Facebook Pixel Sportdog, και ο πρώτος σκύλος!
Life
| 2011-06-07 12:30:00

Sportdog, και ο πρώτος σκύλος!

Sportdog, και ο πρώτος σκύλος!

Μέσα στις πρώτες προτιμήσεις των χρηστών του Internet για την αθλητική του ενημέρωση βρίσκεται ο sportdog, σύμφωνα με δημοσκόπηση του τμήματος δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΔΟΜΗ!

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 960 ατόμων από το Λεκανοπέδιο (827 άνδρες και 133 γυναίκες από ευρύ φάσμα ηλικιών) και την παρουσιάζει η εφημερίδα Goalnews. Εκτός από το διαδίκτυο, ερωτήσεις έγιναν και για την τηλεόραση, τις αθλητικές εφημερίδες, αλλά και για τις ομάδες που υποστηρίζουν οι φίλαθλοι (πρώτος ο Ολυμπιακός με 31%, δεύτερος ο Παναθηναϊκός με 28%).

Το gazzetta.gr βρίσκεται στην πρώτη θέση με 4 μονάδες διαφορά από το δεύτερο sport24, ενώ ο sportdog είναι στην 7η θέση.

Γενικότερα, το 78% των ερωτηθέντων απάντησε πως ενημερώνεται από το Διαδίκτυο για τα αθλητικά δρώμενα. Το Internet μάλιστα και οι παροχές του εμφανίζονται και ως ο βασικότερος λόγος (ποσοστό 53%) που κάποιοι έπαψαν να διαβάζουν αθλητικές εφημερίδες.

Ιδιαίτερη σημασία λαμβάνει το γεγονός ότι η έρευνα έγινε σε περισσότερα από 800 άτομα (αριθμός που κρίνεται άκρως ικανοποιητικός στα δείγματα για τις ποιοτικές έρευνες) και μάλιστα όχι τηλεφωνικά αλλά πρόσωπο με πρόσωπο και είχε διάρκεια πολλών ημερών.

Σε ό,τι αφορά τώρα τις τηλεοπτικές εκπομπές, τα πρωτεία ανήκουν στην «Αθλητική Κυριακή» με 29%, ενώ ακολουθούν «Γκολ χωρίς σύνορα» (18%) και «ΣΚΑΪ γκολ» (12%).

Η δημοσκόπηση του ΙΕΚ ΔΟΜΗ (υπεύθυνος έρευνας Κυριάκος Θωμαΐδης, διευθυντής τομέα Γιάννης Αργυρίου) περιελάμβανε και το ερώτημα «τι ομάδα είστε;», με το 31% να απαντάει Ολυμπιακός, το 28% Παναθηναϊκός και το 17% ΑΕΚ.

Από εκεί και πέρα, αξίζει να σημειωθούν και κάποια άλλα στοιχεία της έρευνας:

*Από αυτούς που διαβάζουν αθλητικές εφημερίδες, το 46% το πράττει 2-3 φορές την εβδομάδα, το 37% καθημερινά και το 17% 2-3 φορές το μήνα.

*Το 64% θεωρεί αξιόπιστη την ενημέρωση από τις εφημερίδες.

*Το 91% παρακολουθεί ζωντανές μεταδόσεις από την τηλεόραση.

*Το 68% θεωρεί αξιόπιστη την ενημέρωση από το Διαδίκτυο και το 27% παρακολουθεί και ζωντανές μεταδόσεις από το Ίντερνετ.

*Το 24% συμμετέχει σε αθλητικές ραδιοφωνικές εκπομπές και το 40% ενημερώνεται από τα ερτζιανά για το στοίχημα.

Δείτε στις φωτογραφίες την κατάταξη στις ιστοσελίδες, στα ραδιόφωνα, στις αθλητικές εφημερίδες, στις αθλητικές εκπομπές, αλλά και στην προτίμηση στις ομάδες...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags