Facebook Pixel Ραντεβού το… φθινόπωρο
Life
| 2011-06-02 21:02:00

Ραντεβού το… φθινόπωρο

Ραντεβού το… φθινόπωρο

Mπορεί να προσβληθεί η απόφαση της ΕΠΟ για τον υποβιβασμό του Ηρακλή σύμφωνα με τον νομικό Παντελή Δέδε. Ωστόσο, η απόφαση του CAS μπορεί να βγεί σε τρεις μήνες…

Ο γνωστός νομικός Παντελής Δέδες, που έχει διατελέσει ο μοναδικός Έλληνας δικαστής του ανώτατου αθλητικού δικαστηρίου της Λοζάνης (CAS), φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και μίλησε για το δρόμο που προτίθεται να ακολουθήσει ο Ηρακλής, μετά τη χθεσινή απόφαση της ΕΠΟ.

Μεταξύ άλλων ο κ. Δέδες τόνισε: «Οι αποφάσεις των ομοσπονδιών σύμφωνα με το καταστατικό της FIFA μπορούν ασφαλώς να προσβληθούν στο CAS εφόσον βέβαια υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Αυτό που πρέπει όμως είναι να έχουν ολοκληρωθεί τα εσωτερικά ένδικα μέσα, να υπάρχει αμφισβήτηση σε ότι αφορά την εφαρμογή κανονισμών. Το CAS είναι αυτό που ζητά την επίλυση της διαφοράς και είναι αυτό που εξετάζει από την αρχή όλη την υπόθεση, οριστικά, όχι αμετάκλητα.

Ο Ηρακλής θεωρώ πως έχει στα χέρια του την περσινή απόφαση του CAS, που του έχει υποδείξει από πέρυσι σε ποια όργανα πρέπει να απευθυνθεί. Αυτό που πρέπει να κάνει κάποιος είναι να προσβάλλει την απόφαση εντός του χρονικού διαστήματος των 21 ημερών, αλλιώς χάνεται η ευκαιρία. Φυσικά μιλάμε για 21 ημέρες, από τη στιγμή που γίνεται γνωστή η απόφαση.

Από τη στιγμή που θα κατατεθεί η αίτηση, τότε μέσα σε 20 ημέρες, αυτός που καταθέτει την προσφυγή θα πρέπει να καταθέσει τους λόγους που στηρίζει την προσφυγή. Να αναφέρει τα έγγραφα, τους μάρτυρες, αλλά και το τι θα πουν αυτοί. Υπάρχει βέβαια και η κατεπείγουσα διαδικασία για τις εξαιρετικά επείγουσες υποθέσεις. Στην περίπτωση του Ηρακλή πάντως, θεωρώ πως χρειάζονται οπωσδήποτε τρεις μήνες για την οριστική απόφαση. Βέβαια είναι και θέμα τακτικής που θα ακολουθηθεί. Πάντως υπάρχει η δυνατότητα να πάρει το CAS ασφαλιστικά μέτρα ακόμη και σε μία ώρα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags