Facebook Pixel Η "στρογγυλή θεά" και η Πόπη Παπανδρέου
Life
| 2011-06-23 22:36:00

Η "στρογγυλή θεά" και η Πόπη Παπανδρέου

Η "στρογγυλή θεά" και η Πόπη Παπανδρέου

Διαβάστε το προφίλ της Πόπης Παπανδρέου που έχει αναλάβει να ξεβρομίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δείτε άλλες υποθέσεις που έχει "τρέξει", πώς τη χαρακτηρίζουν δικηγορικοί και δικαστικοί κύκλοι και πώς αντιμετωπίζει τη ραγδαία εξέλιξη της καριέρας της.

Το κουβάρι των στημένων παιχνιδιών της "στρογγυλής θεάς" έχει αναλάβει να ξετυλίξει η νεαρή εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου.

Το όνομα της 32χρονης Πόπης Παπανδρέου συνδέθηκε με την "παράγκα" του ελληνικού ποδοσφαίρου το Σεπτέμβριο του 2010, οπότε και ανέλαβε την προκαταρκτική εξέταση για τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική υπόθεση διαφθοράς.

Από το πρωί επικρατεί αναβρασμός, καθώς, μετά τη βόμβα για συλλήψεις παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχουν αρχίσει οι πρώτες αφίξεις στα γραφεία του Εισαγγελέα για απολογία.

Λίγους μήνες νωρίτερα, τέσσερα στελέχη της UEFA βρέθηκαν στην Αθήνα (στις 21 Φεβρουαρίου) προκειμένου να καταθέσουν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου, για το θέμα των ύποπτων αγώνων στην Ελλάδα.

Η νεαρή εισαγγελέας είχε τότε συναντηθεί με τους Alasdair Bell, υπηρεσιακό επικεφαλής του Πειθαρχικού Τμήματος της ΟΥΕΦΑ, τον Graham Peaker, συντονιστή πληροφοριών του τμήματος, τον Karl Dhont, ειδικό αναλυτή στοιχήματος και τον Gerhard Kapl, γενικό επιθεωρητή επί πειθαρχικών θεμάτων.

"Τα τέσσερα στελέχη της ΟΥΕΦΑ κατέθεσαν εν κρυπτώ για λόγους ασφαλείας σε μια αίθουσα του αεροδρομίου Αθηνών στην Πόπη Παπανδρέου", είχε δηλώσει μετά τις καταθέσεις ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος.

Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου είχε ασκήσει και δίωξη σε πρώην στελέχη του ΟΠΑΠ, αλλά και της Intralot και της Εταιρείας Στοιχημάτων, για απιστία και ηθική αυτουργία στην απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

Το όνομά της, εκτός από τα στημένα παιχνίδια στο χώρο του ποδοσφαίρου, έχει επίσης συνδεθεί με την υπόθεση των "υποβρύχιων μιζών", καθώς και την υπόθεση Μαρκογιαννάκη.

Βρέθηκε ειδικότερα να εξετάζει την εμπλοκή των φερόμενων ως υπόπτων στην υπόθεση της προμήθειας του Δημοσίου με τα τέσσερα υποβρύχια τύπου 214 από τις Ferrostaal- HDW και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με απευθείας ανάθεση το 1998.

Η επιλογή της σε τέτοιας κλίμακας υποθέσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτει από το γεγονός ότι θεωρείται εργατική, ακέραιη και αντικειμενική, ένα πρόσωπο δηλαδή ιδανικό για να ρίξει φως σε υποθέσεις που κυριαρχούν το τελευταίο χρονικό διάστημα στη χώρα μας.

Δεδομένου ότι ο εισαγγελέας δεν αναλαμβάνει το βάρος της απόφασης, η επιλογή της Πόπης Παπανδρέου για την επιχείρηση "κάθαρση" του ελληνικού ποδοσφαίρου κάνει άπαντες να εκτιμούν ότι πρόκειται για εισαγγελέα που δεν θα διστάσει μπροστά σε τίποτα.

Στους δικαστικούς και δικηγορικούς κύκλους, η Πόπη Παπανδρέου χαρακτηρίζεται ως terminator, ενώ έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη της Ελένης Ράικου.

Με δεδομένο ότι αυτή η υπόθεση έχει τεράστιες προεκτάσεις, εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο παροχής αστυνομικής δύναμης για την προστασία της Πόπης Παπανδρέου.

Ενώ τα επαγγελματικά της βρίσκονται σε ανοδική πορεία και το όνομά της προβάλλεται εντονότερα από κάθε άλλο, η ίδια δεν επιθυμεί να της πιστώνουν την υπόθεση ως δικό της κατόρθωμα και υπογραμμίζει ότι αποτελεί συλλογική δουλειά.

ΠΗΓΗ: news247.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags