Facebook Pixel Ευχαριστούμε την Πόπη, που βοήθησε να γίνει… της Πόπης!
Life
| 2011-06-24 00:06:00

Ευχαριστούμε την Πόπη, που βοήθησε να γίνει… της Πόπης!

Ευχαριστούμε την Πόπη, που βοήθησε να γίνει… της Πόπης!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου και τα "στημένα"

Η κυρία λέγεται Πόπη Παπανδρέου.

Το όνομά της γράφει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Και νομίζω ότι πραγματικά πρέπει όλοι να υποκλιθούμε στη δουλειά και το θάρρος αυτής της Κυρίας που ξεκίνησε αυτή την υπόθεση. 

Αλλωστε, το όνομά της τα λέει όλα. Πρώτον μας δείχνει ότι επιτέλους υπάρχει κάποιος με το επίθετο Παπανδρέου που σε αυτή τη χώρα κάνει καλά τη δουλειά του. Και δεύτερον, ότι τελικά το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζονταν μία Πόπη για να γίνει πραγματικά της… Πόπης.

Τώρα για τις επί μέρους κατηγορίες και τους διαλόγους που κυκλοφορούν, δεν έχουμε να πούμε πολλά. Νομίζω πλέον ότι η δουλειά των δημοσιογράφων δεν είναι να αρχίσουν να ερμηνεύουν και να κατηγορούν ή να αθωώνουν. Η δουλειά των δημοσιογράφων είναι πλέον να μεταφέρουν με προσοχή και με ακρίβεια ό,τι συμβαίνει γύρω από αυτό το πραγματικά μέγα σκάνδαλο που συγκλονίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η δουλειά των δημοσιογράφων είναι να αποκαλύπτουν. Και το έκαναν -και με το παραπάνω.

Μέσα σε λίγες ώρες από την έκρηξη του σκανδάλου, ο κόσμος έχει μάθει τα πάντα με ονόματα και διευθύνσεις, χάρη στη δική μας δουλειά. Και εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι εμείς οι δημοσιογράφοι αυτή τη δουλειά την κάναμε καλά και σε γενικές γραμμές με πολύ μεγάλη προσοχή. Και επειδή πάρα πολλές φορές προσωπικά έχω κατηγορήσει τον κλάδο μας ή το συνάφι μας, όπως θέλετε πείτε το, οφείλω να τονίσω ότι αυτή τη φορά -όχι μόνο κάναμε σωστά τη δουλειά μας, αλλά δεν υπάρχει πουθενά ούτε ένας εκπρόσωπός μας (το τονίζω προς το παρόν) που σε όλη αυτή τη βρωμιά να είναι μπερδεμένος με οποιονδήποτε τρόπο.

Και επειδή, άλλοτε δικαίως και άλλοτε αδίκως ,έχουμε ακούσει διάφορα, καλό θα είναι αυτή τη φορά να πούμε ότι η βρωμιά του ελληνικού ποδοσφαίρου προς το παρόν δεν έχει αγγίξει κανέναν -μα κανέναν- εκπρόσωπο του Τύπου. Την ώρα που κατηγορούμενοι είναι παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές, μπασκετμπολίστας, πολιτικός, δικηγόρος, μάνατζερ ακόμη και ηθοποιός.

Από ‘κει και πέρα, οποιοδήποτε συμπέρασμα βγει πέρα από το γενικό, ότι πλέον αρχίζει να φαίνεται φως στο τούνελ του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι πρόχειρο και βιαστικό. Το πρώτο πόρισμα που έφτασε στα χέρια των δημοσιογράφων και είναι πλέον γνωστό μέσω του ίντερνετ σε όλο τον κόσμο, είναι μόνο η περίληψη. Είναι μόλις 130 σελίδες από τις χιλιάδες σελίδες της δικογραφίας. Τι άλλο θα προκύψει τις επόμενες μέρες θα πρέπει να το περιμένουμε, ώστε να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα. Οπωσδήποτε, τα ονόματα που κατηγορούνται είναι πραγματικά συγκλονιστικά. Απομένει να δούμε ποιοι από αυτούς θα δικαστούν και ποιοι από αυτούς, όταν δικαστούν, θα αποδειχτούν ένοχοι ή αθώοι.

Η ουσία, όμως, πραγματικά παραμένει μία. Όλο αυτό το κύκλωμα από χθες τελείωσε. Δεν θα ξαναλειτουργήσει ποτέ. Επίσης, το οποιοδήποτε μελλοντικό κύκλωμα θα ήθελαν κάποιοι να στήσουν δεν θα είναι εύκολο να στηθεί. Όλοι πλέον θα ζουν με τον τρόμο. Τον τρόμο του σούπερ κοριού, τον τρόμο της σούπερ Πόπης, τον τρόμο ότι στην Ελλάδα υπάρχει και Δικαιοσύνη και Αστυνομία και Κράτος που όταν παρανομείς θα σε πιάσει, έστω και αργά. Μεγαλύτερο κέρδος από αυτό για το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει.

Διότι, σας θυμίζω ότι μέχρι σήμερα και εδώ και 30 χρόνια τουλάχιστον, όσοι έριξαν το ποδόσφαιρο στο βούρκο -και ήταν πολλοί και διαφορετικοί- είχαν πάντα ένα μότο. «Έλα μωρέ, στην Ελλάδα είμαστε. Ποτέ δεν έπιασαν κανέναν, εμάς θα πιάσουν;». Αυτό το μότο από χθες μας τελείωσε. Από χθες για το ελληνικό ποδόσφαιρο ξεκίνησε μία άλλη μέρα, πολύ πιο όμορφη, πολύ πιο καθαρή. Χάρη στην κυρία Πόπη Παπανδρέου. Πραγματικά την ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας όλοι εμείς που αγαπάμε το ποδόσφαιρο και επιτέλους ελπίζουμε βάσιμα ότι πλέον θα είναι διαφορετικό.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags