Facebook Pixel Το 3-0 που έγινε 3-3 και πράγματα που καλό είναι να ειπωθούν
Life
| 2011-05-27 21:01:00

Το 3-0 που έγινε 3-3 και πράγματα που καλό είναι να ειπωθούν

Το 3-0 που έγινε 3-3 και πράγματα που καλό είναι να ειπωθούν

Ο Μάνος Μίχαλος προσπαθεί να "εξηγήσει" τι συνέβη και ο Ολυμπιακός έχασε πάλι τον κόσμο κάτω από τα πόδια του, αλλά σημειώνει πως ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα, όπως και δεν είχε αρχίσει όταν οι ερυθρόλευκοι απέκτησαν το πλεονέκτημα έδρας.

Κάθε φορά, πρέπει να βρεις τι θα γράψεις, για να το εξηγήσεις, αλλά σε αυτή την περίπτωση, το "πρόσφατο" κειμενικό παρελθόν βοήθησε. Γιατί, είναι καλό να θυμάσαι τι έχει γίνει, για να ξέρεις ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν. Δηλαδή:

“Στους τίτλους θα κάνουμε λογαριασμό”. Το είδα τώρα και το θυμήθηκα. Γράφτηκε αμέσως μετά το 2-0 του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στην κανονική περίοδο, όταν είχε ξεχειλίσει ο ενθουσιασμός στον Πειραιά (και όσους τρέχουν να γράψουν ή να πουν πράγματα που στον αθλητισμό είναι ρευστά, όπως η νίκη και η ήττα). Και όταν ο Ολυμπιακός έκανε (και) το 3-0, παίρνοντας μαζί και το Κύπελλο Ελλάδας, μου ήρθε στο μυαλό το easy come, easy go που λέμε με τον Στέφανο Τριαντάφυλλο, όταν καθόμαστε πάνω από μια τσόχα για πόκερ.

Και κάπως έτσι, φτάσαμε στο παρόν κείμενο, όπου περιγράφει ότι ο Παναθηναϊκός μέσα σε ένα βράδυ, μέσα σε 40 λεπτά, μετέτρεψε το 0-3, σε 3-3 και αν κερδίσει και την Κυριακή, θα το κάνει 4-0 υπέρ του (ποιος θα θυμάται τις νίκες του Ολυμπιακού, αν οι πράσινοι σηκώσουν και αυτό το πρωτάθλημα; Κανείς, μην το ψάχνετε άδικα...), την ώρα που οι ερυθρόλευκοι θα ψάχνουν να βρουν τι έγινε, τι έφταιξε, ποιος πρέπει να την πληρώσει, ποιον πρέπει να φάει η μαρμάγκα.

Ωστόσο, παρότι προσωπικά συνεχίζω να πιστεύω ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει, όπως και τίποτα δεν είχε αρχίσει όταν ο Ολυμπιακός πήρε το πλεονέκτημα έδρας, είναι αναγκαίο να σημειώσω κάποια πράγματα.

*Ο Ολυμπιακός δεν διαλύθηκε το βράδυ της Πέμπτης, επειδή έχασε το πρώτο ματς. Αν, όμως, δεν καταλάβουν στον Πειραιά, ότι άλλο να το θέλεις και άλλο το να δίνεις τα πάντα για αυτό, τότε δεν έχει νόημα να έχουν στόχο το πρωτάθλημα. Και οι ερυθρόλευκοι θα “διαλυθούν” ξανά – όπως ποτέ άλλοτε θεωρώ – αμέσως μετά το τέλος των πλέι οφ.

*Με 37% στα δίποντα, δεν μπορείς να κερδίσεις τον Παναθηναϊκό. Και δεν φταίνε τα συστήματα του Ίβκοβιτς, αλλά το πώς η πίεση μετατρέπεται σε “τρόμο” στα μάτια και τα χέρια των παικτών του Ολυμπιακού, μικραίνοντας τη στεφάνη, το γήπεδο, το χρόνο.

*Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι ένας μεγάλος προπονητής, αλλά δεν υπάρχει μεγάλος προπονητής χωρίς λάθη. Τα σχήματα που επέλεξε σε κάποια διαστήματα του ματς δεν τα κατάλαβα; Κέσελ σχεδόν σε όλο το τρίτο δεκάλεπτο;(Σόρι, αλλά η προσωπική μου άποψη για τον Σέρβο φόργουορντ δεν τον χωράει σε καμιά πεντάδα των ερυθρολεύκων). Και μαζί του Γκόρντον; (Δίνει τα πάντα, αλλά οι δυο τους δεν δημιουργούν ούτε μισή φάση). Και επιμονή στον Μαυροκεφαλίδη; Και να κόψει το ρυθμό του Τεόντοσιτς για 9 λεπτά; (για αυτό μετά μπήκε το “τρελοκομείο” μέσα και πήγε να βρει πάλι ρυθμό, με το έτσι θέλω, προκαλώντας -και- προβλήματα, εκτός από το να δίνει επιθετικές λύσεις).

*Είναι πασιφανές ότι ο Θοδωρής Παπαλουκάς έχει χάσει το ρόλο του στην ομάδα, εντός κι εκτός γραμμών. Ο Ντούντα τον χρησιμοποιεί με μέτρο (και ίσως δεύτερες σκέψεις), ο ίδιος δεν είναι σε καλή κατάσταση, ο κόσμος του χρεώνει πολλά (και μετράει ευρώ, ευρώ, τα 3.000.000 που παίρνει) και όταν είναι στο παρκέ, δεν έχει την ίδια “παρέμβαση” στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Είναι περισσότερο υποστηρικτικός, παρά πρωταγωνιστής.

*Ο Βασίλης Σπανούλης έχει πρόβλημα τραυματισμού. Αλλά έχει και πρόβλημα με τον Παναθηναϊκό. Άγχος; Πίεση να αποδείξει; Κακές πεντάδες; Έχετε κι εσείς την αίσθηση ότι “χαλάε锨τις επιθέσεις; – άσχετα, αν μπορεί στη μέρα του να τις κάνει όλες καλάθια. Ερωτήσεις που βασανίζουν τον οποιονδήποτε φίλαθλο του Ολυμπιακού, με τον οποίο συζητώ.

*Ο Ολυμπιακός σε κανένα ματς από τα προηγούμενα δεν “διέλυσε” τον Παναθηναϊκό. Απλώς τον κέρδισε. Και ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ματς που πήρε, δεν διέλυσε τον Ολυμπιακό, απλώς τον κέρδισε. Αυτό με έχει κάνει να πιστεύω όλη τη χρονιά, ότι οι δύο ομάδες ισορροπούν σε πολλά πράγματα και κάθε φορά, κάποιος κερδίζει στις λεπτομέρειες.

*Βαριέμαι και με εκνευρίζει αφόρητα να μιλάω για τη διαιτησία, αλλά στο ματς της Πέμπτης, η τριάδα έπαιξε Παναθηναϊκό. Διάβασα και κόκκινες και πράσινες εφημερίδες, η καθεμία λέει τα δικά της. Σφαγή δεν υπήρξε, αλλά έπαιξε Παναθηναϊκό.

*Αν το θυμάστε, τα ματς τα οποία κέρδισε ο Ολυμπιακός, είχαν ως πρωταγωνιστές-εκπλήξεις τον Ζόραν Έρτσεγκ, τον Γιοτάμ Χαλπερίν στο 2ο γύρο, τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη στο Κύπελλο. Αν δεν υπάρξουν αυτές οι εκπλήξεις, οι ερυθρόλευκοι ζορίζονται. Γιατί; Μα αυτοί κυρίως στο 3 και το 4. Δεν υπάρχουν κάποιοι άλλοι.

*Δεν γνωρίζω τι είπαν ο Παπαλουκάς, ο Μπουρούσης και ο Σπανούλης μετά το ματς, όταν έμειναν στα αποδυτήρια του ΣΕΦ, αλλά ξέρω πολύ καλά ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν από τον κόσμο, το τι είπαν. Ενδιαφέρει, μόνο, το τι θα κάνουν.

*Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος είναι στο πιο κρίσιμο σημείο της θητεία τους στον Ολυμπιακό. Πρέπει να ηρεμήσουν την ομάδα, γιατί έχει κι άλλους τελικούς. Αλλά πρέπει να είναι έτοιμοι για να πάρουν αποφάσεις, είτε όλα πάνε άσχημα, είτε ακόμη κι αν όλα πάνε καλά.

Υπάρχουν κι άλλα, που θα ήθελα να πω, αλλά επαναλαμβάνω δεν έχει νόημα. Ο Παναθηναϊκός, είπαμε, έκανε το 3-0 σε... 3-3, αλλά το 3-3 δεν βγάζει πρωταθλητή. Οπότε, τα λέμε την Κυριακή.

ΠΗΓΗ: sport24

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags