10/06/11 - 16:53

"Kατάρα η ρήτρα εμπιστευτικότητας"

Στο πρόβλημα των αδειοδοτήσεων αναφέρθηκε σε ραδιοφωνική του τοποθέτηση ο διευθυντής του αρμόδιος τμήματος της ΕΠΟ, Γιώργος Δημητρίου.

"Kατάρα η ρήτρα εμπιστευτικότητας"
46.027views 0shares

Xαρακτήρισε κατάρα την ρήτρα εμπιστευτικότητας, μέσω του "NovaSportFM" και τόνισε πως έχει δεχτεί πιέσεις και απειλές: «Εγώ ως διευθυντής εισηγούμαι, δεν ψηφίζω. Ψηφίζουν όσοι έχουν μπει στην Επιτροπή από την ΕΠΟ. Ακούστηκε ότι θέλω να παίξω το ρόλο του Ντι Πιέτρο. Αφενός ο χαρακτηρισμός είναι όχι δυσφημιστικός, αλλά τιμητικός.

Αν σε μένα αποδίδεται ο ρόλος του εισαγγελέα, αναρωτιέμαι ποιος ο ρόλος της άλλης πλευράς. Δεν προβλέπεται σε καμία περίπτωσή. Ισχύει μόνο για τα μέλη, εγώ αποτελώ διάδικο. Δεν είχε κανένα τέτοιο δικαίωμα ο κ. Γυφτάκης».

Να κλάψω ή να γελάσω: «Δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω. Δεν έγινε ουδέποτε σε διεθνές ή εθνικό όργανο καταγγελία ή προσφυγή. Για ποια αμέλεια μιλάμε και για ποια στραβά μάτια στην περίπτωση Μπουλούτ. Οι αποφάσεις από το τμήμα αδειοδότησης ελέγχονται ετησίως από την UEFA. Όλα ήταν και τα προηγούμενα χρόνια νομότυπα και το ίδιο θα γίνει και φέτος. Είναι πάγια πρακτική ο έλεγχος. Το Τμήμα έχει διπλή πιστοποίηση και ISO και από την ίδια την UEFA».

Για τις πλαστές ασφαλιστικές ενημερότητες: «Το θέμα με τις ενημερότητες αφορά άλλο τμήμα. Είναι έγγραφα που υποβάλλονται και για την αδειοεδότηση. Ενδέχεται κάποιο τέτοιο έγγραφο να κατατέθηκε στο Τμήμα Δελτίων και όχι σ’ εμάς. Υπάρχει όμως έκθεση του ορκωτού λογιστή της ΠΑΕ που πρέπει να αναφέρει αν υπάρχουν οφειλές και πώς αυτές τακτοποιήθηκαν».

Για Παναχαϊκή: «Η Παναχαϊκή δεν εντάσσεται στο πρόγραμμα αδειοδότησης. Αφορά μόνο ομάδες Σούπερ Λίγκας για την παραμονή και την έξοδό τους στην Ευρώπη και Football League για την άνοδο, δεν είναι δικό μας θέμα».

Για τον ΟΦΗ: «Για να μην λάβει την άδεια, σαφέστατα υπήρχαν προβλήματα. Για λόγους εμπιστευτικότητας δεν μπορώ να πω. Για μας είναι κατάρα η ρήτρα εμπιστευτικότητας. Μπορεί ο καθένας να επιτίθεται, να συκοφαντεί και να λέει ό,τι θέλει χωρίς εμείς να μπορούμε να αποκαλύψουμε την αλήθεια και να βάλουμε ορισμένα πράγματα στη σωστή τους βάση, επειδή δεσμευόμαστε έναντι των ομάδων και της UEFA».

Για τις διαρροές και σκεπτικό των αρνητικών αποφάσεων: «Σαν από θαύμα οι διαρροές αφορούν μόνο την άλλη πλευρά, αυτή του κ. Γυφτάκη, εκείνη των ομάδων που δεν πήραν άδεια. Δεν βγαίνει ποτέ το σκεπτικό της άλλης πλευράς. Είναι μια «ενδιαφέρουσα» πρόταση το να υπήρχαν διαρροές και για τις ελλείψεις των φακέλων».

Για τις εφέσεις Ηρακλή και Πανιώνιο: «Η δική μου εισήγηση και πέρσι για τον Ηρακλή ήταν αρνητική. Φέτος έκανα το ίδιο και με τον Πανιώνιο. Δεν μπορώ να έχω άποψη για τον Πανιώνιο γιατί και σε αυτή τη διαδικασία είχε φροντίσει να με αποβάλει ο κ. Γυφτάκης. Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει σύμπνοια στην Επιτροπή. Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να αποβάλλεται ο εισαγγελέας επειδή έχει διαφορετική γνώμη. Είναι πλήρως παράτυπο μα αποβάλλομαι επειδή δεν είναι αρεστή η γνώμη μου. Ας την άκουγαν και ας την απέρριπταν».

Για το αν έχει δεχθεί παρεμβάσεις στο έργο του: «Καμία ενόχληση, παρέμβαση ή πίεση από την ΕΠΟ. Εκτός της ΕΠΟ δέχθηκα απειλές και πιέσεις, αλλά δεν είμαι από αυτούς που υποκύπτουν. Το μόνο που μπορώ να πω για τον ΟΦΗ είναι πως ο ίδιος άνθρωπος ήταν στην ίδια θέση και πέρσι όταν πήραν την άδεια».

Για την εφαρμογή του συστήματος αδειοδότησης: «Είχαμε εισηγηθεί ως ΕΠΟ να υπάρξει μια ήπια και σταδιακή εφαρμογή του συστήματος, όμως στη συνέχεια αποφασίσθηκε να υπάρξει πλήρη εναρμόνιση με όσα ισχύουν στην UEFA. Ήθελε να δώσει έμφαση στο τι έρχεται ο πρόεδρος της ΕΠΟ και με συνέντευξη Τύπου ήθελε να δώσει σε όλους να καταλάβουν ότι θα είναι εναρμονισμένο με το αντίστοιχο της UEFA.

Μετά από 5 λεπτά όμως άρχισαν να τον ρωτάνε για κασέτες. Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. Στη Ρουμανία η ομάδα που ήρθε δεύτερη και θα έβγαινε Champions League υποβιβάστηκε και δεν έγινε τίποτα. Μόνο στην Ελλάδα άρχισαν όλοι να μιλάνε για σενάρια, σκοτεινές δυνάμεις, χωρίς να μπορεί κανείς να αποδείξει τίποτα ή να φέρει κάποιο στοιχείο».

Για τον Δημήτρη Σμαΐλη: «Δεν πρέπει μέλος της επιτροπής εφέσεων να έχει σχέση εξαρτημένης εργασίας με την ομοσπονδία ή να σχετίζεται με κάποια ομάδα. Εάν υπήρχε οποιαδήποτε υπόνοια γιατί καμία ΠΑΕ δεν έκανε κάποια ένσταση; Ο κ. Σμαΐλης ήταν και πέρσι στην επιτροπή άλλωστε. Μόνο η UEFA έχει δικαιοδοσία να ανοίξει φακέλους. Δεν χρειάζεται να καλέσει η κακή ΕΠΟ να καλέσει τους Ευρωπαίους, επεμβαίνει από μόνη της, όπως έκανε και στην περίπτωση του ΟΦΗ».
 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ