21/06/11 - 18:52

«Δεν θα ασχοληθώ άλλο με αυτό το υποκείμενο, που τυγχάνει μεγάλης εύνοιας»…

Τη βεβαιότητα του πως η Παναχαϊκή είναι θύμα στο θέμα της πλαστής ενημερότητας, δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας, σε συνέντευξη Τύπου, παρουσιάζοντας στοιχεία.

«Δεν θα ασχοληθώ άλλο με αυτό το υποκείμενο, που τυγχάνει μεγάλης εύνοιας»…
26.276views 0shares

Ο ισχυρός άντρα της ΠΑΕ τόνισε πως έριξε τις ευθύνες στον λογιστή της ομάδας, ενώ μίλησε και για τα στημένα ματς και τον Αχιλλέα Μπέο.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου:

«Από τις 25 Μαΐου και μέχρι σήμερα θέλω να σας πω ότι δίνω μια μάχη αντιμετωπίζω ένα εμφανές πρόσωπο και άλλους που είναι στο σκοτάδι. Αυτό που αφορά το εμφανές πρόσωπο, το πρόβλημα που εμφανίστηκε με τη φορολογική ενημερότητα δεν το φοβάμαι καθόλου. Θα σας δώσω και τα χαρτιά για να μην γίνονται παρερμηνείες. Η ιστορία είναι η εξής: 25 Μαΐου ειδοποιήθηκα από την Α' ΔΟΥ Πατρών υπάρχει πρόβλημα με ρύθμιση της φορολογικής ενημερότητας. Πληρώνουμε κάθε μήνα ΦΠΑ, όμως εδώ και αρκετό καιρό, από τότε που εμφανίστηκαν χρέη των προηγούμενων διοικήσεων, έχει κάνει και ρυθμίσεις που πληρώνει όλες αυτές τις εκκρεμότητες.

Η ΠΑΕ από τον Δεκέμβριο του 2008 δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ στην εφορία. Είναι πληρωμένες και οι ρυθμίσεις. Μπορεί να έχω πάρει την ευθύνη να πληρώνω τα χρέη της διοίκησης Μακρή, αλλά αν σταματήσω θα τους πάρουν τα σπίτια, θα τα πάρουν όλα. Ούτε μου έχουν τηλεφωνήσει, αλλά εγώ πληρώνω. Εγώ έστειλα τα χρήματα, αλλά ο αρμόδιος υπάλληλος δεν τα πλήρωσε. Στις 8/6 κάναμε μήνυση, ασκήσαμε ποινική δίωξη, για υπεξαίρεση 30.000 ευρώ. Κάποιος πλαστογράφησε και έκανε ψεύτικο χαρτί και ζημιώθηκε η ΠΑΕ. Στις 14/6 ασκήθηκε ποινική δίωξη. Η ΠΑΕ Παναχαϊκή είναι παθούσα. Υπάρχει και καθοριστικό έγγραφο από Άρειο Πάγο. Η Παναχαϊκή είναι η μόνη ΠΑΕ που η υπόθεσή της έχει τακτοποιηθεί, όλες οι άλλες είναι υπό διερεύνηση. Για μας το θέμα είναι ξεκαθαρισμένο.

Υπάρχει η βεβαιότητα ότι η Παναχαϊκή είναι παθούσα. Κάναμε αίτηση στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ότι κάποιες ΠΑΕ έχουν διαπράξει κάποια αδικήματα και επειδή εμείς έχουμε ποινική δίωξη ότι δεν έχουμε διαπράξει κάτι, αλλά το έχει κάνει ένα φυσικό πρόσωπο. Συντάξαμε έγγραφο που εστάλη στην ΕΠΟ ότι γίνεται σαφές ότι παθούσα δεν είναι η ΕΠΟ, αλλά είναι η ΠΑΕ Παναχαϊκή. Σήμερα ο κ. Κανελλόπουλος έστειλε το έγγραφο στην ΕΠΟ. Η ΠΑΕ Παναχαϊκή προκύπτει ότι κατόπιν μηνύσεως έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά τρίτου προσώπου. Ξεκαθαρίστηκε ότι δεν είμαστε δράστες.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία γιατί αύριο το μεσημέρι καλούμαστε από επιτροπή ιδιότητας μεταγραφών για να κριθούμε αν η έκδοση των δελτίων του Ιανουαρίου έγινε από την ΠΑΕ Παναχαϊκή με δόλιο τρόπο. Σύμφωνα με το έγγραφο που έχουμε, έχει αποκλειστεί ότι έχουμε δόλο. Άσχετα αν ο κ. Χριστακόπουλος, συγνώμη για το όνομα, μου ξέφυγε, ήταν υπάλληλος της ΠΑΕ.

Έχει κριθεί από τον Άρειο Πάγο ότι η ενέργεια του λογιστή μας στρέφεται κατά της Παναχαϊκής. Για αυτό το λόγο σας είπα ότι ως προς το νομικό μέρος δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Επί 2,5 χρόνια πληρώνουμε τους πάντες. Ως πρόεδρος της Παναχαϊκής έχω πληρώσει περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ. Η επιτροπή αύριο έχει να κρίνει αν η Παναχαϊκή έχει δόλο, αν η πράξη του φυσικού προσώπου ευνοήθηκε και την άλλη εκδοχή ότι αν το φυσικό πρόσωπο έβλαψε την ΠΑΕ. Για μας σε οποιοδήποτε δικαστήριο και να πηγαίναμε είναι τελειωμένη.

Τι με φοβίζει; Έχετε δει το υποκείμενο που έχει καθίσει πάνω στο ποδόσφαιρο και στήνει τα παιχνίδια. Φτάνει η ώρα που θα καθίσει στο σκαμνί για τα στημένα παιχνίδια. Μέσα σε κασέτες εκβίαζε διαιτητές. Βγαίνει και βγάζει ανακοινώσεις. Το βράδυ πηδούσε από τα παράθυρα, όταν πήγε η αστυνομία να τους πιάσει. Νομίζει ότι θα γλιτώσει. Καμία ποινική δίωξη δεν έχει ασκηθεί εις βάρος μου. Δεν θα ασχοληθώ άλλο με αυτό το υποκείμενο, που τυγχάνει μεγάλης εύνοιας. Δεν μου βγάζει κανείς από το μυαλό μου, ότι ο Μπέος μέχρι πριν από 1-2 μήνες, είχε πρόσβαση στη δικογραφία. Είναι καθήκον του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα.

Φοβάμαι ένα έντονο παρασκήνιο, γιατί ο Μπέος είναι προϊόν κορυφαίων διοικητικών στελεχών. Σήμερα είδα να συμβαίνουν περίεργα πράγματα. Από παλαιότερα έγγραφα προκύπτει ότι χωρίς να γίνει εξέταση έστειλε η ΕΠΟ της κλήσεις για αύριο. Στο έγγραφο προκύπτει ότι δεν έγινε καμία προανάκριση. Αυτά είναι συγκλονιστικά πράγματα. Δίνω τη μάχη μόνος μου. Βλέπω πως αγωνίζονται για τον ΟΦΗ, τον Ηρακλή, που χρωστάει σε όσους μιλάνε ελληνικά. Δεν μου έχει γίνει ούτε ένα τηλέφωνο. Δεν γνωρίζω τι έχουν στο μυαλό τους. Είναι άδικο για μια ομάδα που δεν χρωστάει πουθενά.

Θέλω να δώσω ένα μήνυμα σε όλους. Νομικά δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Φοβάμαι μόνο το βρώμικο παρασκήνιο. Στην Παναχαϊκή έχω δώσει τα πάντα. Όποιος μας βλάψει, θα τρέχει μέχρι να πατήσει μαύρο χιόνι.

Αύριο δεν υπάρχει τιμωρία. Θα κριθεί από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ αν τα δελτία των Χριστουγέννων εκδόθηκαν με δόλο ή χωρίς δόλο. Αν πουν ότι εκδόθηκαν με δόλο, τότε η ΠΑΕ θα πάει στις αρμόδιες επιτροπές για δυσφήμηση ή όχι του αθλήματος. Η υπόθεσή μας δεν έχει καμία σχέση με τη Ρόδο. Η ΠΑΕ έχει κάνει έγγραφο προς την ΕΠΟ για κακουργηματικές πράξεις πολλών ΠΑΕ. Υπάρχει έντονο παρασκήνιο με τον κ. Οικονομίδη».
 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ