26/05/11 - 23:20

Το μισό-μηδέν του ΠΑΟΚ

O Nίκος Παπαδογιάννης έζησε στιγμές από τα παλιά στην Πυλαία και μέσα από το blog του στο ονειρεύεται Ευρωλίγκα με την συμμετοχή του ΠΑΟΚ και του Άρη μαζί!

Το μισό-μηδέν του ΠΑΟΚ
56.424views 0shares

H Θεσσαλονίκη υπενθύμισε στην Αθήνα ποια πόλη κυοφόρησε στα σπλάχνα της το ελληνικό μπάσκετ. Η πρώτη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Άρη έκρυβε μέσα της το dna των αλησμόνητων ντέρμπι της δεκαετίας του '80, χωρίς φυσικά να έχει για πρωταγωνιστές παίκτες ανάλογου βεληνεκούς.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ξέρετε, πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνουν οι φανέλες, η παράδοση, τα λάβαρα, τα σύμβολα. Πάνω στο παρκέ, ο ΠΑΟΚ είναι πάντα ο ΠΑΟΚ και ο Άρης είναι πάντα ο Άρης. Το ποδοσφαιρικό μίσος των "indignados" της πόλης υποχωρεί και η αύρα του μπάσκετ διοχετεύεται παντού, έτσι, για να μη ξεχνάμε την κληρονομιά του Γκάλη, του Γιαννάκη, του Φασούλα, του Κόρφα και των άλλων.

Τουλάχιστον τρεις από τους πρωταγωνιστές εκείνων των καιρών βρέθηκαν χθες στο "Παλατάκι" και έζησαν μια βραδιά βγαλμένη από τα παλιά: Πρέλεβιτς, Σταυρόπουλος, Σούμποτιτς. Στις καλύτερες στιγμές του, ο Κώστας Σλούκας θύμισε ένα νεαρό Παναγιώτη Γιαννάκη. Ο Σκοπιανός του ΠΑΟΚ, ο Γκετσέφσκι, μου έφερε στο μυαλό τον Μπάρλοου.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο gazzetta.gr
 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ