Facebook Pixel Η Ντόροθι Κινγκ υψώνει το... μεσαίο της δάχτυλο στο Twitter για την Αμφίπολη! (ΦΩΤΟ)
Life
| 2015-10-01 23:23:00

Η Ντόροθι Κινγκ υψώνει το... μεσαίο της δάχτυλο στο Twitter για την Αμφίπολη! (ΦΩΤΟ)

Η Ντόροθι Κινγκ υψώνει το... μεσαίο της δάχτυλο στο Twitter για την Αμφίπολη! (ΦΩΤΟ)

«Αυτό για τους ηλίθιους...»

Η γνωστή Αμερικανίδα αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ δεν είχε κρύψει ποτέ το έντονο ενδιαφέρον της για τον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, ούτε όμως και τη συμπάθειά της για την Κατερίνα Περιστέρη, στην οποία αναφερόταν συχνά μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.

Η Κινγκ είχε εκφράσει πριν από αρκετούς μήνες την εκτίμησή της ότι ο νεκρός της Αμφίπολης είναι ο Ηφαιστίωνας και πως το μεγαλοπρεπές μνημείο κατασκευάστηκε κατ' εντολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ως εκπλήρωση της δικής του επιθυμίας.

Έτσι, όταν χθες το απόγευμα η κυρία Περιστέρη αποκάλυψε πως ο τάφος της Αμφίπολης έγινε με εντολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος θέλησε με τον τρόπο αυτό να τιμήσει τον αδελφικό του φίλο, πιστό συνοδοιπόρο και συμπολεμιστή Ηφαιστίωνα, η Ντόροθι Κινγκ έσπευσε να σχολιάσει τις αποκαλύψεις μέσα από τον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

«Αυτό για τους ηλίθιους που εξακολουθούν και σήμερα να βρομίζουν την Αμφίπολη», έγραψε η Κινκ, συνοδεύοντας το σχόλιό της με μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται μια κυρία να υψώνει το... μεσαίο της δάχτυλο αλλά και με το hashtag #teamPeristeri.

Με τον τρόπο αυτό η αρχαιολόγος απάντησε σε όσους δεν πίστευαν ότι ο Τύμβος είχε χτιστεί για τον Μέγα Αλέξανδρο ή τον Ηφαιστίωνα.
 

Το tweet της Ντόροθι Κινγκ



Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags