Facebook Pixel Μνημόνιο και μνημόσυνο
Άλλα Σπορ
| 2011-06-20 07:49:00

Μνημόνιο και μνημόσυνο

Μνημόνιο και μνημόσυνο

Όταν διαβάζω προαγγελία εκλογών στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό μου έρχονται στο νου τα μνημοσυνόχαρτα που κολλάνε στις κολώνες για τα «σαράντα» του μακαρίτη. Γράφει ο Κώστας Ασημακόπουλος.

Κι εντάξει, παλιά είχαν και χρηστική αξία γιατί στην γειτονιά λίγο πολύ ο ένας γνώριζε τον άλλον, οπότε γνώριζε και ποιον να συλλυπηθεί...

Τώρα που γίνεται της τρελής το πανηγύρι κι είμαστε άγνωστοι μεταξύ αγνώστων, ούτε το κεφάλι μας δεν σηκώνουμε. Κανείς δεν κοντοστέκεται μπροστά στις κολώνες για να διαβάσει έστω από περιέργεια ποιος κλείνει τα «σαράντα». Αλίμονο σε αυτόν που «έφυγε» αλλά και σε αυτόν που «έμεινε».

Έτσι και στον Παναθηναϊκό Α.Ο. Έχει γίνει η κηδεία, πάμε για τα «σαράντα» και ούτε που ασχολείται κανείς. Ούτε τα μνημοσυνόχαρτα δεν διαβάζουν για «τον μεγάλο μας Παναθηναϊκό».

Και πως να τα διαβάσουν, όταν έχουν μπερδέψει τα μνημοσυνόχαρτα με τα μνημονιόχαρτα; Στις κολώνες είναι κολλημένα πλέον τα μνημονιόχαρτα με τι ημερήσιες περικοπές και τα «σαράντα μη». Τον «Παναθηναϊκό μας» θα σκέφτονται;

Εδώ και καιρό έχει πεθάνει ο Παναθηναϊκός Α.Ο. η αλλιώς Ερασιτέχνης. Κανείς Ερασιτέχνης δεν επιβιώνει πλέον. Πρέπει να είσαι επαγγελματίας σε όλα σου για να μπορέσεις να αντέξεις τον ανταγωνισμό και την πίεση, αλλιώς πήγες χαμένος.

Ο Παναθηναϊκός φίλοι μου έχει πεθάνει για περισσότερο από μια δεκαετία όταν έγινε έρμαιο συγκεκριμένων ανθρώπων για συγκεκριμένες δουλειές. Τώρα πλέον δεν έχει σημασία για αυτούς τους ανθρώπους. Τον άφησαν με χρέη 4 εκ. Ευρώ και από εδώ πάνε και οι άλλοι. Κι όμως ενώ όλοι γνωρίζουν την αλήθεια κανείς δεν μιλάει με ονόματα, λογαριασμούς και διευθύνσεις.

Δυστυχώς τα τμήματα που θα πληρώσουν περισσότερο την κατάρρευση είναι αυτά του βόλεϊ τα οποία «ευθύνονται» και για το μεγαλύτερο μέρος της «μαύρης τρύπας».

Το εξοργιστικό είναι πως ένα μεγάλο μέρος του Τύπου σπεύδει να διευκρινίσει πως «ο Γιαννακόπουλος όταν έφυγε από τον Παναθηναϊκό έδωσε τα λεφτά για να πληρωθούν παίκτες και προπονητές της ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού αλλά τα λεφτά δεν πήγαν εκεί που έπρεπε».

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags