Facebook Pixel Η χρυσή αλλαγή…
Life
| 2011-06-04 17:47:00

Η χρυσή αλλαγή…

Η χρυσή αλλαγή…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για τον Ματ Ντάρμπισιρ και τη φετινή του σεζόν στην Αγγλία

Χάζευα λίγο προχθές το Μπέρμιγχαμ-Φούλαμ 0-2, το παιχνίδι από το οποίο ουσιαστικά έπεσε κατηγορία η Μπέρμιγχαμ. Είχα κατά βάση την περιέργεια να δω τον Ντάρμπισαϊρ. Σε τι κατάσταση βρίσκεται, αφού τελειώνει η σεζόν και παράλληλα ο δανεισμός του στην Αγγλία.

• Και τότε κατάλαβα γιατί τον γυρίζει πίσω η Μπέρμιγχαμ, αλλά κυρίως γιατί τέλειωσε μία ολόκληρη χρονιά με μηδέν γκολ στο αγγλικό πρωτάθλημα. Γιατί σε 13 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ, τέσσερις ως βασικός κι εννέα ως αλλαγή, ο Ματ δεν έκανε σεφτέ.

• Τα μόνα του γκολ ήταν δύο σε ένα αγώνα κυπέλλου (4-1) με τη Μίλγουολ κι ένα σε ένα αγώνα Λιγκ καπ (3-2) με τη Ρόκντεϊλ… Μάλιστα, στο Λιγκ Καπ, το οποίο και κατέκτησε η ομάδα του έπαιξε κι άλλα παιχνίδια, κυρίως στην αρχή της σεζόν, στα λεγόμενα πιο εύκολα, χωρίς να σκοράρει άλλη φορά.

• Τέλος πάντων, ήταν μία απογοήτευση ο Ματ τουλάχιστον στο παιχνίδι αυτό που τον είδα. Όλη η ομάδα, βέβαια, δεν πήγε καλά, αλλά μπήκε ρε παιδί μου, για παράδειγμα αλλαγή ο Χλεμπ, κι ας μην έπαιξε πολύ αφού τραυματίστηκε, έδειξε κάποια πράγματα. Έκανε δύο προσωπικές ενέργειες, παίζοντας κάθετα. Στη μία για να τον σταματήσουν του έκαναν φάουλ και πήραν κίτρινη και στην άλλη έδωσε ωραία πάσα. Στον Ντάρμπισαϊρ, που έχασε εύκολα την μπάλα…

• Τέλειωσε το παιχνίδι κι ο Ντάρμπισαϊρ είχε μηδέν τελικές! Παίζοντας σέντερ φορ, δίπλα στον Ντέϊβις. Δύο τρεις καλές κινήσεις, κάποιες ανούσιες κεφαλιές εκτός περιοχής και μία κινητικότητα ήταν όλα όσα είχε να δείξει. Έμοιαζε τόσο εύκολα αντιμετωπίσιμος…

• Επιχείρησε κάποιες φορές να πάει σε προσωπική προσπάθεια, χωρίς όμως ποτέ να περάσει τον αντίπαλό του. Κάποιες άλλες φορές ήταν οφσάϊντ, πήρε ένα δύο φάουλ, έκανε κι ο ίδιος άλλα τόσα. Το πάλευε το παιδί, αλλά έδειχνε πραγματικά λίγος για επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ.

• Δυστυχώς ο Ματ που είδα ήταν χειρότερος από τον Ματ που ξέραμε. Στα 25 χρόνια του έκανε μία χρονιά πίσω και τώρα ο Ολυμπιακός θα έχει ακόμη πιο δύσκολο έργο να του βρει ομάδα. Κάποτε τουλάχιστον είχε τη φήμη της χρυσής αλλαγής. Τώρα, την έχασε κι αυτή.

Πηγή: sport-fm.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags