής.

Στην προκειμένη περίπτωση δεν αποκλείω, από τη στιγμή που η παραμονή Χιμένεθ έχει «κλειδώσει» εδώ και μέρες, όπως επί λέξει είπε ο Σταύρος Αδαμίδης, το αν μας αρκεί το Γιουρόπα Λιγκ είναι πιθανό να το πήρε πάνω του ο προπονητής. Λάθος για μια νορμάλ ομάδα αυτό, αλλά με την ΑΕΚ κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες έχει μια δόση λογικής. Πάντως ο κόσμος να τρώει τέτοια ξενερώματα και σκαμπανεβάσματα στην ψυχολογία, δεν το αξίζει. Δεν ξέρω αν η υπόθεση της …εξαφάνισης του Λεονάρντο μπορεί να ενισχύει ακόμα περισσότερο τα παραπάνω, αλλά όταν έναν εκ των κορυφαίων σου στα δύο πρώτα ματς, τον εξαφανίζεις στα τέσσερα επόμενα, μάλλον δεν θες να διεκδικήσεις πρωτιά στα πλέι οφ.

Αυτή τη στιγμή αποτελεί πολυτέλεια για την ΑΕΚ, με μια απλή ανάγνωση, το να κρατά έναν προπονητή, που τον πληρώνει 1εκ ευρώ και ασφαλώς πάει παραπάνω το …μαλλί μαζί με το τιμ του. Αποτελεί παραλογισμό για μια ομάδα που θέλει να συμμαζέψει το μπάτζετ και να πάει το πολύ σε 300άρια, μάξιμουμ 400άρια συμβόλαια να έχει τόσο ακριβό προπονητή. Στην προκειμένη περίπτωση όμως η ΑΕΚ προαναγγέλλει πλάνο με νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Τη μεγάλη θητεία του στη Σεβίλλη και τη δουλειά του στην ομάδα της Ανδαλουσίας, την έκανε ως τεχνικός των Ακαδημιών. Άρα για το πρότζεκτ πάνω στο οποίο θέλει να δουλέψει η ΑΕΚ είναι ο ιδανικότερος.

Βέβαια σε μια ομάδα είσαι και κόουτς -και κρίνεσαι βασικά σαν κόουτς - πέρα από δάσκαλος. Ο Χιμένεθ μέχρι στιγμής δεν με έχει πείσει ότι το έχει. Δηλαδή στη διαχείριση κυρίως κατά τη διάρκεια του αγώνα, κάνει πάρα πολλά λάθη, όπως παράξενες είναι και αρκετές εμπνεύσεις του που έχουν αχρείαστο και ιδιαίτερο ρίσκο. Από την άλλη θα πει κανείς πως η «Ένωση» είχε βελτίωση σε επί μέρους τομείς, δίχως να έχει πραγματοποιήσει, εκείνος, την προετοιμασία. Θα τον δούμε λοιπόν φέτος, με την ελπίδα ότι θα κόψει τις …τρελίτσες.

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags