Facebook Pixel Μέλη ίσον διαρκείας. Δηλαδή 50.000 στο ΟΑΚΑ!
Life
| 2011-05-27 17:57:00

Μέλη ίσον διαρκείας. Δηλαδή 50.000 στο ΟΑΚΑ!

Μέλη ίσον διαρκείας. Δηλαδή 50.000 στο ΟΑΚΑ!

Τον απόλυτο στόχο των Supporters έθεσε για μία ακόμα φορά ο Μάκης Κασνακίδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Ο πρόεδρος των Supporters παραχώρησε δηλώσεις μαζί με τον Σταύρο Αδαμίδη στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, όπου απάντησε σε ερωτήσεις των φιλάθλων και ανάλυσε εκ νέου αυτό το νέο εγχείρημα που έχει ξεκινήσει…

«Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά. Αυτές τις δύο ημέρες έχουν μπει στα ταμεία περίπου 55.000 ευρώ. Θεωρώ ότι είναι καλό ποσό, αν σκεφτούμε την όλη διαδικασία. Τα μηνύματα που παίρνουμε είναι θετικά», δήλωσε αρχικά.

Πότε ξεκίνησε σαν σκέψη αυτό το εγχείρημα;
«Ήταν κάτι που ξεκίνησε την εποχή του κ. Νικολαΐδη. Το σκέφτηκε μας πλησίασε, το 2007. Όταν ήρθε ο κύριος Αδαμίδης και μπήκαμε στη διοίκηση είδαμε ότι δεν γίνεται συνέχεια δύο άνθρωποι να βάζουν χρήματα και συνεχώς ο κόσμος να διαμαρτύρεται. Γύρω στον Γενάρη μιλήσαμε με τους υπόλοιπους Supporters ώστε να δοθεί μία λύση. Υπήρχε ένας τρόπος να ανοιχτεί αυτό το club και να αποκτήσει η ΑΕΚ ιδιοκτησία από ανθρώπου που δεν θέλουν ποτέ να φύγουν: και αυτοί είναι οι οπαδοί της. Πιστεύαμε ότι για να το εφαρμόσουμε χρειάζεται 1 με 1,5 χρόνο. Μετά τα όσα έγιναν στην ομάδα δεν μπορούσαμε να περιμένουμε τόσο καιρό. Προτιμούμε να υπάρχουν 50.000 κόσμου που να δίνει 200 ευρώ, παρά 1000 άτομα να δίνουν μεγαλύτερα ποσά. Έτσι μόνο μεγαλώνει η δυναμική της ΑΕΚ».

Σχετικά με την ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Φίλων ΑΕΚ: «Ο κόσμος της ΑΕΚ μπορεί και μπορούσε να πάρει μετοχές οποιαδήποτε στιγμή. Η απάντηση που δίνεται είναι ότι οι ίδιοι κύριοι από την Ανεξάρτητη κίνηση έχουν ήδη μετοχοί. Αυτοί γιατί δεν εκλέγονται; Κάθε ανεξάρτητος μέτοχος στην ΑΕΚ που έχει 5-10 μετοχές δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να πάει στη Γ.Σ. και να πει τη γνώμη του. Αυτό που κάνουμε εμείς βοηθά όλους τους μικρομέτοχους να μπουν σε ένα γκρουπ και να έχουν λόγο. Υποχρεωτικά θα έχουμε 2-3 μέλη σε κάθε Δ.Σ. θα έχουν λόγο. Και ακόμα σαν Γ.Σ.».

Η προοπτική να πάρετε το 51% των μετοχών: «Σαφώς και υπάρχει. Ανάλογα με την αποδοχή του κόσμου. Με το 51% εκλέγουν το club Supporters και αυτοί εκλέγουν το Δ.Σ».

Αν θα λογίζονται αυτά τα χρήματα ως ετήσια συνδρομή: «Αυτό γιατί θεωρείται αρνητικό, με τη σκέψη ότι έχουμε ήδη το 23%. Το βλέπω θετικό. Έτσι με το 51% μπορούν σαν οπαδοί της ΑΕΚ να ελέγχουν την ΠΑΕ. Αν κάποιος πάρει 200 ευρώ από τους Supporters γίνεται ενεργό μέλος του club των Supporters. Παίρνει κάποια προνόμια. Τον επόμενο χρόνο όποιος θέλει να ξαναβάλει θα ξαναβάλει. Όποιος δεν θέλει να βάλει, θα έχει τις μετοχές που πήρε φέτος και θα μπορεί να ψηφίζει. Αν βάλει και την επόμενη χρονιά θα έχει σαν έξτρα μπόνους κάποιες προσφορές των Supporters club».

Αν έρθει μεγάλος οικονομικός παράγοντας και ζητήσει την ΑΕΚ τι γίνεται; «Είναι θέμα των Supporters! Αν αυτός που έρθει είναι επιχειρηματίας σοβαρός και φερέγγυος θα συζητηθεί. Είναι μία διαβεβαίωση ότι η ΑΕΚ δεν πρόκειται να πάει σε παλιές εποχές».

Σχετικά με τις μετοχές Παππά - Νοτιά: «Μπορούν να μεταβιβαστούν αλλά θα είναι δεσμευμένες. Οι μετοχές που θα πάρουμε από την αύξηση του Μετοχικού κεφαλαίου, θα είναι καθαρές. Το ότι το 23% είναι δεσμευμένο δεν σταματάει τα προνόμιά μας».

Πρόθεση του Νοτιά είναι να δώσει τις μετοχές του; «Θέλει να βοηθήσει το κίνημα των Supporters, γιατί πιστεύει ότι έτσι μπαίνουμε σε μία νέα τροχιά στην ΠΑΕ».

Σχετικά με τα διαρκείας: «Ότι τιμή παίρνει ο κάθε ένας από την ΠΑΕ τα διαρκείας αυτό που προσφέρουν οι Supporters θα είναι επιπλέον».

Γιατί το ποσό είναι 200 ευρώ και όχι μικρότερο: «Η απόφαση που πήραμε είναι γιατί θέλαμε να δίνουμε και προνόμια. Βρήκαμε ένα ποσό αρκετά χαμηλό ώστε να μπορεί ο κόσμος να βάλει και να παίρνει προνόμια»

Αν μπορεί να πληρώνει κανείς με πιστωτικές κάρτες: «Το δουλεύουμε αυτό το θέμα»

Αν τα χρήματα του κόσμου τα περιμένει η ΑΕΚ για να καλύψει τα 6 εκατ. ευρώ: «Το εγχείρημα το σκεφτήκαμε τον Γενάρη, όπως είπαμε. Ναι, είναι μέσα στους στόχους μας και αυτό. Ο μεγάλος στόχος είναι να μαζέψουμε 50.000 κόσμο και να έχουμε 50.000 στο ΟΑΚΑ»!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags