Facebook Pixel Το ρουά ματ του «Ντούντα» στον «Ζοτς»
Life
| 2011-01-13 01:42:00

Το ρουά ματ του «Ντούντα» στον «Ζοτς»

Το ρουά ματ του «Ντούντα» στον «Ζοτς»

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για το ντέρμπι των «αιωνίων» στο μπάσκετ και εξηγεί γιατί ο Ολυμπιακός πήρε το ματς από τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός ένιωσε μετά από πολλά χρόνια ότι είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού σε αγώνα μπάσκετ με τον Παναθηναϊκό. Από που να αρχίσει και από πού να τελειώσει κανείς. Από την εμφάνιση της ομάδας; "Ξέραμε πού να στοχεύσουμε", εξήγησε ο Παπαλουκάς και είχε απόλυτο δίκιο.

Οι ερυθρόλευκοι άφηναν τον Παναθηναϊκό σε ρόλο κομπάρσου και δεν χρειάστηκαν... μαγικά για να νικήσουν. Δεν έβαλαν απίστευτα σουτ, δεν έκαναν κάτι τρομερό οι παίκτες του. Απλά οι ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι στην παρτίδα σκάκι. Με απλά λόγια ο Ιβκοβιτς έκανε μάτ στον Ομπράντοβιτς.

Έχι με τρικ και άλλα κόλπα, αλλά στα ίσια. Το πικ εντ ρολ στην επίθεση του Ολυμπιακού ήταν άψογο και ο Νεστέροβιτς έπαιξε τον πλέον καθοριστικό ρόλο. Και έκανε σκριν και έκοβε μέσα στη ρακέτα και τελείωνε τις φάσεις. Γενικά ο Ολυμπιακός βρήκε τις αμυντικές αδυναμίες του αντιπάλου, έλεγξε απόλυτα το ρυθμό και νίκησε γιατί δέχθηκε 61 πόντους. Δηλαδή περιόρισε το επιθετικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με το ματς από τη ζώνη που διάλεξε. Οι πράσινοι δεν ήταν δημιουργικοί και χρειάζονταν οι ίδιοι... μαγικά για να σκοράρουν.

Όταν ζεστάθηκε ο Νίκολας τα έβαλε όλα, αλλά μετά σιώπησε. Το ότι δεν πανικοβλήθηκε ο Ντούντα στο συγκεκριμένο σημείο και δεν άλλαξε την τακτική που είχε επιλέξει, δείχνει πόσο πίστευε σε αυτό που σχεδίασε. Μετά από πολλά χρόνια, ο κόσμος της ομάδας βλέπει κάτι πραγματικά σπουδαίο. Με πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Πέρα απ' όλα αυτά, ο Ολυμπιακός δεν ένιωσε ποτέ ότι πήγε στο ΟΑΚΑ σαν πρόβατο σε σφαγή. Οι διαιτητές δεν τον αδίκησαν και όταν έπεσε το καπνογόνο, διέκοψαν το ματς. Και γενικά η ατμόσφαιρα, χωρίς να είναι ιδανική για αθλητικό γεγονός, επέστρεψε να παιχθεί μπάσκετ. Μακάρι και στο ΣΕΦ να είναι ίδια η κατάσταση. Γιατί τότε το μπάσκετ θα έχει κάνει βήμα προόδου.


ΠΗΓΗ: www.sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags