Facebook Pixel Πιλάβιος, ύπνος και Λεώνης
Άλλα Σπορ
| 2011-06-04 07:42:00

Πιλάβιος, ύπνος και Λεώνης

Πιλάβιος, ύπνος και Λεώνης

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος είναι από τους ανθρώπους που ξεκίνησε την παραγοντική του καριέρα από το βόλεϊ ως μέλος του ΤΑΑ Παναθηναϊκός.

Γράφει ο Κώστας Ασημακόπουλος.

Για πολλούς και διαφόρους λόγους δεν έμεινε στο βόλεϊ, ούτε και θα μπορούσε να μείνει στο βόλεϊ με δεδομένες τις δυνατότητες του και τις φιλοδοξίες του...

Διαπίστωσε από νωρίς πως το βόλεϊ είναι πεπερασμένο και έτσι για κάποιον που θέλει παίξει.. μπάλα και να κάνει καριέρα ως παράγοντας. Μόνο το ποδόσφαιρο θα μπορούσε να του προσφέρει ευκαιρίες, όπως και έκανε.

Ο Πιλάβιος διαφέρει από την γενιά των παραγόντων που έχουν βουτηχτεί στην ίντριγκα και στις λαμογιές που έχουν μετατρέψει τις ΠΑΕ σε άντρο αλογομούρηδων και κακοποιών στοιχείων για τον απλούστατο λόγο ότι δεν γαλουγήθηκε σε πόστα ΠΑΕ και συλλόγων και κυρίως δεν αναμείχθηκε ποτέ με τα οικονομικά τους.

Με άλλα λόγια δεν υπήρξε ποτέ παράγοντας και χρηματοδότης κάποιου σωματείου. Ανήκει σε εκείνους που αποκαλούνται καριερίστες τεχνοκράτες αλλά και που παράλληλα είναι διαχειριστές των λίγων ή, των πολλών.

Δυστυχώς, όμως, η σαπίλα και η σήψη του ελληνικού ποδοσφαίρου πέρασε τα όρια των γηπέδων, στρογγυλοκάθησε στα γραφεία των bookers και φυσικά ενόχλησε την κυβέρνηση που με το άλλοθι της κάθαρσης έβαλε στο ίδιο καζάνι το ελληνικό ποδόσφαιρο με όλον τον υπόλοιπο αθλητισμό.

Μέτρα κατά δικαίων και αδίκων που καθημερινά κλείνουν πόρτες και σωματεία και οδηγούν αθλητές και αθλήτριες στην απόγνωση.

Ο Πιλάβιος πήρε την απόφαση να βάλει λουκέτο στο ελληνικό ποδόσφαιρο για μια σειρά από ζητήματα που ανέλυσε και ο ίδιος στην Γενική Συνέλευση της Παρασκευής. Προφανώς για να εγκριθεί η πρόταση του τα επιχειρήματα του ήταν πειστικά.
Φυσικά το λουκέτο δεν θα μείνει για πολύ. Είναι φανερό, όμως, πως ο Πιλάβιος θέλει να αφυπνίσει την Πολιτεία που είναι βυθισμένη στα προβλήματα και τον πανικό της από την γενική οικονομική και κοινωνική συγκυρία και βρίσκει το καλύτερο άλλοθι να ισοπεδώσει τα πάντα.

Ο Πιλάβιος με αυτή την απόφαση επιθυμεί να επικοινωνήσει τα σοβαρά και δυσεπίλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο τα οποία είναι οικονομικά αλλά κυρίως θεσμικά.

Εν πάση περιπτώσει ο Πιλάβιος σε στιγμή απόγνωσης ή, αδυναμίας ή, τακτικής ή, δεν ξέρω πως αλλιώς θέλετε να το πείτε, τόλμησε και πήρε μια απόφαση που προκάλεσε «θόρυβο» και προβληματισμό. Κερδισμένος θα βγει ο Πιλάβιος από αυτή την κίνηση, αρκεί να μην επαναπαυθεί μόνο σε αυτήν.

Στο βόλεϊ, όμως, τι γίνεται; Είναι όλοι ευχαριστημένοι; Αν ακούσει κανείς τον Αχιλλέα Μαυρομάτη να μιλάει νομίζει κανείς πως όλα τα προβλήματα είναι λυμένα λες και διοικεί την ομοσπονδία βόλεϊ του Λουξεμβούργου. Και μιλάμε για μια ΕΟΠΕ που έχει μπλοκαριστεί από τις κατασχέσεις, οι υπάλληλοι της είναι απλήρωτοι, τα σωματεία της εισπράττουν υποσχέσεις και οι μέρες περνούν με τη διοίκηση της να κάνει σε όλους το άσπρο – μαύρο.

Σε μία περίοδο που το κύμα των αγανακτισμένων απλών πολιτών γίνεται τσουνάμι και πιέζει κυβερνήσεις, οι παράγοντες του ελληνικού αθλητισμού σκύβουν το κεφάλι και δείχνουν ανίκανοι να χαράξουν νέα πολιτική με βάση τα νέα δεδομένα που υπάρχουν.

Το μόνο που κάνουν είναι να ακολουθούν τις εξελίξεις. Τι φοβούνται; Τι προσδοκούν; Που βασίζουν τις ελπίδες τους για να αλλάξουν την κατάσταση; Στην μοιρολατρία ή, στη συνωμοσία της σιωπής και της πολιτικής;

Είναι η ώρα να βγουν στους δρόμους και να διατρανώσουν την αντίθεση τους στην πολιτική της λιτότητας ενάντια και στον αθλητισμό και στους εκατοντάδες χιλιάδες που εξαρτώνται από αυτόν. Ναι, στην κάθαρση, αλλά όχι στο οριζόντιο «κούρεμα» , στην σιωπή και στο κουκούλωμα.

Αν το ποδόσφαιρο έφτασε σε σημείο να βάλει λουκέτο για να πιέσει καταστάσεις, το βόλεϊ μόνο και μόνο με την περίπτωση των Ολυμπιακών Έργων θα έπρεπε να είχε στήσει αντίσκηνο έξω από την ΓΓΑ ή, έστω έξω από τη Βουλή. Δεν θα ήταν άσχημα, ούτε και ντροπή. Οι μόνοι που φοβούνται να διαμαρτυρηθούν σήμερα στην Ελλάδα είναι συνένοχοι.

Στο μεταξύ, οι βαρελόφρονες της CEV ανακοίνωσαν τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στο νέο Τσάμπιονς Λιγκ. Από τις 24 ομάδες οι 4 είναι με κάρτες «ελεύθερης συμμετοχής», δηλαδή, τους δόθηκαν wild card. Με άλλα λόγια μπήκαν από το παράθυρο.

Πως να προχωρήσει το Ευρωπαϊκό βόλεϊ όταν δεν μπορεί να φτιάξει μια διοργάνωση της προκοπής; Οι ομάδες έπρεπε να είχαν μειωθεί σε 16 και να υπήρχαν προκριματικά για να λάβεις μέρος. Επιπλέον, πρέπει να καταργηθεί η ντροπή της απ΄ ευθείας πρόκρισης στο φάιναλ-4 για την διοργανώτρια ομάδα. Λέμε τώρα...

Όσο για τις δικές μας αναβαθμίσεις, στην Α1 γυναικών, Α2 ανδρών και Β΄ Εθνική ανδρών μην τα συζητάτε. Το καλοκαίρι του 2010 αποφασίστηκε αύξηση των ομάδων στην Α1 γυναικών από 12 σε 14 και ένα χρόνο μετά αποφασίστηκε σταδιακή μείωση μέχρι να φτάσουμε στις 8 ομάδες. Μιλάμε για στρατηγική και σχεδιασμό που δεν έχει προηγούμενο. Στην Α2 ανδρών, προτάθηκαν από την ΕΣΑΠ τα όρια ηλικίας στους αθλητές. Μα, το πρόβλημα μας δεν είναι 35ρηδες αλλά οι 15ρηδες. Όταν από τα 12 ΤΑΑ τα μισά και πλέον δεν έχουν εφηβικές και παιδικές ομάδες τότε τι να συζητάμε;

Στην Εθνική γυναικών η Κουτουξίδου με την Κιόση έμειναν έξω με συνοπτικές διαδικασίες. Κάτι δεν μου άρεσε με αυτές τις αλλαγές, αλλά θα το μάθουμε όταν γυρίσει η Εθνική γυναικών από το Μιλούζ. Πάντως, εάν ο στόχος μας είναι να κερδίζουμε 10 και 15 πόντους σε κάθε σετ καλύτερα να μας το πουν λίγο πιο ξεκάθαρα.

Και για φινάλε σας φυλάξαμε λίγο... Άρη με Λεώνη. Πως λέμε τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι. Μετά το διαζύγιο με τον Οικονομίδη ο Άρης καλοβλέπει τον Λεώνη κι αν τελικά οι δύο πλευρές τα βρουν θα είναι η συμφωνία του καλοκαιριού. Ο Λεώνης λόγω των δεσμεύσεων που έχει στο πανεπιστήμιο δεν πρόκειται να φύγει από τη Θεσσαλονίκη και από τη στιγμή που ο Ηρακλής έχει στο τιμόνι του τον Σωτήρη Δρίκο η περίπτωση του Άρη είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Λεώνη ώστε να κάνει ένα νέο ξεκίνημα αρκεί να το χωνέψουν και οι «σουπεράδες».

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags