Facebook Pixel Τώρα σωθήκαμε...
Life
| 2011-06-22 15:06:00

Τώρα σωθήκαμε...

Τώρα σωθήκαμε...

Στο γεγονός ότι το θέμα της συγχώνευσης του Ηρακλή με την Καβάλα αναμένεται να μπει στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, αποκάλυψε ο Πάνος Μπιτσαξής.

Ο γγΑ παραχώρησε ραδιοφωνικές δηλώσεις για την συνάντηση που είχε με τον Ινφαντίνο, το θέμα των αδειοδοτήσεων κ.α.

Αναλυτικά όσα είπε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6

Για την συζήτηση που είχε με τον Ινφαντίνο: «Είχαμε μια δίωρη αναλυτική και ειλικρινή συνάντηση. Μιλήσαμε για τις θέσεις της UEFA, της ΕΠΟ και της Πολιτείας πάνω σε τρία πεδία. Πρώτον για το σύστημα αδειοδότησης και τον κανονισμό του financial fair play, δεύτερον για τη βία στα γήπεδα και τρίτον για τις ευρωπαϊκές προοπτικές του ποδοσφαίρου, με αφορμή και την επερχόμενη προεδρία της Πολωνίας και στη συνέχεια της Κύπρου, τις θέσεις της οποίας στηρίζει η ελληνική πλευρά».

Για το θέμα των αδειοδοτήσεων: «Πρέπει να μην δημιουργούνται στις ΠΑΕ πρωτογενή χρέη και ελλείμματα. Αυτό είναι κάτι που η Πολιτεία δήλωσε ότι υποστηρίζει αποφασιστικά για λόγους καθαρά πρακτικούς. Το κρατικό σύστημα αδειοδότησης που ίσχυε μέχρι τώρα έμπαζε νερά, ήταν ευάλωτο από παντού. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να υπάρχουν χρέη εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία χαριζόντουσαν και ρυθμιζόντουσαν επανειλημμένως.

Βέβαια, καμία χαριστική ρύθμιση δεν έγινε επί των ημερών αυτής της Κυβέρνησης. Η υπερχρέωση είναι διαχρονική. Το σύστημα που καλείται να εφαρμόσει η ΕΠΟ υποτίθεται ότι διασφαλίζει και οφείλει να διασφαλίσει μία ΠΑΕ. Όπως κάθε σύστημα, ειδικά ένα νεοείσακτο, έχει τις παιδικές του ασθένειες.

Πρώτη από αυτές είναι η διαφάνεια, το οποίο είναι ένα ελάττωμα που δεν αποδέχομαι. Όταν αφορά εκατομμύρια κόσμου και ιστορικές ομάδες δεν είναι δυνατό να έχουν εις γνώση τους τις πληροφορίες μόνο οι επιτροπές. Ο βασικός πυρήνας πληροφοριών οφείλει να είναι δημόσιος. Δεν είναι δυνατόν να μη βγαίνουν στο διαδίκτυο αυτά που απασχόλησαν τις επιτροπές αδειοδότησης. Αυτό είναι θέση της Πολιτείας και της ΕΠΟ. Δεύτερη η υπερβολική αγκύλωση σε ορισμένες προθεσμίες και μέσα σε συνθήκες κρίσεις να υπάρχουν χαλαρότερα κριτήρια όταν έχουμε ομάδες που ανεβαίνουν από τη Β’ στην Α’ Εθνική».

Για το πολιτικό κόστος που έχει η όλη ιστορία: «Δεν ενδιαφερθήκαμε ποτέ για το πολιτικό κόστος. Δεν το φοβηθήκαμε ποτέ και το έχουμε δείξει σε πάρα πολλές αποφάσεις που έχουμε πάρει. Δεν καταλαβαίνουμε όσο ισχυρή ομάδα κι αν έχουμε απέναντί μας».

Για το αυτοδιοίκητο: «Δεν έχουμε καμία διάθεση εμπλοκής στο αυτοδιοίκητο. Απλά συνεργαζόμαστε με την ηγεσία του ποδοσφαίρου».

Για τη βία: «Υπάρχουν πολύ έντονα φαινόμενα βίας. Είμαστε στην τρίτη θέση για επεισόδια βίας, μετά τη Σερβία και την Ολλανδία. Ζήτησα την τεχνογνωσία της UEFA και ο Γενικός Γραμματέας δεσμεύτηκε να μας τη δώσει».

Για της ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες: «Αυτή της Πολωνίας να μην εμποδίζουν οι σύλλογοι να πηγαίνουν οι παίκτες στις εθνικές ομάδες, τη στηρίζουμε έστω και με τη μικρή μας δύναμη».

Για το σενάριο συγχώνευσης του Ηρακλή με την Καβάλα: «Η θέση μου είναι ότι το σκηνικό της υπόθεσης το παρακολουθούμε. Δεν είναι αποσαφηνισμένο ακόμα, οπωσδήποτε όμως θα ερευνηθεί η νομιμότητα κάθε κίνησης, στο πλαίσιο επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού. Αυτή θα ζητήσει εξηγήσεις πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία. Αυτό θα γίνει αν τελικά προχωρήσει το θέμα. Δεν ξέρω ακόμα τι έχουν στο νου τους. Είναι συγκεχυμένο σκηνικό».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags