Facebook Pixel Από τα καρφώματα στα… decks!
Life
| 2011-05-31 19:29:00

Από τα καρφώματα στα… decks!

Από τα καρφώματα στα… decks!

Ήθελε την ελληνική υπηκοότητα σαν τρελός! Η Ελλάδα τού γύρισε την πλάτη κι αυτός... πήγε ΝΒΑ. Ο λόγος για τον Ρόνι Σεϊκέλι, του οποίου πλέον η θέση είναι πίσω από τα decks και το lost σας τον παρουσιάζει!

Όνομα: Ρόνι Σεϊκέλι
Ημερομηνία γέννησης: 10 Μαΐου του 1965
Ύψος: 2,11

Ο Πατέρας του από τον Λίβανο, η μητέρα του Σύρια... η ζωή του στην Ελλάδα. Ο Ρόνι Σεϊκέλι γεννήθηκε στη Βηρυτό, όταν έγινε τριών χρόνων όμως η ζωή τον έφερε στη χώρα όπου μεγάλωσε κι έγινε ένα με την πορτοκαλί μπάλα, αλλά και που δεν τον αναγνώρισε ποτέ, την Ελλάδα.

Ο Ρόνι μεγάλωσε στη χώρα μας και πήγε σε ελληνικό σχολείο. Το ταλέντο του το ανακάλυψε τυχαία ο Τάκης Κορωναίος και φρόντισε να τον φέρει στον Παναθηναϊκό σε ηλικία 17 χρόνων. Ο νεαρός Ρόνι έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο του μπάσκετ και συμμετείχε στις προπονήσεις των «πρασίνων», ενώ είχε αγωνιστεί και σε ένα τουρνουά στην Κύπρο. Ωστόσο, δεν κατάφερε να αγωνιστεί ποτέ σε επίσημο παιχνίδι, καθώς μπορεί να χρησιμοποιούσε το επίθετό του ως «Σακαλής», αλλά λόγω γραφειοκρατίας δεν μπόρεσε να πάρει ποτέ ελληνική υπηκοότητα! Ο τότε γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, έκανε προσπάθειες να την εξασφαλίσει, ωστόσο ο γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Θανάσης Τσούρας, ήταν αντίθετος. Ο Ρόνι δεν ήταν ο μόνος που ήθελε να γίνει Έλληνας, αφού η λίστα με τους υποψηφίους ήταν ατελείωτη…

Διαβάστε το υπόλοιπο θέμα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags