Facebook Pixel Αν ήμουν Ομπράντοβιτς…
Life
| 2011-06-04 19:20:00

Αν ήμουν Ομπράντοβιτς…

Αν ήμουν Ομπράντοβιτς…

Ο Τόλης Κοτζιάς γράφει για τα πλάνα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ενόψει του αυριανού τελικού στο ΟΑΚΑ

Για τους τύπους περισσότερο (διότι θεωρείται αυτονόητο), επαναλαμβάνουμε ότι προπονητές δεν είμαστε, ούτε θα γίνουμε, ούτε μπορούμε να γίνουμε.

Απλά καταθέτουμε την άποψή μας και τίποτα παραπάνω. Στο προηγούμενο μας post γίναμε…Ίβκοβιτς. Τώρα θα γίνουμε Ομπράντοβιτς και όλα αυτά ενόψει του τέταρτου τελικού. Που θα δώσει ένα ακόμη πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό ή παράταση στην αγωνία αν ο Ολυμπιακός κάνει το «διπλό».

Οι πρωταθλητές Ευρώπης στην έδρα τους δεν χάνουν σε τελικούς πλέι-οφ όπως έχει αποδειχτεί εδώ και μπόλικα χρόνια. Ο Ζοτς έχει παίξει πολλά τέτοια παιχνίδια και έχει τον τρόπο για να τα καταφέρει μία ακόμη φορά. Τι θα κάναμε εμείς αν ήμασταν στην θέση του; Έχουμε και λέμε:

1) Η μπάλα πρέπει να περνάει μέσα στην ρακέτα. Συνεχώς. Με τον λόγο να είναι προφανής: η φθορά με φάουλ του Μπουρούση και του Μαυροκεφαλίδη. Ο Γλυνιαδάκης είναι μαχητικός, αλλά δεν μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Πόσο μάλλον σε ένα τέτοιο ματς. Ο Παναθηναϊκός έχει να ρίξει στο «5» τρεις πολύ καλούς επιθετικούς παίκτες: Μπατίστ, Βουγιούκα και Μάριτς. Ο Ολυμπιακός έχει τον Μπουρούση με τον Μαυροκεφαλίδη. Άρα φθείροντάς τους ο Παναθηναϊκός, θα έχει μεγάλο κέρδος.

2) Θυμάστε την σύνθετη άμυνα, που έπαιξε ο Παναθηναϊκός με την Μπαρτσελόνα; Αυτή, που αποτέλεσε κλειδί για την πρόκριση στο φάιναλ-φορ; Κάλλιστα μπορεί να λειτουργήσει αύριο. Με τον Καλάθη αυτή την φορά να πέφτει πάνω στον Σπανούλη. Με τον Ναβάρο τα κατάφερε περίφημα. Το ίδιο –θεωρητικά- μπορεί να κάνει και με τον V-Span. Κάτι μου λέει ότι αυτή την σύνθετη άμυνα θα τη δούμε αύριο στο ΟΑΚΑ.

3) Σωστή ψυχολογική προετοιμασία των παικτών. Ο Παναθηναϊκός θα έχει μία ακόμη ευκαιρία για τον τίτλο αν χρειαστεί. Την άλλη Τετάρτη στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός όμως όχι. Πρέπει να κερδίσει αύριο για να μείνει ζωντανός. Παρόλα αυτά οι «πράσινοι» μοιάζουν να έχουν μεγαλύτερη πίεση. Αφού αν χάσουν, θα πρέπει να πάνε στο ΣΕΦ για να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Το μεγάλο άγχος του Ολυμπιακού εξαφανίστηκε. Μετά το 2-0, η πίεση ήταν μεγάλη, ο κόσμος «έβραζε», αλλά η κατάσταση αποσυμπιέστηκε μετά το 2-1. Οι παίκτες του Ολυμπιακού θα παίξουν πλέον έχοντας στο νου τους ή λέγοντας από μέσα τους ότι «και να χάσουμε, το κάναμε το καθήκον μας, είχαμε και την διαιτησία απέναντί μας, μην το ξεχνάμε».

Επομένως, ο Ομπράντοβιτς πρέπει να διαμορφώσει έτσι την ψυχολογία των παικτών του, ώστε στο παρκέ να δείξουν αυτά, που μπορούν και να πάρουν τον τίτλο. Να μην παρουσιαστούν, δηλαδή, «πνιγμένοι» από το άγχος.

Αυτά λοιπόν και για τον Ομπράντοβιτς. Τα υπόλοιπα ή μάλλον όλα θα τα δούμε αύριο στο παρκέ του ΟΑΚΑ.

Πηγή: superbasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags