Facebook Pixel "Ο Π.Κ. ελέγχει απόλυτα τη διαιτησία"
Life
| 2011-06-24 11:51:00

"Ο Π.Κ. ελέγχει απόλυτα τη διαιτησία"

"Ο Π.Κ. ελέγχει απόλυτα τη διαιτησία"

Πρώην διαιτητής ποδοσφαίρου Βορείου Ελλάδας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, κατήγγειλε ότι υπάρχει κύκλωμα ελέγχου της διαιτησίας, με αρχηγό άτομο που τα αρχικά του είναι Π.Κ.

Το εν λόγω κύκλωμα λειτουργεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία δέκα χρόνια και βοηθούσε ομάδες να ανεβαίνουν κατηγορίες, αφού άμεσοι συνεργάτες του επικεφαλής του ήταν 3-4 παλιοί διαιτητές.

Αναλυτικά τα όσα καταγγέλθηκαν, ανωνύμως, στη "Sportday" και δημοσιεύονται στο σημερινό της φύλλο:

«Τα τελευταία δέκα χρόνια το κύκλωμα αυτό ελέγχει τη διαιτησία στο απόλυτο και κερδίζει μεγάλα ποσά από το στοίχημα. Το κύκλωμα αυτό έχει ως αρχηγό τον γνωστό σε όλους Π.Κ. Έχει έδρα του γνωστό καφενείο των Αμπελοκήπων και πέρα από τον Π.Κ. υπάρχουν 3-4 βοηθοί του (παλιοί διαιτητές), οι οποίοι προσεγγίζουν τους διαιτητές και τους παρατηρητές διαιτησίας σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Π.Κ. ανεβάζει διαιτητές από τη Δ' Εθνική σε μεγαλύτερες κατηγορίες, τους δοκιμάζει ορίζοντάς τους σε ελεγχόμενους αγώνες (κυρίως Β' Εθνικής), στους οποίους ποντάρει συνήθως μεγάλα ποσά. Αν του "βγάζουν" τα παιχνίδια τους προωθεί, αλλιώς βγάζει καινούργιους από το "φυτώριο". Στο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα την περίοδο 2001-2006 πήρε μεγάλα πακέτα από προέδρους ομάδων που τους υποσχέθηκε άνοδο σε μεγαλύτερη κατηγορία και τους πήγαινε "τρένο" όλη τη χρονιά με συγκεκριμένους διαιτητές που ο ίδιος όριζε. Τα κερδισμένα κεφάλαια αγγίζουν εξαπλάσιο αριθμό (υπολογίζονται σε περίπου 500.000-600.000 ευρώ και βρίσκονται σε λογαριασμούς στη Σόφια Βουλγαρίας και στη Λευκωσία.

Στη Θεσσαλονίκη κυριαρχεί εδώ και δέκα χρόνια ο απόλυτος φόβος σε όλους τους αξιολογημένους διαιτητές. Όλοι γνωρίζουν, αλλά κανείς δεν βγαίνει να καταγγείλει και να μιλήσει, διότι κινδυνεύει με άγριο ξυλοδαρμό».

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags