Facebook Pixel Σώπα, όπου να ΄ναι θα σημάνουν οι καμπάνες!
Life
| 2011-06-29 21:40:00

Σώπα, όπου να ΄ναι θα σημάνουν οι καμπάνες!

Σώπα, όπου να ΄ναι θα σημάνουν οι καμπάνες!

Μετά τη ΓΑΔΑ, οι ΠΑΕ και οι παράγοντες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα στημένα, ετοιμάζονται να περάσουν μια βόλτα από τις Πειθαρχικές Επιτροπές. Μέχρι και υποβιβασμούς μπορούν να προτείνουν οι αθλητικοί εισαγγελείς!

Εξελίξεις και μάλιστα… αθλητικές αναμένεται να έχουμε σύντομα σχετικά με το σκάνδαλο των στημένων αγώνων. Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση πέρασε από σήμερα στα χέρια του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα της ΕΠΟ, Ανδρέα Φάκου και του αναπληρωτή του, Μανόλη Αντωνακάκη, οι οποίοι βέβαια θα έχουν άμεση επαφή με τον με τον 9ο τακτικό ανακριτική, Γιώργο Κασίμη και την εισαγγελέα, Πόπη Παπανδρέου, ώστε να λαμβάνουν γρήγορα οποιοδήποτε νεότερο στοιχείο προκύπτει.

Οι δύο εισαγγελείς, που ήδη έχουν κάνει κάποια προεργασία πάνω στην υπόθεση, θα εξετάσουν λεπτομερώς όλα τα στοιχεία της δικογραφίας και στην συνέχεια θα ασκήσουν πειθαρχικές διώξεις στους εμπλεκόμενους. Στόχος τους είναι αυτό να συμβεί γρήγορα, ωστόσο η δικογραφία είναι… τεράστια και το έργο τους δύσκολο. Εκτίμησή τους πάντως είναι πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης, θα μπορούν να προχωρήσουν στις διώξεις που θα αφορούν τις εμπλεκόμενες ομάδες, τους παράγοντες τους, προπονητές και ποδοσφαιριστές.

Έπειτα θα έχουμε την παραπομπή των υποθέσεων στις κατά περίπτωση πειθαρχικές επιτροπές. Ομάδες και πρόσωπα που αγωνίζονται στη Σούπερ Λίγκα, θα εξεταστούν από την πειθαρχική επιτροπή της μεγάλης κατηγορία, ενώ ομάδες και πρόσωπα που αγωνίζονται σε Β’ ή Γ’ Εθνική, θα εκδικαστούν από το δικαιοδοτικό όργανο της Ένωσης Β – Γ Εθνικής.

Αυτό που αξίζει να αναφέρουμε, είναι πως οι κατηγορίες που θα … βαραίνουν τους εμπλεκόμενους έχουν να κάνουν με Δωροδοκία, Στοίχημα και Δυσφήμηση του αθλήματος. Κατηγορίες που μπορούν να επιφέρουν μέχρι και την ποινή του υποβιβασμού για τις εμπλεκόμενες ομάδες και της απαγόρευσης κάθε ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για τα φυσικά πρόσωπα.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags