Facebook Pixel «Να ζει η ΕΠΟ ή να μη ζει»...
Life
| 2011-06-04 11:33:00

«Να ζει η ΕΠΟ ή να μη ζει»...

«Να ζει η ΕΠΟ ή να μη ζει»...

Ως «έσχατη γραμμή άμυνας» χαρακτήρισε ο κ. Σοφοκλής Πιλάβιος την αναστολή λειτουργίας της ΕΠΟ και των Ενώσεων-μελών της από τη Δευτέρα και μέχρι νεωτέρας.

Γράφει ο Γιάννης Γεωργάκης...

Στο διάστημα αυτό προφανώς θα ληφθούν μέτρα τα οποία θα απαντούν στο δίλημμα το οποίο ο κ. Πιλάβιος έθεσε στα μέλη της γενικής συνέλευσης: «το ελληνικό ποδόσφαιρο ή θα γίνει καλύτερο ή θα πεθάνει»...

Απευθυνόμενος στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ ο κ. Πιλάβιος είπε πολλά, χωρίς όμως να δώσει ονόματα και διευθύνσεις... Είπε ότι ο ίδιος, στελέχη της ΕΠΟ, αθλητικοί δικαστές και μέλη επιτροπών «απειλούνται, υβρίζονται, λοιδορούνται», χωρίς να αποκαλύψει από ποιους ή έστω να «φωτογραφίσει» τις ομάδες που κρύβονται πίσω τους. Εκανε λόγο για «φαντασιόπληκτα σχέδια για ένα απόλυτα ελεγχόμενο ποδόσφαιρο» χωρίς να κατονομάσει από ποιους εκπορεύονται.
Υποστήριξε ότι κάποιοι παίζουν «προβοκατόρικα» το παιχνίδι του κράτους το οποίο αναζητεί «το τέλειο άλλοθι» για να κλείσει τελείως τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης, χωρίς και πάλι να πει ονόματα. Τόνισε ότι υπάρχουν «αντιστάσεις, νοοτροπίες, συμφέροντα δεκαετιών» και άτομα «που κερδοσκοπούν με τη μιζέρια και την παρακμή» χωρίς να τους ονοματίσει.

Επανέλαβε το τετριμμένο ότι «η βία γεννιέται αλλού και εκδηλώνεται στα γήπεδα», στοχοποιώντας την «άτιμη» κοινωνία και κάλεσε τους ασχολούμενους με το άθλημα (προφανώς και εκείνους που κερδοσκοπούν;) να διαλέξουν αν επιθυμούν το ποδόσφαιρο «των μπράβων, των πλαστογράφων, των ψευτών, των χουλιγκάνων, των παρωχημένων αντιλήψεων, των συναλλαγών κάτω από το τραπέζι, της εξάρτησης από τους πολιτικούς που το εκμεταλλεύονται, των στημένων αγώνων, της βίας και των απειλών».

Και επειδή τα στελέχη της ΕΠΟ και οι εκπρόσωποι των 57 ενώσεων που έχουν δικαίωμα λόγου και ψήφου στη γενική συνέλευση, κατά τη γνώμη τους, δεν ευθύνονται για όλη αυτή τη ζοφερή κατάσταση που τόσο παραστατικά ο κ. Πιλάβιος περιέγραψε, αποφάσισαν κατά συντριπτική πλειοψηφία να ανασταλεί η λειτουργία της ΕΠΟ ώστε να αποφασίσουν όλοι όσοι επί δεκαετίες ανέχτηκαν αυτά τα φαινόμενα, αν θα αλλάξουν ή όχι τους εαυτούς τους.
Εως ότου τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ αποφασίσουν αν το ελληνικό ποδόσφαιρο «θα γίνει καλύτερο ή θα πεθάνει», αναμένεται να μπει στο ψυγείο η ακόλουθη ενδεκάδα:

1. Η επικύρωση της βαθμολογίας των πρωταθλημάτων της Β΄ και Γ΄ αλλά και του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας ως προς τις θέσεις 6-16.

2. Η διεξαγωγή των πλέι οφ της Β΄ Εθνικής για την ανάδειξη της ομάδας που θα ακολουθήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Παναιτωλικό στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

3. Η διεξαγωγή των πλέι άουτ της Β΄ Εθνικής για την τρίτη ομάδα που θα υποβιβασθεί στη Γ΄ Εθνική.

4. Η διεξαγωγή του μπαράζ ανάμεσα στις δευτεραθλήτριες ομάδες των δύο ομίλων της Γ΄ Εθνικής, Βύζαντα Μεγάρων και Καλλονής, για το ποια από τις δύο θα ανέβει στη Β΄ Εθνική.

5. Η έκδοση απόφασης για τις ΠΑΕ Ιωνικός και Εθνικός οι οποίες με καταγγελία της ΠΑΕ Καλλιθέας κατηγορούνται για δυσφήμιση του αθλήματος λόγω χρήσης πλαστογραφημένων φορολογικών και ασφαλιστικών ενημερώσεων.

6. Ο πειθαρχικός έλεγχος συνολικά 21 ΠΑΕ (8 της Β΄ Εθνικής και 13 της Γ΄ Εθνικής) οι οποίες φέρονται ότι πλαστογράφησαν φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες και κινδυνεύουν με αποβολή από τα πρωταθλήματά τους με την κατηγορία της δυσφήμισης του αθλήματος, όπως ο Ηρακλής.

7. Η προσφυγή των ΠΑΕ ΟΦΗ και Ηρακλή στο ανώτατο διαιτητικό δικαστήριο της Λωζάνης.

8. Η συγκρότηση των πρωταθλημάτων Β΄, Γ΄ και Δ΄ Εθνικής της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

9. Η διεξαγωγή επίσημων ή φιλικών αγώνων στο διάστημα που θα βρίσκεται σε ισχύ η αναστολή λειτουργίας της ΕΠΟ.

10. Η διεξαγωγή των αγώνων μπιτς σόκερ που έχουν προγραμματισθεί να διεξαχθούν το προσεχές διάστημα.

11. Η έγκριση των μεταγραφών που θα πραγματοποιούν οι ομάδες από την 1η Ιουλίου εφόσον συνεχίζεται το «λουκέτο» της ΕΠΟ.

Πάντως στο δίλημμα Πιλάβιου «θα αλλάξει ή θα πεθάνει το ελληνικό ποδόσφαιρο» μπορεί κάποιος να αντιπαραθέσει το... σαιξπηρικό ερώτημα: Με τέτοιους παράγοντες «να ζει ή ΕΠΟ ή να μη ζει».

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags