Facebook Pixel Ψάχνουν κουμπαριά στην Κύπρο;
Life
| 2011-06-01 20:45:00

Ψάχνουν κουμπαριά στην Κύπρο;

Ψάχνουν κουμπαριά στην Κύπρο;

Απ’ ότι φαίνεται ο Σταύρος Αδαμίδης δεν πήγε μόνο για τους Supporters στην Κύπρο, αλλά και για μεταγραφικά, με πηγές να αναφέρουν ότι έχει υποψήφιους στόχους από τη Μεγαλόνησο…

Επειδή πολλά ακούγονται τον τελευταίο καιρό στην Κύπρο για ενδιαφέρον ελληνικών ομάδων για Κύπριους παίκτες ή παίκτες που αγωνίζονται στο κυπριακό πρωτάθλημα σας παραθέτουμε μια λίστα με ονόματα παικτών που θα μπορούσαν να παίξουν στην ΑΕΚ.
Πρώτος και καλύτερος είναι ο Γιώργος Μερκής του Απόλλωνα Λεμεσού, μια ομάδα με μεγάλα οικονομικά προβλήματα που θέλει να πουλήσει τους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές του για να πάρει οικονομικές ανάσες, με τον διεθνη σέντερ μπακ να βρίσκεται στη λίστα προς πώληση. Αξίζει να αναφέρουμε ότι για τον Μερκή έχει δείξει ενδιαφέρον ο Ολυμπιακός μετά το πρόσφατο ταξίδι του στο νησί. Το όνομα του γνωρίζουμε ότι έχει συζητηθεί και στην ΑΕΚ αφού είναι και σε πολύ καλή ηλικία (26 ετών).

Πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση (αλλά δύσκολη και θα εξηγήσουμε το γιατί)είναι ο Κολομβιανός χαφ (παίζει στον άξονα) Λαβόρδε. Ο επιτελικός μέσος έπαιζε δανεικός στην Ανόρθωση στη χρονιά που μας πέρασε και φέτος ανανεώθηκε η μορφή δανεισμού του για ακόμα δύο χρόνια (μέχρι δηλαδή να τελειώσει το συμβόλαιο του με την Κολομβιανή Αθλέτικο Χούλια στην οποία ανήκει) και εδώ είναι η συνισταμένη της δυσκολίας για την πραγματοποίηση μιας μεταγραφής του. Πάντως η Ανόρθωση που έχει καλές σχέσεις με την ΑΕΚ λόγω και του προέδρου του Κίκη Κωνσταντίνου ο οποίος είναι δηλωμένος Ενωσίτης δεν θα έλεγε όχι στην οποιαδήποτε κουβέντα μεταγραφής παίκτη της στην ΑΕΚ. Άλλος ένας παίκτης που θα μπορούσε να κεντρίσει το ενδιαφέρον της ΑΕΚ από την ομάδα της Αμμοχώστου είναι ο Χρήστος Μαραγκός ο οποίος αγωνίζεται ως αμυντικός χαφ - θέση όμως που φαίνεται ότι η ΑΕΚ θα είναι πλήρης ιδιαίτερα αν επιτευχθεί η πολυπόθητη παραμονή του Μίτσελ. Τέλος από την Ομόνοια έχει μείνει ελεύθερος ο Ηλίας Χαραλάμπους ο οποίος αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός αλλά και αριστερό μπακ και είναι διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Κύπρου.

Με τους τριφυλλοφόρους της Λευκωσίας δεν τα βρήκε καθώς η Ομόνοια αφήνει πολλά από τα βαριά συμβόλαια και προχωράει σε μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ της. Ωστόσο ο Κύπριος ποδοσφαιριστής βρίσκεται στην Ομόνοια από τις ακαδημίες της και έχει ιδιαίτερη σχέση με τους οργανωμένους οπαδούς της καθώς πρόκειται για γέννημα θρέμμα της Ομόνοιας και έτσι δύσκολα θα αγωνιστεί σε ομάδες που είναι βασικοί αντίπαλοι της Ομόνοιας, όπως είναι ο ΑΠΟΕΛ, η Ανόρθωση, ο Απόλλωνας και η ΑΕΛ. Ο Χαραλάμπους ενδιαφέρει τον Πανιώνιο μετά από σχετική εισήγηση του Λεμονή. Παλαιότερα είχε αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ και είχε σκοράρει μάλιστα και κατά του Ολυμπιακού. Ακόμα αξίζει να σημειωθεί ότι στη Κύπρο υπάρχει έντονη φημολογία ότι οι πράσινοι της Λευκωσίας θα αποδεσμεύσουν και άλλους ποδοσφαιριστές με υψηλά συμβόλαια, κάτι που η ΑΕΚ μπορεί να εκμεταλλευτεί δεδομένου ότι οι ποδοσφαιριστές θα επιθυμήσουν να δοκιμάσουν την καριέρα τους εκτός Κύπρου σε μία μεγάλη ομάδα. Ένας εξ αυτών είναι και ο Στάθης Αλωνεύτης, γνώριμος μας από το πέρασμα του από την Λάρισα την περίοδο 2005-2007 και παλαιότερα τον Παναθηναϊκό. Η περίπτωση του είναι παρόμοια με τον πρώην αρχηγό της Ομόνοιας, Χαραλάμπους, με τον ποδοσφαιριστή να αποτελεί μία καλή λύση για την αριστερή πτέρυγα -μοναδικό καθαρόαιμο αριστερό χαφ της ομάδας είναι ο Λαγός- ενώ βρίσκεται σε καλή ηλικία, 28 χρόνων.

ΠΗΓΗ: aek-live

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags