Facebook Pixel "Αν είναι να πέσουμε και να σωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο ας πέσουμε"
Life
| 2011-06-08 17:18:00

"Αν είναι να πέσουμε και να σωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο ας πέσουμε"

"Αν είναι να πέσουμε και να σωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο ας πέσουμε"

Για παράτυπη επιτροπή της ΕΠΟ έκανε λόγο ο Νίκος Μαχλάς, τονίζοντας πως ο φάκελος των Κρητικών είναι πλήρης, «δεν τρελαθήκαμε να αρχίσουμε να τα βάζουμε με όλους και με όλα», είπε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ οι ιθύνοντες της κρητικής ομάδας έχουν αποφασίσει να περάσουν στην αντεπίθεση, με επιστολή στην UEFA, με μήνυση κατά του του μέλους της επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ, Δημήτρη Σμαΐλη, ενώ την ίδια ώρα καταγγέλλουν τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο για απόπειρα εκβίασης!

Αναλυτικά οι δηλώσεις στην ΕΡΑσπορ:

Νίκος Μαχλάς (Πρόεδρος ΟΦΗ): “Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα. Άμα θέλουν ας φτιάξουν δύο διαφορετικά πρωταθλήματα με βάση κοινωνικά κριτήρια και όχι αγωνιστικά και τότε ο ΟΦΗ θα συμμορφωθεί. Όλοι γνωρίζουν την αλήθεια και όποιος λέει πως δεν την γνωρίζει είναι ψεύτης. Στήθηκε μια παράτυπη επιτροπή και δεν μας δίκασε δίκαια. Μετά έρχεται η ΕΠΟ και μας λέει ότι δεν είναι αρμόδια. Τότε γιατί φτιάχνει επιτροπές; Όλα τα στοιχεία που ήθελε η αρμόδια επιτροπή ήταν μέσα στον φάκελο. Τα πάντα. Μας έστειλαν ότι χρωστάμε σε οκτώ παίκτες. Ας βγει ένας παίκτης να πει ότι δεν τον έχουμε ρυθμίσει ή ότι δεν τον έχουμε πληρώσει. Κανείς παίκτης δεν το λέει. Όλα τα χαρτιά είναι εμπρόθεσμα. Αν το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ο ΟΦΗ ας πέσει. Ο ΟΦΗ έχει ένα χρέος αλλά πολλές ομάδες έχουν. Τώρα στεκόμαστε στο θέμα της αδειοδότησης. Ένας πλήρης φάκελος δικάστηκε από μια αναρμόδια επιτροπή. Η ίδια η ΕΠΟ μας λέει ότι το αρμόδιο όργανο είναι το πολιτικό εφετείο. Δεν τρελαθήκαμε να αρχίσουμε να τα βάζουμε με όλους και με όλα. Όταν κάποιος έχει δίκιο φωνάζει. Αν είναι να πέσουμε και να σωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο ας πέσουμε”.

Γιάννης Κουράκης (Δήμαρχος Ηρακλείου): “Είμαι με το μέρος του ΟΦΗ και τον στηρίζω. Είδαμε ποτέ τον ΟΦΗ ύποπτο για κάποιο στημένο παιχνίδι; Είδαμε ποτέ τον ΟΦΗ να προσπαθεί να επηρεάσει την διαιτησία; Ποτέ! Όσο ήμουν στον ΟΦΗ. Για όσο ήμουν στον ΟΦΗ ποτέ δεν πήγε ο νους μας ότι πιθανόν να υπάρχουν πλαστές ενημερώτητες. Θα βρεθεί κατηγορούμενος αυτός που συνυπέγραψε τον φάκελο. Είναι προσβλητικό για τον ΟΦΗ και για τον κόσμο του γιατί ποτέ δεν σκεφτήκαμε να εξαπατήσουμε κανέναν. Κάνω έκκληση να ξανασταλεί ο φάκελος του ΟΦΗ και να ελεγχθεί. Να πάνε σε όποια Εφορία και όποιο ΙΚΑ θέλουν για να δουν τι ισχύει. Με πολύ ιδρώτα, ο ΟΦΗ ξεκίνησε μια προσπάθεια να ξεκινήσει η εξυγίανση. Για αυτό δεν είναι στα στημένα, για αυτό δεν ασχολείται με την διαιτησία. Αλλά δεν φοβόμαστε να μιλάμε με όλους τους ανθρώπους. Και με τον εισαγγελέα και με τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Είναι δυνατόν να θέλουν να αποκλειστεί μια ομάδα από τα play off και να παίξει στην θέση της μια ομάδα που τερμάτισε 24 βαθμούς πίσω της και παραλίγο να παίξει στα play out; Να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι και ας ανοίξει πρώτος του ΟΦΗ. Δεν θεωρώ ότι μπορεί ηθελημένα ο πρόεδρος της ΕΠΟ να τα κάνει αυτά. Μάλλον τον παραπληροφόρησαν. Ο ΟΦΗ κάλυψε όλους τους όρους. Τουλάχιστον 23 ομάδες έχουν πλαστές φορολογικές ενημερότητες. Δεν μας νοιάζει τι κάνει το κάθε σωματείο. Θέλουμε να εξεταστεί ξανά ο φάκελος”.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags