Facebook Pixel ΑΕΚ σε μαρασμό, Μελισσανίδης σε άνθηση…
Life
| 2011-06-07 20:16:00

ΑΕΚ σε μαρασμό, Μελισσανίδης σε άνθηση…

ΑΕΚ σε μαρασμό, Μελισσανίδης σε άνθηση…

Με τζίρο 123,2 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 2,3 εκατ. ευρώ έκλεισε το 2010 για την εταιρία του πρώην προέδρου της ΑΕΚ, Aegean Power. «Στοχεύουμε του χρόνου σε 200 εκατ. ευρώ τζίρο», τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.

Σύμφωνα με το capital.gr ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν σταματάει να έχει μεγάλα κέρδη. Συγκεκριμένα, μετά την αγορά των καυσίμων, όπου μέσα σε πολύ μικρό διάστημα η Aegean κατάφερε να αποκτήσει μερίδιο αγοράς πάνω από το 10% και να δημιουργήσει έναν υπολογίσιμο ελληνικό πόλο, σειρά παίρνει η αγορά του ηλεκτρισμού.

Η θυγατρική του ομίλου Aegean, Aegean Power, πέρυσι πέτυχε να εκτινάξει τους τζίρους της αλλά και την κερδοφορία της, καθώς η επιθετική εμπορική πολιτική που υιοθέτησε απέδωσε καρπούς. Από μόλις 17,9 εκατ. ευρώ και ισχνά κέρδη 97 χιλιάδων ευρώ το 2009, η Aegean Power έκλεισε το 2010 με τζίρο 123,2 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 2,3 εκατ. ευρώ.

Τα εν λόγω μεγέθη έρχονται σε συνάρτηση με την αύξηση της πελατειακής βάσης, καθώς από 1000 πελάτες το 2009, πέρσι η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει τους πελάτες της στους 30.000 και σήμερα (β τρίμηνο 2011) μετρά 90.000 πελάτες με το τζίρο να βρίσκεται στα 80 εκατ. ευρώ. Μια ακόμη σημαντική αλλαγή που έχει συντελεστεί αφορά τη σύνθεση του πελατολογίου καθώς από τους 90.000 πελάτες, οι 35.000 είναι οικιακοί και οι υπόλοιποι εμπορικοί.

Όπως μάλιστα τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Power, Βασίλης Μηλιώνης: «Στοχεύουμε του χρόνου, τέλος Δεκεμβρίου σε 170 χιλιάδες πελάτες και 200 εκατ. ευρώ τζίρο. Σημασία δεν έχουν μόνο οι βασικοί δείκτες της εταιρείας, που κινούνται ανοδικά αλλά και μια σειρά από άλλα μεγέθη, όπως για παράδειγμα οι χαμηλές επισφάλειες που έχουμε επιτύχει, που δείχνουν ότι προσπαθούμε και επιτυγχάνουμε παρά το δυσμενές περιβάλλον να διατηρούμε μια υγιή πελατειακή βάση».

Από κει και πέρα, η εταιρία σχεδιάζει να κινηθεί ακόμη πιο επιθετικά στο προσεχές διάστημα και ετοιμάζει από το φθινόπωρο νέα καμπάνια με έμφαση τόσο στους επαγγελματικούς πελάτες όσο και στα νοικοκυριά. Σήμερα, η Aegean αυξάνει το πελατολόγιό της με ταχύτατους ρυθμούς προσθέτοντας 15 με 17.000 νέους πελάτες το μήνα.

Ακόμα, καταστρώνει σχέδια επέκτασης των δραστηριοτήτων της σε μεγαλύτερο φάσμα υπηρεσιών και φιλοδοξεί να δημιουργήσει πακέτα υπηρεσιών. Ήδη σε αδειοδοτικό επίπεδο η Aegean Power έχει εξασφαλίσει άδεια virtual operator και υπάρχει σκέψη να δημιουργηθεί το πρώτο πακέτο internet τηλέφωνο και ρεύμα, επονομαζόμενο ως «utility base triple play».

ΠΗΓΗ: aekvoice.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags