Facebook Pixel Ο Ινιέστα το 'πιασε. Οι Έλληνες;
Ποδόσφαιρο
| 2011-06-20 17:30:00

Ο Ινιέστα το 'πιασε. Οι Έλληνες;

Ο Ινιέστα το 'πιασε. Οι Έλληνες;

Ο Βασίλης Σαμπράκος σχολιάζει την βράβευση του Ινιέστα από την UNESCO.

Ο Αντρές Ινιέστα βραβεύθηκε από την UNESCO για το φιλανθρωπικό έργο του. Λίγο μετά τη λήξη της τελετής, ένα παιδί που έχει μάθει να προσφέρει ένα μέρος από αυτά που κερδίζει από το ποδόσφαιρο μοιραζόταν τη σκέψη του με τους δημοσιογράφους για την αλλαγή στη στάση, στο "φαίνεσθαι" των ποδοσφαιριστών. Σχολίαζε ότι ειδικά οι σούπερ σταρς του αθλητισμού πρέπει να δείχνουν στον κόσμο ότι νοιάζονται για την περιπέτεια της εποχής.

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα δεν συμπληρώνουν παλάμη στο μέτρημα οι αθλητές που έχουν συνειδητοποιήσει, ή που δείχνουν με πράξεις ότι έχουν συνειδητοποιήσει ότι η δική τους είναι μια κοινωνική πρόκληση την οποία η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει. Είναι λίγοι αυτοί που συνειδητοποιούν ότι στο εξής θα ακούν ακόμη περισσότερα από τη μάζα, τον κόσμο, τον λαό για τα εκατομμύρια που παίρνουν και δεν τα παίζουν στο χόρτο.

Ο κόσμος αλλάζει. Η Ελλάδα έχει ήδη αλλάξει πολύ. Και οι αθλητές, ειδικά του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, που δεν θα το συνειδητοποιήσουν εγκαίρως, θα περάσουν δύσκολες στιγμές.

ΠΗΓΗ: sambrakos.blogspot.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags