Facebook Pixel Ηταν γραμμένο στη μοίρα του
Άλλα Σπορ
| 2011-05-31 14:54:00

Ηταν γραμμένο στη μοίρα του

Ηταν γραμμένο στη μοίρα του

Τα γονίδια παίζουν σημαντικό ρόλο στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στην προηγμένη του μορφή, τον πρωταθλητισμό.

Γράφει ο Τάσος Παπαχρήστου...

Και ο σωματότυπος, συμπληρωματικά, βοηθάει επίσης τα μέγιστα.

Με βάση, λοιπόν, τουλάχιστον αυτά τα δύο κριτήρια, το μέλλον μιας λαμπρής καριέρας για τον 23χρονο πρωταθλητή του άλματος σε ύψος Δημήτρη Χονδροκούκη μπορεί να θεωρείται ως εξασφαλισμένο.

Ο 54χρονος πατέρας του, Κυριάκος, υπήρξε στα νιάτα του πρωταθλητής στο ίδιο αγώνισμα με τα χρώματα του Πειραϊκού Συνδέσμου. Το ατομικό του ρεκόρ 2,09 μ. που πέτυχε το 1977 αποτελεί ακόμα και σήμερα την 83η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα.

Από την πρώτη μέρα της καριέρας του υιού του είναι και ο προπονητής του.

Η μητέρα του Δημήτρη, Κύπρια στην καταγωγή, ψηλή στο ανάστημα, υπήρξε βολεϊμπολίστρια στο «νησί της Αφροδίτης», ενώ ο παππούς του έλκει τις ρίζες του από την Αφρική με τα δεκάδες ταλέντα.

Ηταν, λοιπόν, σχεδόν αδύνατο ή τουλάχιστον θα φάνταζε επιεικώς παράξενο να μην έπαιρνε στυλ και μπόι από τους δύο γονείς του ο νεαρός πρωταθλητής του Ολυμπιακού.

Ηταν γραμμένο στη μοίρα του.

Ελαφρό σκαρί, που ζυγίζει μόλις 72 κιλά, μακριά πόδια που θυμίζουν λελέκι σε ένα κορμί που φτάνει το 1,93 μ., ο Χονδροκούκης φαίνεται ότι διαθέτει όλο το πακέτο

Η επίδοση 2,31 μ. που πέτυχε στη Γενεύη αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ και έτσι έχει πλέον κάθε δικαίωμα να καυχιέται πως ξεπέρασε κατά πολύ τον περήφανο για τις επιτυχίες του υιού του πατέρα του.

Αλλωστε εδώ και χρόνια ο «μικρός» έχει καταρρίψει το ρεκόρ της οικογένειας Χονδροκούκη

Ο 23χρονος φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά έχει λοιπόν αρχίσει και απολαμβάνει τους καρπούς του ταλέντου και της σκληρής καθημερινής προσπάθειάς του.

Μάλιστα πριν από δύο χρόνια στάθηκε τυχερός στην ατυχία του.

Τραυματίστηκε σοβαρά στο δεξί του πόδι και υποβλήθηκε σε λεπτή εγχείρηση, αλλά ευτυχώς ο ίδιος πατάει και εκτοξεύεται πάνω από τον πήχη με το αριστερό.

Οι λεπτομέρειες διατηρούν το δικό τους ρόλο στον αθλητισμό.

Τα όνειρά του έχουν πάρει οριστική στροφή αποκλειστικά προς το άλμα εις ύψος.

Εκείνα τα πρώιμά του όνειρα για καριέρα κιθαρίστα ανήκουν στο παρελθόν κι ας μην του λείπουν οι γνώσεις της κιθάρας.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags