Facebook Pixel Τώρα δεν τους περνάει
Life
| 2011-06-03 13:54:00

Τώρα δεν τους περνάει

Τώρα δεν τους περνάει

Η ομάδα της γειτονιάς μου, ο ΑΟ Πετραλώνων, έπαιζε στη Δ' Εθνική. Σαν να λέμε σήμερα στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα. Ούτε κινητά υπήρχαν τότε ούτε Ιντερνετ.

Γράφει ο Κώστας Καίσαρης...

Στα εκτός έδρας παιχνίδια στην επαρχία κάποιος από την ομάδα τηλεφωνούσε στο καφενείο της γειτονιάς για να δώσει το αποτέλεσμα και να το μάθει ο κόσμος.

Το ματς ήταν Ατσαλένιος - Πετράλωνα, αλλά δεν έγινε ποτέ. Υπήρχαν προηγούμενα από τον πρώτο γύρο κι έξω από το γήπεδο έπεσε το ξύλο της αρκούδας. Κάποιοι παίκτες πήγαν στο νοσοκομείο κι ένας απ' αυτούς μάλιστα μαχαιρωμένος. Σχετικά με την τύχη του αγώνα, δύο ήταν οι περιπτώσεις: ή μηδενίζονται τα Πετράλωνα, επειδή δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο γήπεδο, ή λένε αλήθεια ότι τους κοπανίσανε, οπότε μηδενίζεται ο Ατσαλένιος. Η αγωνία μεγάλη, καθώς η ομάδα έκανε πρωταθλητισμό κι είχε στόχο τη Β' Εθνική, όπως και τελικά τα κατάφερε.

Η ταπεινότητά μου δεν είχε καμία σχέση με τη δημοσιογραφία. Κάποιος από την ομάδα, ωστόσο, φρόντισε να με ενημερώσει: «Κώστα, γίνεται μεγάλη μάχη στην ΕΠΟ. Εμείς σαν ομάδα της Α' Αθήνας έχουμε τον Εβερτ κι αυτοί σαν ομάδα της Κρήτης έχουνε τον Μητσοτάκη (φωτό). Θα δούμε». Τελικά η μάχη μεταξύ του αθάνατου Μητσοτάκη και του συχωρεμένου Εβερτ έληξε ισόπαλη. Η τότε ΕΠΟ ξεφτίλισε νόμους και κανονισμούς και έκοψε το καρπούζι στη μέση.

Ούτε τον Ατσαλένιο μηδένισε ούτε τα Πετράλωνα. Αποφάσισε να γίνει το παιχνίδι σε ουδέτερο γήπεδο της Κρήτης, χωρίς καμία ομάδα να κριθεί υπαίτια για τη μη διεξαγωγή του αρχικού ματς. Αυτή ήταν η πρώτη μου επαφή με το ποδοσφαιρικό παρασκήνιο. Πολύ πριν από το καταραμένο το αυτοδιοίκητο. Οταν ακόμα οι πολιτικοί είχαν τη δυνατότητα μ' ένα τηλέφωνο στην ΕΠΟ να κάνουν τους κανονισμούς ρόμπες ξεκούμπωτες και να βγάζουν ό,τι απόφαση γουστάρουν.

Τώρα δεν τους περνάει. Τηλέφωνα εξακολουθούν να κάνουν, αλλά δεν τους ακούει κανένας. Ούτε έχουν τη δυνατότητα οι βουλευτές της Αρκαδίας κι οι βουλευτές της Θεσσαλονίκης να συνεννοηθούν για να μείνουν στη Super League και ο Αστέρας και ο Ηρακλής. Γι' αυτό κι ο Καράογλου έχει σαλτάρει και λέει για «την Παράγκα του Πιλάβιου, το απόστημα της ΕΠΟ και το παραμάγαζο της Super League». Και με δεδομένο ότι έχει ασυλία και λίγα λέει.

Πόσα λεφτά έχει βάλει από την τσέπη της για να σώσει την Ελλάδα;

ΣΕ σχέση λοιπόν με τη νοοτροπία και τη συμπεριφορά των πολιτικών, εδώ και τριάντα χρόνια, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Μπορεί ο Μητσοτάκης να μην ασχολείται με τον ΟΦΗ, όπως τότε με τον Ατσαλένιο, αλλά ας είναι καλά η θυγατέρα του.

Αυτό έλειπε ολόκληρη Ντόρα ν' αφήνει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας να αλωνίζουν στην Κρήτη. Με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμμαχία έκανε επίθεση στην κυβέρνηση και στον Γερουλάνο προσωπικά σχετικά με το θέμα του ΟΦΗ. Ψήφοι είναι αυτοί. Θα τους χαρίσουμε να τους μονοπωλούν στο Ηράκλειο τα δύο μεγάλα κόμματα; Είναι η ίδια Ντόρα βέβαια που στις άλλες ανακοινώσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας μιλάει για λιγότερο κράτος.

Λες κι αυτή ως βουλευτής και ως υπουργός δεν διόρισε κανέναν. Η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ τσιμέντο να γίνουν. Ας τους πάρουνε οι ξένοι για ένα ξεροκόμματο. Στο ποδόσφαιρο όμως δεν μπορεί να κάνει κουμάντο ο κάθε Πιλάβιος και οι επιτροπές του. Τον τελευταίο λόγο πρέπει να τον έχουν οι πολιτικοί. Να μην είμαστε άδικοι όμως. Μπορεί στην υπόθεση του ΟΦΗ η Ντόρα να έδειξε τις παλαιοκομματικές καταβολές της, αλλά δεν πρέπει ν' αγνοηθεί η γενικότερη στάση και συμπεριφορά της.

Η απόφασή της δηλαδή μέσα σε συνθήκες κρίσης να εγκαταλείψει τη σιγουριά της Νέας Δημοκρατίας και να ιδρύσει κόμμα. Για βάλτε κάτω το κόστος: ενοίκια για γραφεία, μισθοί προσωπικού, λειτουργικά έξοδα μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει. Πόσα λεφτά στοίχισε μάνι-μάνι το πρόσφατο ιδρυτικό συνέδριο; Ποιος τα πληρώνει όλα αυτά;

Μπορεί να διανοηθεί κάνεις ότι με την οικογενειακή παράδοση που έχει η Ντόρα αλλά και την προσωπική της διαδρομή ότι θα έχει απλώσει το χέρι σε επιχειρηματίες; Αλλωστε, οι συκοφαντίες περί Χριστοφοράκου έχουν πέσει στο κενό. Κοινωνικές σχέσεις είχαν μόνο. Γι' αυτό και η Siemens έδινε λεφτά σαν χορηγός στην Ιππασία του Κούβελου. Πόσα λεφτά λοιπόν έχει βάλει μέχρι τώρα από την τσέπη της η Ντόρα για να σώσει την Ελλάδα; Χαίρετε. 

Δεν έχει πάρει ακόμα θέση

ΚΟΥΙΖ: Ποιος έχει κάνει την παρακάτω δήλωση με αφορμή τον τελεσίδικο υποβιβασμό του Ηρακλή: «Ο υπόκοσμος προκαλεί. Ηρθε η ώρα για συντονισμένη προσπάθεια, για απόλυτη διαφάνεια, αξιοκρατία, ισονομία, δημοκρατία, απόλυτη διαφάνεια στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ο αγώνας τώρα ξεκινά». Ο Βασίλης Χατζηπαναγής, που έχει τεθεί επικεφαλής στην προσπάθεια σωτηρίας; Σαφώς και όχι. Αν μη τι άλλο, ο Βάσια είναι ευγενής. Δεν θα μίλαγε ποτέ για υπόκοσμο.

Οι «Αυτόνομοι της Θύρας 10»; Οχι. Είναι ακόμα ζαλισμένοι και σε βαθιά περισυλλογή από την απώλεια του εκλεκτού τους, Γιάννη Τάκη. Ο Μητροπολίτης Ανθιμος (φωτό); Επίσης όχι. Προς το παρόν ο σεβασμιότατος έχει δηλώσει ότι θα ενισχύσει με την παρουσία του τους «Αγανακτισμένους» που συγκεντρώνονται στον Λευκό Πύργο. Για τους αγανακτισμένους του Ηρακλή δεν έχει πάρει ακόμα θέση. 

Τζάμπα τα γιαούρτια

ΑΝΤΙΘΕΤΑ σε πρόσφατο κήρυγμά του είχε εκφράσει, έστω κι έμμεσα, τη συμπαράστασή του στον Στρος Καν. Οτι δεν είναι δυνατόν δηλαδή ένας τόσο σημαντικός άνθρωπος να εξευτελίζεται και να οδηγείται σιδηροδέσμιος στο δικαστήριο σαν κοινός κακοποιός. Τέλος πάντων, ας το πάρει το ποτάμι. Αυτός που ξεκινάει τον αγώνα για διαφάνεια στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, Θ. Καράογλου.

Την ίδια ώρα που χιλιάδες κόσμου έξω από τη Βουλή δείχνει τους πολιτικούς και με τα πέντε δάχτυλα. Την ίδια ώρα που οι βουλευτές την κοπανάνε από την πίσω πόρτα μέσω του πρώην Βασιλικού Κήπου με φακούς και κλεφτοφάναρα. Κι αφού λοιπόν οι βουλευτές έχουν φέρει τη διαφάνεια, την ισονομία, την αξιοκρατία και τη δημοκρατία σε όλο το φάσμα της ελληνικής κοινωνίας, που είναι υπεύθυνοι, ξεκινάνε να σώσουνε το ποδόσφαιρο. Να το πω για μία ακόμα φορά: Τζάμπα τα γιαούρτια.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags