Facebook Pixel Διάλεξαν άσχημη στιγμή
Life
| 2011-06-11 13:03:00

Διάλεξαν άσχημη στιγμή

Διάλεξαν άσχημη στιγμή

Τα εισιτήρια διαρκείας αποτελούν τη δεύτερη μεγαλύτερη πηγή εσόδων για τις ομάδες μετά τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.

Γι' αυτό όλες οι ΠΑΕ, από τη μεγαλύτερη έως την πιο μικρή, καταναλώνουν αρκετή σκέψη μέχρι να καταλήξουν στην τιμολογιακή τους πολιτική, το σχεδιασμό της διαφημιστικής καμπάνιας και τον τρόπο της διάθεσής τους.

Από τους τρεις «μεγάλους» η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσαν σχεδόν ταυτόχρονα την έναρξη της πώλησης των διαρκείας στους παλαιούς κατόχους και σε όσους ενδιαφερθούν για πρώτη φορά να τα προμηθευτούν.

Την ερχόμενη Τρίτη θα κάνει το ίδιο και ο Ολυμπιακός. Η επιτυχία της καμπάνιας τους εξαρτάται κατά μεγάλο ποσοστό από την επιλογή της κατάλληλης χρονικά στιγμής που ξεκινάει. Από αυτό που συνηθίζουμε, δηλαδή, να αποκαλούμε στα αγγλικά «τάιμινγκ». Από αυτή την πλευρά, φοβάμαι ότι τόσο η ΑΕΚ όσο κι ο Παναθηναϊκός μάλλον ατύχησαν.

Βέβαια, οι πιεστικές οικονομικές τους ανάγκες δεν τους επέτρεπαν να καθυστερήσουν περισσότερο, όμως η έναρξη της διάθεσης των διαρκείας και των δύο ΠΑΕ συνέπεσε με ορισμένα γεγονότα που δεν προκαλούν και ιδιαίτερο ενθουσιασμό στις τάξεις των οπαδών τους, ώστε να τρέξουν να αγοράσουν τα ετήσια εισιτήρια. Για παράδειγμα, πώς να «φτιαχτεί» ο οπαδός του ΠΑΟ και να πάει να καταθέσει τα ωραία και δυσεύρετα πλέον ευρώ του, όταν εδώ και μήνες τώρα η εικόνα που εισπράττει είναι μιας ακυβέρνητης ομάδας, χωρίς σταθερή και στιβαρή διοίκηση, χωρίς καμία προοπτική οικονομικής ανάκαμψης και φυσικά δελεαστικών μεταγραφών.

Σε μια περίοδο που στην ειδησεογραφία άλλες χρονιές κυριαρχούσαν ηχηρά και μη ονόματα ποδοσφαιριστών που βρίσκονταν προ των πυλών της ομάδας, φέτος κυριαρχούν οι καυγάδες και οι απαξιωτικοί διάλογοι ανάμεσα στα μέλη της διοίκησης.

Στην ΑΕΚ πάλι ο πρόεδρος, με τη βοήθεια δύο δημοφιλών ποδοσφαιριστών, του Γεωργέα και του Μάκου, καλεί τους οπαδούς να στηρίξουν την ΠΑΕ αγοράζοντας εισιτήρια διαρκείας, την ίδια στιγμή που χάνει τον Σκόκο, δίνει αγώνα να απαλλαγεί από μερικά ακόμη υψηλά συμβόλαια και δεν τα βρίσκει με τον Μανωλά, έναν παίκτη που προορίζει για βασικό στην προσπάθεια δημιουργίας μιας νεανικής ελληνικής ομάδας.

Χωρίς κανένα από αυτού του είδους τα προβλήματα, είναι φανερό ότι ο Ολυμπιακός πλεονεκτεί και σ' αυτόν τον τομέα κι αυτός είναι ακόμη ένας λόγος για τον οποίο θα ανοίξει κι άλλο η διαφορά από τον ΠΑΟ και την ΑΕΚ.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags