Facebook Pixel Νέες βόμβες, νέοι διάλογοι!
Life
| 2011-06-25 08:57:00

Νέες βόμβες, νέοι διάλογοι!

Νέες βόμβες, νέοι διάλογοι!

Ισως ορισμένα από τα πιο σοβαρά θέματα από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας στην υπόθεση των στημένων αγώνων δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη...

Πέραν αυτού, μια νέα υπόθεση που εν μέρει σχετίζεται με αυτήν του παρανόμου στοιχήματος έρχεται να συγκλονίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πρόκειται για μια υπόθεση που κατά τις πληροφορίες θα αποκαλυφθεί σύντομα και η οποία αφορά ξέπλυμα μαύρου χρήματος, λευκά συμβόλαια και κατ' επέκταση φοροδιαφυγή και στην οποία εμπλέκονται 170 άτομα, κάποια από τα οποία είναι κοινά με την υπόθεση του παράνομου στοιχήματος.

Στη νέα υπόθεση-βόμβα για το ελληνικό ποδόσφαιρο φέρονται να εμπλέκονται παράγοντες οι οποίοι προωθούσαν τα παρανόμως κερδισμένα χρήματα στις ΠΑΕ που διοικούσαν συμφωνώντας με ποδοσφαιριστές που αγόραζαν στις ομάδες τους στη σύναψη λευκών συμβολαίων!

Τα χρήματα βέβαια τα έδιναν, αλλά κάτω από το τραπέζι και μάλιστα φέρεται ότι υπάρχουν μαρτυρίες για μεταφορά χρημάτων σε μαύρες σακούλες...

Με τον τρόπο αυτό, λοιπόν, γινόταν το «ξέπλυμα» του μαύρου χρήματος και έτσι αυτοί οι παράγοντες έβγαιναν κερδισμένοι, με χαμένους το κράτος, την ΕΠΟ και την εκάστοτε Λίγκα (Super League ή Football League, ανάλογα σε ποιο πρωτάθλημα συμμετείχε η ομάδα τους). Η φοροδιαφυγή έγκειται στο ότι τη σύνταξη λευκών συμβολαίων, στα οποία αναγραφόταν μόνον ο μισθός (περίπου 800 ευρώ) του παίκτη, δεν απέδιδαν στην Εφορία τον αναλογούντα φόρο, που πλέον φτάνει το 45%.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags