Facebook Pixel Greece is... Magic
Life
| 2011-06-02 13:28:00

Greece is... Magic

Greece is... Magic

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Magic Johnson για την Ελλάδα σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στην ελληνική έκδοση του ΝΒΑ. Ο θρύλος των Lakers είπε πολλά κι ενδιαφέροντα.

O Magic Johnson, μαζί με τους Michael Jordan και Larry Bird ανέβασαν το ΝΒΑ στα ουράνια και ουσιαστικά το έκαναν διεθνές σπορ. Κυριάρχησαν με τους Lakers, Celtics και Bulls τη δεκαετία του 80 και του 90 απογειώνοντας τη δημοτικότητα του ΝΒΑ παγκοσμίως.

Ο άνθρωπος που συνέδεσε τ’ όνομά του με το Showtime και τους Lakers, εκτός από επιτυχημένος επιχειρηματίας είναι και τηλεσχολιαστής για λογαριασμό του ABC και του ESPN, που έχουν τα δικαιώματα των τελικών του ΝΒΑ.

Πρόσχαρος κι ευγενέστατος όπως πάντα, δεν αρνήθηκε να μιλήσει στην κάμερα του Sport24.gr για την Ελλάδα, το κοσμοπολίτικο άρωμα που έχει πάρει το ΝΒΑ αλλά και το σερί που περιμένει να κάνουν οι Heat. Η κουβέντα μας διακόπηκε για λίγα δευτερόλεπτα από τον εγκάρδιο χαιρετισμό του με τον Charles Barkley.

Ο Μagic επισκέφτηκε τη χώρα μας το Σεπτέμβριο του 2007 για να παίξει σε φιλανθρωπικό αγώνα κατά του AIDS, του οποίου είναι φορέας. Μόλις άκουσε για την Ελλάδα έσκασε το χαρακτηριστικό του χαμόγελο και είπε: “Πέρασα σπουδαία. Η Ελλάδα είναι πανέμορφη. Σπουδαία χώρα. Καθαρή. Ωραία εστιατόρια. Ομορφο μέρος και ωραίοι άνθρωποι”.

Την ώρα λοιπόν που μιλούσε ο Magic Johnson περνούσε από δίπλα άλλος ένας θρύλος του ΝΒΑ, ο Charles Barkley. Συνδέονται από στενή φιλία και υπήρξαν συμπαίκτες στην περίφημη Dream Team που σάρωσε τα πάντα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992. Ο Magic, ελέω τρομερής περιφερειακής όρασης, είδε τον Barkley, που έμπαινε στην American Airlines Arena και του φώναξε: “Τι κάνεις μωρό μου; Πως νιώθεις. Δείχνεις… σένιος”. Ο Barkley του απάντησε χαμογελώντας: “Είμαι καλά. Προσπαθώ να περνάω καλά όπως πάντα. Πες στην οικογένεια ότι τους είπα γεια”.

Στη συνέχεια ο Magic αναφέρθηκε στην παγκοσμιοποίηση των τελικών του ΝΒΑ, όπου συμμετέχουν παίκτες από τη Γερμανία, τη Σερβία, το Πουέρτο Ρίκο, τη Γαλλία και την Λιθουανία: “Το παιχνίδι είναι πλέον διεθνές. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Αυτό κάνει το παιχνίδι τόσο σπουδαίο. Εχουμε παίκτες απ’ όλο τον κόσμο που παίζουν σε διαφορετικές ομάδες.Τώρα στους τελικούς έχουμε παίκτες από τόσες χώρες. Αυτό σημαίνει ότι εκείνες οι χώρες θα συντονιστούν στις τηλεοράσεις τους και αυτό είναι σπουδαίο για το μπάσκετ. Είναι επίσης σπουδαίο για τους ίδιους τους παίκτες και τις χώρες από τις οποίες κατάγονται”.

Λίγο πριν αποχωρήσει για να… καλωδιωθεί στο πάνελ του τηλεοπτικού σταθμού ABC είπε πως η επόμενη ομάδα που θα κάνει σερί τίτλων στο ΝΒΑ θα είναι το Μαϊάμι. Στα πρότυπα των Celtics, των Lakers και των Bulls: “Παλιά η Βοστώνη και οι Lakers καθορίσαμε την κατάσταση τη φτιάξαμε και είχαμε το σερί μας. Το Σικάγο έκανε το σερί του, το Ντιτρόιτ, το Χιούστον. Είναι ένα παιχνίδι σερί. Τώρα είναι η σειρά τους (σ.σ Heat) και θα τρέξουν το δικό τους σερί. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να πας να δουλέψεις και να προσπαθήσεις να τους ανταγωνιστείς. Να βρεις τους δικούς σου Big Two ή Big Three. Αυτό είναι. Δεν πρόκειται να καταστρέψει το παιχνίδι. Θα φέρει ακόμα περισσότερους φιλάθλους για να το δουν.

Είναι σπουδαίοι οι τελικοί που θα δούμε. Το Ντάλας είναι καυτό και παίζει στην κορυφή του παιχνιδιού του. Το Μαϊάμι παίζει επίσης στην κορυφή του παιχνιδιού του. Είναι σπουδαίο για τους φιλάθλους. Ανυπομονώ. Ομως έχουμε τώρα σπουδαίες ομάδες σε πόλεις που έπρεπε. Το Σικάγο θα κάνει κινήσεις, θα γίνει καλύτερο. Η Νέα Υόρκη θα κάνει κινήσεις, θα γίνει καλύτερη ομάδα. Ετσι όταν έχεις τη Βοστώνη, το Σικάγο, το LA,τώρα το Μαϊαμι και το Ντάλας, είναι καλό για την λίγκα. Δεν είναι κακό που είναι όλοι μαζί”.

Πηγή: nba.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags