Facebook Pixel "Ήταν τραυματική εμπειρία"
Life
| 2011-06-29 20:03:00

"Ήταν τραυματική εμπειρία"

"Ήταν τραυματική εμπειρία"

Ο Νίκος Παντέλης μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για το πως βίωσε την περιπέτεια της τελευταίας εβδομάδας, ενώ αναφέρθηκε και στο κατηγορητήριο που εκκρεμεί εις βάρος του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Παντέλη στον "NovaΣΠΟΡ FM 94,6":

Για το πώς βίωσε όλες αυτές τις μέρες:

"Σίγουρα για μένα ήταν τραυματική εμπειρία. Δεν ήταν το καλύτερο γιατί δεν ήμουν συνηθισμένος σε τέτοιες ιστορίες. Δεν μπορώ να πω ότι είναι και το τέλος του κόσμου, αλλά όταν στερείσαι της ελευθερίας σου χωρίς να το καταλάβεις, είναι πολύ άσχημο".

Για το κατηγορητήριο:

"Ήταν ένα βαρύ κατηγορητήριο. Ανέφερε ότι ήμουν μέλος οργάνωσης που εκβιάζαμε παράγοντες και παίκτες και κάτι για δελτία του ΟΠΑΠ (στοιχήματος) που υπήρχαν. Να σας πω την αλήθεια, όταν το διάβασα νόμιζα ότι είχε γίνει λάθος στο όνομά μου. Παίζω στοίχημα αραιά και πού και μόνο στον ΟΠΑΠ. Επειδή είμαι πολύ προληπτικός όμως δεν παίζω ποτέ σε μία ομάδα που είμαι προπονητής. Συνήθως οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου όπως εγώ δεν μπορούν να παίξουν ανάποδα αποτελέσματα. γιατί μέσα τους κυριαρχεί η λογική του ποδόσφαιρου. Το θέμα είναι ότι είχα μπλέξει και παραμένω μπλεγμένος μέχρι τη δίκη".

Για τη δική του εκτίμηση για αυτή την ιστορία:

"Θέλω να πω ότι και να θέλει ένας προπονητής δεν μπορεί να στήσει ένα παιχνίδι και το λέω με πλήρη γνώση του τι λέω. Σίγουρα πολλές φορές βλέπουμε την απόδοση μιας ομάδας που προπονείς να μην έχει την κατάλληλη απόδοση. Βλέπεις παίκτες να μην είναι στην κατάσταση που σου έδειχναν όλη την εβδομάδα, αλλά επειδή είναι ένα παιχνίδι που έχει πολλές διακυμάνσεις και ειδικά ψυχολογικές δεν μπορεί να είσαι σίγουρος. Θέλω να πω ότι ο προπονητής είναι ο τελευταίος τροχός της άμαξας. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Ωστόσο, δεν θεωρώ ότι ένας πρόεδρος έχει τα άντερα να πάει στα αποδυτήρια και να πει σε όλους τους παίκτες χάστε".

"Σε μένα προσωπικά δεν έχει γίνει ποτέ κάποια πρόταση να συμμετέχω κάπου. Ειδικά στον προπονητή, ξαναλέω, δεν γίνονται τέτοιες προτάσεις γιατί απλά δεν τον χρειάζονται. Ήμουν σε ταλαιπωρημένες ομάδες τα τελευταία χρόνια. Αρκετές φορές δεν είχε η ομάδα την απόδοση που περίμενα. Πρέπει να είναι πολύ ηλίθιος ένας προπονητής για να συμμετέχει σε κάτι τέτοιο όταν βγάζει χρήματα από αυτό. Αν δεν μαθευτεί κάτι τέτοιο σήμερα, θα μαθευτεί σε ένα μήνα".

Για τα "περίεργα" αποτελέσματα αγώνων:

"Πόσες φορές έχουν έρθει ανάποδα αποτελέσματα ή οτιδήποτε. Στο τελευταίο ματς του Εθνικού, για παράδειγμα, παίζαμε με τον Αγροτικό Αστέρα και ο Εθνικός ήλπιζε να πάει στα πλέι άουτ ενώ ο Αγροτικός να σωθεί. Θέλαμε από έναν βαθμό. Όλος ο κόσμος λοιπόν έλεγε ότι θα έρθει ισοπαλία, το ματς ήρθε 2-0 υπέρ του Εθνικού και μάλιστα ήταν δυνατό ματς με μονομαχίες"

Για την εμπλοκή του στοιχήματος στο ποδόσφαιρο:

"Το ποδόσφαιρο δεν είναι αγγελικά πλασμένο, αλλά το σκοτώνουν οι φήμες".

Για το πέρασμά του από την Ηλιούπολη:

"Έχει αποδειχθεί ότι ήταν λάθος μου που πέρασα από την Ηλιούπολη γιατί έχω συνδεθεί με κάποια πράγματα. Στον πέμπτο μήνα έφυγα από την Ηλιούπολη και κατηγορήθηκα ότι ήμουν μέλος μιας συμμορίας. Σε κάποια ματς λοιπόν έφαγα ξύλο από τα υπόλοιπα μέλη και ήμουν μέλος συμμορίας; Δεν γίνεται να είμαι μέλος συμμορίας και κάποια στιγμή να πηγαίνω ενάντια με τα αποτελέσματα. Έφυγα γιατί αιωρούνταν κάποια πράγματα, μπορεί να είμαι ο χειρότερος προπονητής αλλά όταν δουλεύεις 17 χρόνια και δεν έχεις δώσει δικαίωμα, δεν είναι ωραίο να αιωρούνταν φήμες. Έπρεπε μετά από τέτοια διαδρομή στο χώρο να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Δεν ήθελα. Δεν είναι θέμα εντιμότητας είναι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί και με έκανε να πάρω το καπελάκι μου και να φύγω. Αυτή τη στιγμή έχει βγει ένας φάκελος για ύποπτα ματς από την UEFΑ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο η ομάδα της Ηλιούπολης είναι σε εννιά παιχνίδια από αυτά. Δεν έχει πει κανείς όμως ότι ο Παντέλης ήταν προπονητής στα δύο από αυτά".

Για το άνοιγμα του λογαριασμού του:

"Όταν διάβασα το κατηγορητήριο φώναξα τον δικηγόρο μου και παρουσίασα τον λογαριασμό μου. Είχε μέσα ο λογαριασμός μου 34 χιλιάδες ευρώ. Μετά από 32 χρόνια προπονητής και παίκτης, αυτά είναι τα λεφτά που είχα. Παρουσίασα και τις κινήσεις λογαριασμού. Το μόνο εύκολο είναι να πω ότι είμαι αθώος, αλλά αυτό θα το αποφασίσει η Δικαιοσύνη. Εγώ λέω ότι πολύ καλώς γίνεται αυτή η έρευνα και δεν το λέω επειδή είμαι έξω. Μπορεί να γίνει η δίκη και να πάω μέσα. Απλά το λέω".


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags